Угорський SZIGET: Убивча кінцівка

В останній день музичного фестивалю Szige, котрий закінчився напередодні, ввечері 14 серпня, у Будапешті, виступили Джульєтт Льюіс, котра колись зіграла у фільмі Природжені убивці, група The Killers (Убивці), а також українці Esthetic Education і російський Ленінград.

Джульет Льюис на главной сигетовской сцене
Джульет Льюис на главной сигетовской сцене
Джульєт Льюіс під час концерту своєї групи Juliette and the Licks спустилася зі сцени, щоб вступити з фанатами в безпосередній тактильний контакт.

Героїня Природжених убивць, котру деякі музиканти вважають єдиною рятівницею панку, досить давно пішла з великого кіно і займається музикою.

Участь колишньої акторки і співачки в цьогорічному Szіgеt'і, 15-у за рахунком, була не першою. Два роки тому її запам'ятали за епатажним вчинком - вона стрибнула на руки фанатам, котрі у примому значенні слова передавали її з рук до рук над головами.

Коли концерт Льюіс ще не закінчився, ближче до 8 вечора 14 серпня на IWIW World Music Stage почався виступ єдиної російської групи на Sziget’і - Ленінград, а на wan2 stage, практично одночасно з Ленінградом - українців Esthetic Education.

Ця накладка за часом стала причиною того, що людей на концерті The Esthetic Education було порівняно небагато. Але "естетиків", котрі знали, що виступати вони будуть одночасно з Ленінградом, це не засмутило, і вони відіграли блискучий концерт.

"Sziget - найгарніший музичний фестиваль у Східній Європі", сказав Кореспондент.net Луі Франк, соліст гурту Esthetic Education .

"Я думаю, що Sziget - це музичний міст між Східною і Західною Європою. І він показує приклад усій Східній Європі, як можна і потрібно проводити такі фестивалі", сказав його колега з гурту Юрій Хусточка. На думку Хусточки, приєднання Угорщини з 1 січня 2007 року до Шенгенскої угоди не вплине на кількість українців на Sziget’і. "Справжніх поціновувачів музики ніщо не зупинить", сказав він.

Україна вперше була представлена на фестивалі двома групами - за день до естетиків на Sziget’і виступила ще один український гурт - ТНМК.

Анонсований у програмі фестивалю Кріс Корнелл, котрий мав виступити на головній сцені 14 серпня, не приїхав через проблеми з горлом. Останньою групою, що виступала на головній сцені цьогорічного Sziget’а, були мегапопулярні зараз американські рокери The Killers. Після цього публіка розійшлася по інших сценах, а також по тентах і наметам, де багато хто залишалися до самого ранку. 15-ий Sziget завершився.

Як повідомляв Кореспондент.net, під час цьогорічного фестивалю виступили Pink, Шинед О’Коннор, The Chemical Brothers, Faithless, культові Nine Inch Nails і Skinny Puppy, Gogol Bordello, Madness, The Hives, Manu Chao, Unkle, Hooverphonic і багато інших. Загалом цього року на 23 музичних сценах фестивалю виступили 250 гуртів і виконавців з 56 країн, а також 500 угорських виконавців. Sziget - найбільший музичний фестиваль у континентальній Європі.

Цього року приїхавшим на фестиваль удалося побити світовий рекорд масового поцілунку. Увечері 12 серпня в перерві між концертами Шинед О’Коннор і Faithless перед головною сценою фестивалю цілувалися одночасно 14 902 осіб, на 1654 більше, ніж під час попереднього рекорду, також встановленого в Угорщині. У червні цього року на площі перед парламентом у Будапешті одночасно цілувалися більше 6 тисяч пар.
Корреспондент.net
15 серпня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини