Через відмову Шешені писати заяву на звільнення Правий сектор тимчасово заблокував роботу Закарпатського адміністративного суду (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні представники Правого сектору на Закарпатті, громадськість та члени люстраційного комітету завітали в Закарпатський обласний адміністративний суд з вимогою до голови суду Олексія Шешені написати заяву на звільнення.

Через відмову Шешені писати заяву на звільнення Правий сектор тимчасово заблокував роботу Закарпатського адміністративного суду (ФОТО, ВІДЕО)

Правий сектор каже: у своєму розпорядженні має документи, які підтверджують причетність голови суду до корупційних оборудок, які той впроваджував за час своєї роботи на посаді. Відповідні задокументовані факти відображені, за їх словами, і в документах, які активісти свого часу врятували від спалення у внутрішньому дворику СБУ.

Обурюються "правосекторівці" і громадськість також і тим, що Олексій Шешеня прийшов на посаду 25 грудня минулого року - фактично під час протистояння народу злочинному режимові на чолі з озшукуваним нині екс-президентом Януковичем.

Під час візиту до суду в ході спілкування з очільником установи громадськість запропонувала Олексію Шешені самостійно написати заяву складання з себе повноважень голови Закарпатського обласного адміністративного суду. Надалі пройти люстрацію, і, якщо його буде обрано на посаду повторно - приступати до виконання обов'язків вже за погодження громади. 

Олексій Шешеня, натомість, заяву писати відмовився, каже: наразі відсутній механізм звільнення та призначення суддів у зв'язку з поверненням до Конституції в редакції 2004 року. Мовляв, на посаду його призначала Вища ада юстиції, яка нині такі свої повноваження втратила. Натомість, закон, який регламентує роботу, призначення та звільнення суддів в новій редакції ще не прийнято - кілька поектів відповідного закону заплановані до розгляду Верховною радою в четвер.

Правий сектор, своєю чергою, запропонував голові суду написати заяву на ім'я народу або ж, на вибір, на ім'я голови люстраційного комітету - Василь Маняк також був присутній під час спілкування з Олексієм Шешенею. Аргументували свою пропозицію тим, що такий крок буде радше виявом громадянської позиції судді та розцінюватиметься більше як морально правильний вчинок.

Майже годинні "переговори" з суддею жодних результатів не дали: Олексій Шешеня відмовився писати заяву на звільнення, щоправда, зазначив, що за посаду не тримається і готовий написати таку заяву, як тільки паламентом буде погоджений правовий механізм звільнення-призначення суддів.

Відтак, Правий сектор попросив усіх працівників суду покинути будівлю установи і вирішив тимчасово блокувати роботу Закарпатського адміністративного суду: поки колектив структури не віднайде вихід з ситуації і не вирішить, як юридично правильно Олексій Шешеня може покинути посаду або ж поки голова суду самостійно не напише заяву на звільнення. 

Працівники суду залишили будівлю, в середині залишається охорона та представники Правого сектору, які чергуватимуть тут до вирішення ситуації. Крім того, розглядається можливість про опечатування кабінетів установи, аби убезпечити ацію від можливих звинувачень опісля в якихось пропажах документів.

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

12 березня 2014р.

Теги: Правий сектор, Шешеня, суд, заява

Коментарі

Косма бабі з Яга 2014-03-25 / 15:21:48
Молодець костлява! Не давай і дале. А то шо ти жінка, то я тебе голов не бачив, шоби знати шо ти жінка. В інтернеті ти нік, а не жінка. І то шо ти взятки не береш тоже не можеш доказати у коментах. Менше жаливи, а більше суті бабко. Ти ж себе так сама назвала. Ти ж тоже не знаєш чи я чоловік чи жінка. Так шо не пудри мізки, а пиши по тємі.

АбабаЯгапроти 2014-03-16 / 09:53:26
До Косми:
Так, костлява, так, модель (хоч і на заслуженому відпочинку). А щоб комусь на лапу - навіть в голову не приходило, я ж вас цитувала.
А ви, Космо, щось геть некультурний і поваги до жінки не маєте. Нема на вас ПС! Ганьба

Закарпатець 2014-03-15 / 23:17:23
Шешеня нормальний голова суду. Він працює головою суду 3-4 місяці. Лишіться нормального чоловіка.
Краще Йдіть в Ужгородський міськрайонний суд ось там основне кодло сидить.

за що? 2014-03-15 / 17:34:14
Прийшов час робити реформу судів. Скасувати такі непотрібні адмінсуди, судді яких вештаються без роботи, а зарплату отримують з бюджету захмарну.

Косма бабі з Яга 2014-03-14 / 13:26:43
Ну а я про шо ти не давай нікому!... на лапу.А люди, які змінюють країну подивляться за тим, щоб від тебе не вимагали шоби ти давала... доганяєш костлява шо я тобі втовкмачуву?!

Радуга 2014-03-13 / 23:20:48
Какая Европа? Каменный век. Как всегда, наш народ имеют все кому не лень. Обидно. Мы все забыли о том, что мы все вместе не навсегда. И, что каждый будет держать ответ только перед Богом, а не перед кучкой таких же грешников. Совести нет. Это так низко.

Радуга 2014-03-13 / 23:07:09
Махновщина

АбабаЯгапроти 2014-03-13 / 18:19:50
До Косми: ніколи абабаЯгапроти не була прорегіонівським/пробалогівським елементом, а лише висловлює пропозиції з огляду на свій поважний вік :) і життєвий досвід.
Змінювати державу мають не тільки активні люди, але і ми з вами. І не тільки підтримувати кроки ПС, підставляючи хлопців під удар, але своїми щоденними діями. Щоб навіть в голову не лізли думки "шо і коли маю дати шоби мені кось шось зробив". Бо завжди забуваємо, що у хабарництві є дві сторони: той хто бере і той, хто дає.
Але ще раз нагадаю: революція закони не відмінила, і треба робити все так, щоб дії громади не давали новій/старій владі підстави для переслідувань "незручних" активістів.

Косма 2014-03-13 / 12:46:25
Баба яго най іде працювати, а не мішає активним людям змінювати державу. Чистіть наш регіон хлопці не слухайте всяку дурню від прорегіоновських елементів, які схоронилися і по інтернетсітках пробують вас дискредитувати нормальні свідомі закарпатці підтримують усі ваші кроки на шляху до нормального життя без корупції. Шоби я не думав шо і коли маю дати шоби мені кось шось зробив то шо по закону маєся і так робити. Слава Україні! Слава Правому Сектору!

АбабаЯгапроти 2014-03-13 / 00:00:20
Шановний Правий сектор!
Варто знайти баланс між наведенням порядку, законністю та забезпеченням функціонування державних установ. А то все якось на махновщину змахує.
У Києві вирішується питання розробки порядку люстрації суддів. Найбільш ефективний шлях тепер - контроль за роботою і збір матеріалів для можливих справ проти корупціонерів.
І тоді діяльність Правого сектору знайде ширшу підтримку і розуміння

спостерігач 2014-03-12 / 23:09:05
Дедалі менше звертаються особи в адмінсуд.Як правило в адмінсуді відвідувачів мало, і судді без будь-якої поспішності поволі рухаються між кабінетами.У списках -справ не густо.Підприємства "злохли",корупція "подолала" усі гострі кути - питань для вирішення в адмінсудах все менше,а суддів стає все більше.Чи не забагато їх з такими зарплатами(більше 8 тис.грн)для такої бідної країни?!

Пересічна людина 2014-03-12 / 21:45:36
Треба зносити всіх начальників, ставити нових, заставляти їх міняти порядки в їх установі. І нагадувати, що за ними будуть спостерігати!!!!

А про Лунтіка - щось я не бачила масового спротиву проти нього, тому чому це "Правий сектор" має його не приймати (та й, думає, не прийняв, а придивляється). Думаю, Лунтік себе покаже протям 2-3 місяців - і також піде туди, куди і попередник. Громаді треба активніше залучатись, а не придумовувати тут "схеми" домовленостей нормальних хлопців і лунтіка. Фантазія у всіх, слава Богу, є.

до О.Шешені 2014-03-12 / 21:42:59
Шановний, не будьте впевнені в своїй незамінимості. Як кажуть незамінимих людей немає. Всі приходять тимчасово,і повірте прийдуть на Ваше місто інші професіонали, які очолять адмінсуд,будуть працювати не гірше за Вас.Звісно початок для нового керівника завжди важкий, але все залежить від людини, від її людських якостей і які люди будуть працювати поруч.
Думаю Революція гідності відбулася недарма! Слава Україні!

Пересічна людина 2014-03-12 / 21:38:29
Це тут озвалися працівники адмінсуду? ))))))))))))))
Самоуправство,жах і д. т.))))

Жити в маслі суддям, прокурорам, чиновникам - це жах. Не довіряти таким установам - оце жах. Ловити керівників (а з цього лише починаєтся) на злочинах,корупції - оце жах.

Я не повірю, що нормальні звичайні люди можуть захищати таких персон. Надіюсь, революція на місцях тільки почалась. Повне перезавантаження!!! Без цього ніяк.

городянин 2014-03-12 / 18:42:39
Мінюст за словами нового керівника будуть скорочувати на 1200 чоловік,бо держбюджет пустий.Люстрація буде однозначно,бо всім місця біля корита не вистачить!

вау! 2014-03-12 / 18:32:50
Ільницький терміново перефарбується і буде самий правильниЙ,бо при старій владі здобув необхідний "досвід" корупційного виживання!Янукович живий і буде вічно живим,поки регіонали такі як Ільницький та інші ще керують нами!

Українець 2014-03-12 / 18:27:25
А чому правий сектор не блокує Головне управління юстиції Начальник Ільницький член Партії регіонів він виводил людей 25 січня проти Євромайдану !

Українець 2014-03-12 / 17:52:31
Ото комусь на шию стали хлопці з Правого сектору.
Невже цицька випаде від суддів?
Молодці. В Ужгороді всі про всіх знають - ху із ху

закарпатець 2014-03-12 / 17:36:06
Треба провести люстрацію судді Дору Ю.Ю.Сесь фраєр прижився в Закарпатському адмінсуді і приймає рішення як йому скажуть згори!!!!

бендеровка 2014-03-12 / 17:14:03


Флуд. Коментар видалено. Адмін


НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини