В Іршаві відбувся творчий вечір-концерт Василя Кузана (ФОТО)

У суботу в центрі Іршави було людно і весело. У рамках святкування 9 травня пройшов концерт з нагоди 50-річчя поета-пісняра Василя Кузана.

Ведучим на творчому вечорі був сам іменинник. На концерті відбулися прем’єри кількох пісень.

На відзначення п’ятдесятиріччя до Василя Васильовича погостювати приїхали вокальні таланти Іршавщини та відомі українські співаки, які виконують пісні на його тексти.

Тут панувала тепла і дружня атмосфера. Без зайвого пафосу та офіціозу ювіляр запрошував на сцену своїх друзів-виконавців. Кожен із них, звісно ж, привітав поета, але і кожен висловив вдячність за його роботу, за його творчість, за ту краплю своєї душі, яку Василь Кузан перетворює у слово та майстерно і витончено передає читачеві. А згодом ці слова кладуть на музику, і вже єдиним цілим вони стають хітами, справжніми шлягерами, які облітають не лише нашу, а й інші країни.
Не треба іншого доказу та яскравішого прикладу, ніж славне «Золото Карпат». Це справжній хіт, який із 2000 року виконує Народний артист України Іван Попович. Ця пісня має відзнаку «Шлягер року» і «Шлягер століття».

Знаковою, як для ювіляра, так і для виконавця - народного артиста України Степана Гіги - є пісня «Троянди для тебе». Вона увійшла до однойменного альбому та принесла до колекції нагород Степана Гіги другий Золотий диск.

Цього недільного вечора вітали винуватця свята молоді таланти району, які з раннього дитинства займаються вокалом та зростають на текстах Василя Кузана  – Аліна Поляк та Надія Чийпеш. Привітати свого друга із таким чудовим ювілеєм приїхали і поет-бандурист Ярослав Чорногуз, рок-гурт «Калєкція» та Наталія Менчук.
Також були присутніми та подарували гостям кілька пісень найрідніші люди ювіляра, ті, хто допомагає йому, хто надихає на творчість та підтримує його – дружина Тетяна Федорівна та син Валентин.

На запрошення шановного маестро дарувати хороший настрій публіці продовжили заслужений діяч естрадного мистецтва Андрій Бема, Степан Гіга-молодший та Заслужена артистка України Квітослава.

Незважаючи на досить пізню годину, центральна площа міста була заповнена людьми. Всі очікували виходу найулюбленішого, народного артиста України, нашого земляка Степана Гіги. Разом із Василем Кузаном вони співали пісень, а також подякували генеральному спонсору творчого вечора народному депутату України Павлу Балозі та ініціаторові  – міському голові Іршави Степану Бобику.

На завершення концерту на сцену вийшли всі гості іменинника та виконали відому всім пісню «Друзі мої». Під цю мелодію нічне небо засвітили безліч різнокольорових вогнів. Саме святкові феєрверки і стали останнім акордом творчого вечора поета-пісняра Василя Кузана.

Як відзначив Степан Гіга, «поетів у нас багато, але поетів-піснярів – мало і серед них  – Василь Кузан».

Творчість Василя Кузана дуже багатогранна. За 28 років на ниві української літератури автор має 15 книг, багато публіцистики, прози та поезії опубліковано у журнальних виданнях. Він є членом Закарпатської організації Національної спілки письменників України, його колеги «по цеху» називають його «найпродуктивнішим», адже за минулий рік йому вдалося випустити у світ чотири збірки віршів.

 

Іршавська міська рада

14 травня 2013р.

Теги: Кузан, поет, пісняр

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини