На віче в Ужгороді наполягли на люстрації Шаранича і пообіцяли посприяти крадієві "Корони" (ФОТО)

Дощ не завадив у першу неділю квітня провести віче на площі Театральній в Ужгороді. Сьогодні за півгодини, поки тривало зібрання, його учасниками стали три десятки ужгородців. «Не наступи на граблі» – такий заклик мало цьогонедільне віче. Через дощ воно було коротким, але інформаційно насиченим.

На віче в Ужгороді наполягли на люстрації Шаранича і пообіцяли посприяти крадієві "Корони" (ФОТО)

Почали з перипетій навколо Громадського люстраційного комітету Закарпаття. Одного члена днями виключили з комітету. Василь Маняк відзначив, що в цьому колективі зараз як ніколи потрібна згуртованість та єдність у прийнятті рішень, а не сварки і поливання брудом. Тому колектив люстраційного комітету вирішив замінити Івана Белецького на іншу людину, представника студентства.

Іван Белецький сказав, що його виключили через публічну критику, яку він собі дозволяв у соціальних мережах та під час виступів. Белецький каже, що наполягав люструвати і 5-й поверх облради (себто Івана Балогу). На це Василь Маняк відповів, що обласна рада, на відміну від виконавчих органів, виборна, тому оцінку її роботи має давати громада, яка вибирала обласних депутатів. Активісти ужгородського Євромайдану зауважили, що як і раніше виступають за вибори на всіх рівнях, у тому числі й обласному.

Організатори також повідомили, що в п’ятницю 11 квітня в міській раді мають розглянути питання створення громадської ради.

Цьому, кажуть активісти, противляться депутати міської ради. Тому запросили громаду долучатися до роботи з депутатами. Хоча почули це прохання не так багато людей – через дощ слухачів-глядачів зібралося заледве три десятки.

Питання відставки в.о. начальника УМВС Сергія Шаранича, сьогодні, як і минулої неділі знову підняли на віче на площі Театральній в Ужгороді. Виступаючі сьогодні запросили у вівторок 8 квітня о 13.30 всіх бажаючих прийти під стіни міліційного управління, щоб висловити свою позицію стосовно виконувача обов’язків головного міліціонера Закарпатської області.

Люстраційний комітет Закарпаття, нагадаємо, зробив свій висновок, що Шаранич заплямований і не може обіймати високий пост.

Активісти Майдану наполягають, що призначати на керівні посади в області мають через конкурс (така практика вже запроваджена в чотирьох регіонах України, зокрема у Львові).

За інформацією членів Люстраційного комітету, уже в понеділок, 7 квітня, Сергія Шаранича мали намір призначити повноцінним керівником (без позначення в.о.), однак, у Києві погодилися з цим трохи почекати.

Наступними під люстраційне сито потраплять головний рятувальник Закарпаття Мирослав Щербей та керівник виконавчої служби області Наталія Панова, повідомили сьогодні на віче на площі Театральній члени Люстраційного комітету Закарпаття.

Кандидатів на люстрацію, пояснили, розглядають, зважаючи на кількість поданих по конкретних особах заяв та зауважень. Що більше претензій, які отримують у комітеті, то швидше на засіданнях розглядають кандидатів під люстрацію. (Тим, що "масовість" заяв по Н.Пановій зініціював депутат Ужгородської міськради Іван Волошин, який вкрав у громади історичну споруду комплексу "Корона", чому якраз опиралася Н.Панова, люстраційники, схоже, не надто переймаються - Закарпаття онлайн).

Насамкінець учасники віче сьогоднішнього віче на пл. Театральній прийняли заяву ужгородського Євромайдану.

ЗАЯВА
УЖГОРОДСЬКОГО ЄВРОМАЙДАНУ

Зважаючи на практику призначення на керівні посади в області колишніх регіоналів, хабарників та пристосуванців, а також реагуючи на чутки про здачу Закарпаття пристосуванцю іншого розливу, рішуче і недвозначно заявляємо: наша боротьба тільки починається. Закарпаття має бути очищеним від політичного сміття, а місцеві князьки всіх мастей мають відійти на смітник історії. Майдан вимагав і вимагає очищення, приходу до влади нових незаплямованих людей, а не скомпрометованих, безпринципних, пристосуванців. Назад дороги немає. Тільки вперед. Спільними зусиллями досягнемо спільної мети. Бо разом – ми сила. Слава Україні!

6 квітня 2014 рік
 

Але основна боротьба попереду. На цьому вже вкотре наголошують учасники віче.

06 квітня 2014р.

Теги: віче, люстрація, Шаранич

Коментарі

Іван Белецький 2014-04-07 / 09:31:47
Я мав на увазі "людей 5-го поверху"..на всіх посадах...Яких комітет оминає і викидує тих, хто за них береться.........мене одного вибрало віче..інші кулуарно вписані...але не жалію, що не буду брати участі в цій одноголосній команді, яка боїться правдивої критики...

Світлину 2014-04-06 / 22:15:14
Планова і так вже на волосині висить. Лишіться жони, якщо це звичайно не проплачене замовлення волошина

Олег Диба 2014-04-06 / 21:50:48
Юра, треба враховувати, що прихильники, або ті, що просто з твоїми діями погоджуються, як правило мовчать, а анонімно злослівлять "опоненти" - в даному випадку ті, кого всі ми зовсім недавно витиснули зі свого життя. Тому й пирскають слиною.

Єдине, справді: не грайте на руку "коронованому" Волошину, "люструючи", за його "підказкою", тих, хто з ним бореться. Панова, мабуть, не ангел з крилами, але точно не той, кого треба люструвати в першу чергу, коли нелюстрованими ходять земельні дерибанщики, Мещеряков з Тиси-1 і інша януковичівська погань...

Ю.Світлик 2014-04-06 / 20:28:11
нормальні люди не ховаються за псевдо, це по-перше
по-друге, поливати брудом людей, котрі намагаються щось змінити на краще-пишучи коменти на сайтах-це, як мінімум, не достойно

В той час, коли близько 50 чоловік, під проливним дощем обговорювали проблеми громади і думали, як їх вирішувати, дехто клацає по клавіатурі і слиною пирскає.....

Як подумаю, шо з такою бикотою приходиться жити на одній землі, аж хріново стає

цензор 2014-04-06 / 20:11:56
1. Идея Вече себя полностью изжила. Разберитесь со значением термина "вече" и вы поймете что подобные сходки имеют такие самые полномочия как и митинги в защиту животных. Легитимность их решений нулевая.
2. Люстрировать Балог им никто не позволит.
3. Последние требования к Лунченко по смене чиновников в ОГА составлено безграмотно без знания темы. Такое ощущение что им кто-то диктовал кого нужно сместить. Они не опубликовали для общественного обсуждения список чиновников подлежащих увольнению и соответствующую аргументацию.
4. Люстрационный комитет, к сожалению, изжил себя. Он стал не совсем объективным и последовательным. Интересно это от отсутствия опыта или их купили?

неужгородець 2014-04-06 / 20:06:29
угомонися провокаторе. Не тобі риге ужгородцем називатися ! Ти просто жітель . Так сталось , на жаль...

Неужгородцю 2014-04-06 / 19:59:49
Я ж кажу, йдіть краще подалі - бо це явно не "ваша" земля. У нас так тупо не говорять. І навіть не думають.

неужгородець 2014-04-06 / 19:52:24
тьі ідіоте себе за перевал жени . Йсе моя зимля и ни тобі псе мині вказовати.
Пи...уй у свою рашу !

Координатор демократичних спілок 2014-04-06 / 19:47:23
Вважаю, що ці люди дескридитували себе повністю. Точніше вони і до того немали ніякої поваги. Зовсім не дивно, що до складу комітету не увійшли авторитетні ужгородці - наприклад - які своїми вчинками довели принциповість по багатьох питаннях. Так стосовно Корони саме сайт Закарпаття онлайн та група небайдужих ужгородців, в тому числі посадовців - не всі вони такі погані - змогли затримати приватизацію і сьогодні не дають спокійно спати господарям цієї архітектурної перлини.

Неужгородцю 2014-04-06 / 19:41:44


Коментар видалено. Адмін


Коментар 2014-04-06 / 19:38:21


Коментар видалено. Адмін


неужгородець ужгородцю. 2014-04-06 / 19:35:34
якщо ви там вбачаєте людей балоги , оберіть свій люстраційний комітет. Які проблеми ?

Люстратор 2014-04-06 / 19:32:58
Давайте скинемося їм баблом, щоб вони пролюстрували Волошина. Бо якось воно смішно - в центрі вкрали будинок на 2-3 мільйони доларів, а їх всеодно. Ще й робирають на шматки.

Олегу Дибі 2014-04-06 / 19:30:16
На рахунок Волошина дуже слушно підмічено. Не хочу нікого обговорювати, але здається що 30 не особливо зайнятих людей, за гроші можуть виконати будь-яке замовлення по очорненню політичних чи бізнесових конкурентів. Кажуть у місті, що за 500 доларів готові йти хоч до кого

неужгородець ужгородцю. 2014-04-06 / 19:29:42
А хто вам не дає зібратися - тисячами , чесним патріотам ? Зберіться на площі Народній .

Uzhgorod 2014-04-06 / 19:27:36
Смішне пояснення на рахунок обласної ради. Януковича теж обирали, ну і що з того. А наших депутатів обрали за 200 гривень, тому їх перших слід люструвати, при цьому було б непогано люструвати і самих членів комітету - де їх біографії, декларації про доходи та чим вони займаються у повсякденному житті

Народ 2014-04-06 / 19:23:05
Та хто іх слухає

Ужгород 2014-04-06 / 19:12:22
Люстратори яке ви маети право когось люстровати на ваше віче приходить 30 людей.Майте гідність та підіть геть, і на віче вийдуть тисячи.Наркомани які меж вами є,корупціонери афирист весь непотріб який зібрав балога туму люди не ідуть навіче.Людей не обдуриш уступит дорогу істинним патриотам УКРАЇНИ и людей буде тисячи.СЛАВА УКРАЇНІ!!!

русин 2014-04-06 / 18:48:27
А што там робить дохтор Біляк, який публікував декларації та Акти про відєднання написані Д.Сидором.
Кого він має моральне право люструвати. Не смішіть чилядь.

Віт 2014-04-06 / 18:19:53
До статистики. Якщо іншим близько 119 970 чоловікам байдуже, і вони проігнорували віче, то ці 30 мають повне моральне право...

НОВИНИ: Політика

17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
» Всі новини