«Ми працюємо в Мукачеві з 1998 року і давно мріяли відкрити заклад в Ужгороді. Сьогодні в нашому асортименті понад 30 видів цукерок ручної роботи з натурального бельгійського та французького шоколаду, тістечка, мармелад та багато іншої смакоти. У кожну одиницю продукцію вкладено душу нашого кондитера. Ми прагнемо зробити так, щоб людям було не тільки смачно, але й доступно. Для нас величезне задоволення дарувати клієнтам смачні і солодкі враження», – сказав під час відкриття власник «Кондитерського дому Бондаренко» Ігор Бондаренко. За його словами, Закарпаття давно має шоколадну культуру, а тому продовжувати розвивати її – велика честь. Тим паче, що кондитер-шоколатьє «Кондитерського дому «Бондаренко» уже має своїх учнів, котрі, переймаючи досвід і знання, через якийсь час «будуть професіоналами, відкриватимуть свої бутіки і створюватимуть живу і здорову конкуренцію».
Сам же Ігор Заріцький – бронзовий призер чемпіонату світу з кондитерського мистецтва «Mondial des arts sucres 2010» та бронзовий призер відбіркового туру чемпіонату світу з шоколаду «World chocolate masters 2013» – наголосив, що 50% продукції виготовлено за авторськими рецептами. Він розкрив присутнім таємницю створення вишуканих десертів: «В нас дуже простий рецепт: трішки любові, трішки натхнення, трішки ранкового гарного настрою і бе-е-е-езліч шоколаду. У нас все в шоколаді, навіть стіни». Творчий кондитер розповів, що завжди прагне розвитку і вважає, що, попри світове визнання, має ще чому повчитися у колег.
Ігор Заріцький розповів, що солодка продукція виготовляється тільки з натуральних продуктів і абсолютно без додавання підсилювачів смаку, фарбників тощо. «Начинки для тістечок та цукерок ми готуємо самі на основі фруктово-ягідних пюре. Це ж стосується і мармеладу. Коктейлі також готуємо з додаванням фруктів та ягід. Нерідко сировину закуповуємо у місцевих виробників. Так, цієї осені, крім іншого, закупимо велику партію слив, аби зварити леквар для нашого «Закарпатського торта з лекварем та горіхом», – розповів кондитер.
Після урочистого перерізання стрічки перші відвідувачі пройшли всередину, аби побачити і спробувати все те, про що стільки говорилося. «Я дуже пишаюся, що стала однією з перших клієнтів цього закладу. Навіть не знаю, з чого почати дегустацію, бо очі від усього просто розбігаються. А ще мені дуже сподобався інтер’єр і картини на стінах», – поділилася своїми враженнями ужгородка Ольга Лемак.
До речі, тематичні картини, які тепер прикрашатимуть стіни закладу, створювалися спеціально для «Кондитерського дому Бондаренко» львівською художницею Оксаною Мельник. За її словами, кожна картина, а усього їх шість, писалася впродовж одного місяця. «Працюючи, я ставила за мету показати дитяче сприйняття і бачення солодощів. Пам’ятаєте, ті таємні полиці із солодощами, які ховають від дітей? От мені хотілося передати ту таємничість, ті мрії і показати радість від отримання задоволення від простих житейських речей», – сказала художниця, яка, як виявилося, є страшенною солодкоїжкою.
Закарпатці, зокрема мукачівці, вже встигли закохатися у колекцію солодких шедеврів від «Кондитерського дому Бондаренко». За словами Ігоря Бондаренко, сьогодні найбільшою популярністю користуються цукерки «Фісташкова вишня», «Малинова карамель з фундуковим праліне», «Роше-мигдаль з полуничним шоколадом», «Яблучне пате з ганашем «кориця», мармелад «Чорниця», «Ківі», «Грейпфрут», макароне «Кава-карамель», «Лимон», «Венесуельський шоколад», тістечка «Кавово-горіховий кейк», «Маково-полуничний торт», «Опера», наполеон «Французький бульвар» і, звичайно, ж трюфелі. Відтепер уся ця ексклюзивна палітра солодощів стала ближчою і доступною для ужгородських ласунів та гостей міста.
кліЄнт 2013-10-16 / 12:39:42
обслуговування жахливе,персонал повидиться так ніби ми прийшли до них додому.Оцінка по пятибальній системі-мінус один.ПЕРСОНАЛ ГРУбИЙ НЕПРИВІТНИЙ.
Оксана 2013-06-10 / 19:22:12
Сьогодні з чоловіком побували у цьому закладі і нам сподобалося. Неймовірне розміїття кондитерських виробів вражає, тістечка смачні і свіжі, персонал привітний,всюди чисто, ціни доступні (це плюс). Один великий мінус у даному закладі це самообслуговування (власникам слід про це подумати). Але незважаючи на це ми радимо відвідати цей заклад.
Gurman 2013-06-10 / 16:09:27
Побував у цьому закладі. Кілька вражень і висновків. Сервіс - нульовий і зовсім не продуманий. Біля каси і холодильників-стелажів постійно черга. Люди одночасно вибирають замовлення, розраховуються і очікують на свою каву з тістечками. При цьому не зрозуміло чому, але вся черга чекає на замовлення однієї людини. Водночас, з іншого боку прилавку товпляться до п'яти осіб, які лише плутаються під ногами один в одного. Висновок - краще організувати систему обслуговування через офіціантів. Або надрукуйте меню в кольорових книжечках (це ж претензія на "кондитерський дім"?!)і розкладіть по столиках, або приймайте замовлення біля прилавку, але розносіть через офіціантів, щоб люди в черзі не стояли. Щодо самих кондитерських виробів. Не знаю, що мали на увазі майстри-кондитери, але багато тістечок взагалі не відповідають своїй суті та назві, а на смак немов пластмаса. Явне зловживання штучними вершками і консервантами. Про так зване "тірамісу" в мукачівському виконанні взагалі краще помовчати. Краще б не позорились. Єдине що гарно виходить у "кондитерів Бондаренка" - це штруделі з вишнею та яблуками. І деколи - "Шоколіно". Оце і все. Тому як на мене, до справжнього кондитерського дому ще дуже далеко.
марина олександрівна 2013-06-07 / 15:37:09
Сьогодні з подругою пили там каву - неймовірно смачно!!!!