У видавництві «Ґражда» побачила світ книжка Ірини Гери «Хресна дорога»

Під час визначення переможців «Книги-фест-2013» це видання було відзначене за оригінальне висвітлення християнської тематики. Книга має благословіння владики Мілана Шашика.

У видавництві «Ґражда» побачила світ книжка Ірини Гери «Хресна дорога»

У доробку авторки це не перша з’ява, за плечима чималий доробок. Християнська проблематика в її творчості чи не найважливіша. Попередня її книга духовної поезії «Прокинся з гріховної сплячки»  (2011) мала хороший резонанс.

Художнє оформлення «Хресної дороги» розробила знана за багатьма дизайнерськими роботами в «Ґражді» Корнелія Коляджин. Це ж видання особливе ще й тим, що за спілною згодою авторки та видавців воно є благочинним дарунком на користь греко-католицької громади краю.

 

Слава страстям Твоїм, Господи!

Слава довготерпінню Твоєму, Господи!

Часто думаю: скільки літ ми казали Богові забратися із наших шкіл, забратися геть із нашого життя. То Він потихеньку відійшов від нас. Як же ми можемо сподіватися на його опіку, на його поміч і благословення, коли ми вимагали, щоб Він залишив нас у спокою?

Зі шкіл була усунута молитва, діти не читали Св. Євангеліє. Дарма, що Св. Письмо каже: не вбивай, не кради, люби ближнього, як самого себе.

Кінорозважальна індустрія додумалася випустити фільми й телепрограми, що пропагують і поширюють насильство, наркотики, убивство, самогубство, сатанинську тематику тощо. Ми ж з вами мовчали. Значить, дали на це згоду.

А тепер питаємо себе й дивуємося, чому у наших дітей приспана совість, чому вони не знають різниці між добром і злом, чому вони готові убивати людей, шкільних друзів-однокласників, а навіть самих себе? Чи, може, зосереджено подумавши, таки зрозуміємо те глибоке: «Збираємо те, що посіяли».

Цікаво, як легко нарікати людям на Бога, винуватити Його й дивуватись, куди-то той світ котиться. Дивно, як ми без застереження віримо в те, що пишуть газети й журнали, а оспорюємо те, що споконвіку нам каже Св. Письмо. Дивно, як ми зважаємо на те, що про нас скажуть люди, а не думаємо про те, що про нас думає Бог…

Цілі імперії, держави і наддержави стали пе­ре­ко­ти­по­лем і міражами на роздоллях тисячоліть, а Він – є. І буде зав­жди. Ісус, Син Отця Предвічного. Цвяхи горіли у вогні Його кро­ві – Він так любив нас, що й свій біль у любов пе­реп­ла­вив…

Поспішаймо бути поруч з Ісусом, не гаймо часу, сидячи із за­­хме­лілими друзями у тих місцях, де вночі й у день гудуть дви­­гу­ни нічних барів, бо вони заглушають голос Ісуса, який кли­че нас.

Поспішаймо відірватись від екранів телевізорів і кі­но­теа­трів, бо нема тут Ісуса, лише диявол продає квитки у безодню.

Поспішаймо покидати кольорове пекло дискотек, бо в та­ких місцях Ісуса бичують знову і новітня Марія Магдалина вже не оплакує Його. Байдужа до всього, вона пливе у нар­ко­ти­ч­ному сп’янінні.

Станьмо, люди, навколішки перед Ісусом, щиро роз­каюю­­чись, перепросімо Його. Запросім у своє життя. Не­хай Він Сам визначає те, як ми повинні жити. Сьогодні важливо бути поруч з Ним. Чистими думками, сердечними молитвами і добрими справами.

Від­кри­ймо Біб­лію і спробуймо зустрітись з Ісусом на її сторінках. Чи­с­тими дум­ками, сердечними молитвами і добрими спра­ва­ми…

Хресна дорога – це не лише Хресна дорога Спасителя, це й власна хресна дорога очи­­щен­­ня душі і тіла кожного християнина. Вона допоможе очи­­сти­тися від перенасичення усім земним, матеріальним, грі­­хов­ним, відкриє для кожного сенс земного терпіння, ми­ло­сердя до ближнього, навчить нести Хрест за самих себе, за свою ро­ди­ну.

Ірина Гера

21 червня 2013р.

Теги: хресна дорога, Христос, владика Мілан, Ірина Гера

Коментарі

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини