"Турбо Тарнай" та "Insomnia" одночасно відкрито в Ужгороді (ФОТО)

Два поверхи мистецького центру «Галерея Ілько» від учора стали "прихистком" для сучасного мистецтва в усьому його різнобарв’ї: до 2 лютого у галереї триватиме одразу дві виставки сучасного мистецтва. Так, перший поверх відведено під експозицію робіт ужгородської художниці Наталі Тарнай, на другому ж – розмістились роботи 17 митців, які працюють у різних жанрах та формах.

"Турбо Тарнай" та "Insomnia" одночасно відкрито в Ужгороді (ФОТО)

Проект «Турбо Тарнай» – виставка, що об’єднала 12 художніх об’єктів, створених художницею Наталією Тарнай. Об’єкти ці – своєрідні примхливо-фігурні ілюстрації фрагментів життя художниці за останні майже півтора року життя. Стилістику об’єктів важко визначити на перший погляд: поп-арт, сюр, концептуальний наїв - риси стилів, які можна віднайти у представлених роботах. Сама авторка доволі просто називає все це – «мій реалізм». І кожен з представлених об’єктів супроводжує коротеньким текстовим роз’ясненням. «Тексти, що супроводжують об’єкти – інформаційні путівники, щоби глядач не загубився у моїй реальності», – пояснювала незадовго до відкриття виставки Наталя Тарнай.

Одночасно з проектом «Турбо Тарнай» у тій таки «Галереї Ілько» відкрито й зовсім концептуально іншу виставку сучасного мистецтва. Куратором проекту «Іnsomnia» виступив живописець Тарас Табака. Виставка «Іnsomnia», або «Безсоння» – проект, до участі в якому зголосились 17 різножанрових сучасних митців. Серед них – Олег Сусленко, Вадим Харабарук, Беата Корн, Владислав Габда, Олена Кондратюк, Іван Небесник, Руслан Тремба, Віктор Мельнечук, Михайло Палінчак, Андрій Стегура, Віктор Лавний, Володимир Павлишин, Марина Бабич, Міша (Чопський), Макc Бондаренко, Едуард Егер та Микола Романовський.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

11 січня 2014р.

Теги: виставка, мистецтво, Турбо Тарнай

Коментарі

тарас 2014-01-19 / 23:11:17
1956
Не думаю, що це вписується в формат "народного обговорення"... Вже хоча б тому, що така форма веде лише до пошуку компромісного варіанту - того, який би влаштував всіх. Я на це не піду: вибачайте, "по рангу не дозволено". Але у форматі другого поверху є программа, тобто - слідкуйте за подіями... Їх має бути дві. Все стає зрозумілим, коли відступиш на крок,і зумієш охопити поглядом зріз часу... До Зустрічі на акціях!

1956 2014-01-17 / 23:20:36
2Тарас
Я предлагаю вместо взаимных обид, все же обговорить эту тему поглубже. Вам это, вне всяких сомнений ближе, я ведь не искусствовед, но ваша точка зрения по поводу второго этажа, именно в сравнении с первым, очень интересна не только мне одному.

vlad.gabda. 2014-01-17 / 16:42:02
V 1956 godu sovetskie tanki v Budapeste dali tolcsok soznanija v "nuznom napravlenii".

тарас табака 2014-01-17 / 01:07:04
до 1956
Я принаймі радий,що ви знаєте, про що ця виставка. А на рахунок естетики - зазирніть про всяк випадок у словник, що під цим значенням мається на увазі. Бо ваша трактовка своєю однобокістю дуже нагадує слово "сноб". Хоча я чудово розумію що ви мали на увазі. Це я так, до слова - шаную людей готових над собою іноді попрацювати. Можливо тоді і поспілкуємось в реалі.

1956 2014-01-13 / 12:59:59
"А східномовні естети можуть не напружуватись..." - красиво сказано. Тарас, вы на самом деле умный человек и чужие мысли вам не к лицу, тем более при наличии своих) У меня вопрос - неужели вы считаете, что постоянное напоминание о нашем несостоявшемся сегодня, постоянные намеки на наше убогое существование в состоянии изменить ситуацию? А почему бы не привлечь как оружие позитив? Может показать как, дать толчек сознанию в нужном направлении, а не усугублять ситуацию? Вот тут как раз и просматривается характерная черта восточного металитета - если плохо, то еще послушать плохой музыки под настроение, почитать стихов где правду-матку рубают, да так, чтобы потом на сто процентов оправдать выпитые двести грамм водяры! И поймут же все кругом, поддержат! Постоянное тыкание щенка мордой в нагаженное, у нас уже не имеет воспитательного значения, а превратилось в банальность, даже моду, которая по сути потеряла всякое влияние. И вы правы - эстетом быть в наше время не модно...

тарас табака 2014-01-13 / 10:32:53
копчі:
символічно для того, що відбувається в суспільстві. "сон розуму породжує чудовиськ". Капрічіос. Класика. Тому й "БЕЗСОННЯ"...
Щоб не прокинутись в пеклі остаточно.
А східномовні естети можуть не напружуватись...

1956 2014-01-12 / 01:21:32
Игорь, вы услышали, я увидел. Второй этаж мне испортил настроение, которое получил на первом. Типично ужгородский подход к делу - впихнуть невпихуемое - совместить несовместимое. Несовместимое по настроению, жанру и подходу к своему делу. Если первый изобилие позитива и душевной открытости, то второй дань моде и снобизму, если на первом проникся, то на втором было смешно.

Ігор Баран 2014-01-11 / 21:11:47
на останньому фото не труни, просто фото неякісне, краще самому поглянути, а потім робити висновки
Я особисто ішов на Інсомнію, просто тому, що про неї почув, не чув за Наталю Тарнай, але радий, що вже її роботи побачив. Зауважу, що пишучи за її експозицію, варто надати хоча б один текст-пояснення поруч із зображенням роботи, тому що вони і є мистецьким твором саме в парі

1956 2014-01-11 / 20:36:56
Прикол вышел довольно неприятный, ведь люди в основном шли посмотреть работы Наташи Тарнай, которая вполне могла заполнить галерею своими разнообразными произведениями.

Копча 2014-01-11 / 17:48:35
Труни на останньому фото :) Дуже символічно для того що нині вважають мистецтвом.

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини