Балога проти "революції за графіком" і "готовий до всього"

Народний депутат Віктор Балога на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук вперше за останній час вдався до критики дій опозиції. Підставою стало проголошення опозицією "акції непокори", яку сам Балога назвав "партійною бюрократією, зануреною в комфорт".

Балога проти "революції за графіком" і "готовий до всього"

"До сьогодні утримувався від коментування діяльності опозиції. Не тому, що не було чого сказати. Вважав, що коли опозиція не робить грубих помилок, то менше всього треба її тролити. Тим більше, що є оголошена спільна мета - дострокові вибори ВР і Президента – і до неї треба йти всіма доступними законними способами. 

Однак зараз, – каже В.Балога, – в країні склалася класична ситуація, коли низи не можуть, а верхи – не хочуть. Або навпаки. І перше, і друге означає передреволюційний стан.

Зрозуміло, що далі працювати в такому парламенті, за таких політичних реалій немає сенсу. Коли у депутатів на "гоп-стоп" забирають мандати, робота Верховної Ради виглядає як танець на краю прірви: місця мало, але спробувати можна. І ніхто не застрахований від того, що зірветься в безодню.

І до краю прірви прийшли не ми самі. Депутатів туди загнали силою, і зараз змушують танцювати. І якщо чиїсь рухи не сподобаються – йому допоможуть швидше зіткнутися з дном. Ми цього хочемо? Відповідь – ні. Це перше.

Друге. Якби Французька революція проходила за розкладом – вона б провалилася. Фідель Кастро неминуче б програв, якби кликав на повстання лише в робочі дні. Сьогодні ж опозиція оголосила парадоксальний намір: піднімати народ проти режиму за графіком. Замість плану дій опозиційних сил країні запропонували «План роботи обласних організацій партії на березень-травень 2013 року». З перервами на сесійні тижні для тих партійців, які мають депутатські аусвайси. Дивовижно: опозиція каже, що парламент не має працювати і вимагає перевиборів, але при цьому хоче ходити під купол і під телекамери". 

"Панове, оголошене сьогодні -- це не акція громадянської непокори. Це партійна бюрократія, занурена в комфорт! Активний опір передбачає безперервність. Інакше не варто і починати. 

Це що, страх? Може, політики бояться втратити актуальність, коли люди справді вийдуть на вулиці і почнуть самі за себе боротися? Нерішучість? Можливо. Але іншого виходу в країни немає – або танцювати на краю прірви і по одному в неї падати, або з підтримкою народу вийти на широкий простір. А там далі народ і Бог розсудять, кому бути на перших ролях, а кому – піти на політичну пенсію з відчуттям виконаного обов’язку. 

Особисто готовий до всього. Не готовий лише танцювати на краю прірви по команді хореографів, яких не сприймаю.

І найголовніше. Якщо ви дочитали текст до цього місця, у вас виникне цілком закономірне запитання: «А що ти, Балога, пропонуєш, раз такий мудрий?». Я пропоную щирість.

Не можна починати «народні повстання» з проплачених прапороносців. Якщо раніше всі ми – і ті, хто у владі, і хто в опозиції – цим грішили, то зараз про це треба забути. Люди мають вийти на вулицю за свої права, а не за 50 гривень на годину. Нехай на першу акцію їх збереться 20 чоловік, на другу – 40. Але це будуть ідейні бійці, з якими, дай Боже, і почнеться народне віче, що дасть можливість направити країну в напрямку Європи", – резюмує В.Балога.

"До чого я веду. На початку тексту я згадав Фіделя Кастро. Він говорив, що починав революцію, маючи 82 людини. І якби йому довелося це повторити – вистачило б 15, або навіть 10, але ідейних. А нас уже є трохи більше, ніж п’ятнадцятеро. І ніщо не заважає діяти", – каже політик.

12 березня 2013р.

Теги: революція, опозиція, влада

Коментарі

ауді 2013-03-14 / 21:27:22
ну якщо балога проти то скоріш за все не бачить тут вигоду, тому що він підтримує тільки те що вигідно.

ДОН 2013-03-14 / 18:27:57
западенци.смотрите чтобы потом не пожалели з революцией. три дурака заведут нас всех в халэпу

ХАРЬКОВ 2013-03-14 / 17:56:47


Хамство. Коментар видалено. Адмін


меч 2013-03-14 / 11:24:06


Хамство. Коментар видалено. Адмін


Дідух 2013-03-14 / 08:43:05
Інтересно, аби дали зараз Балогі міністерське крісло пуд гузицю, як би заспівав? Сисі хлопи думавуть лиш аби сохранити своє бабло, а не про державу і людей. Та й боїться Балога Медведчука, того і виступає за Європу.

щербей 2013-03-13 / 19:59:19
Думаву шо уже дуже пізно Вікторе Івановичу пити боржомі...,.,

іван 2013-03-13 / 14:35:23
Розумний чоловік кіби почитав ці коментарі на лояльному сайті до Балоги, то задумав би ся. Кілько мож міняти свою окраску, хто зараз повірить, що у балогів є своя ідеологія, після СДПУо, Ющенка, Януковича, того що вони зробили з Юлею і т.д. Люди можуть ще повірити Кличку, Тягнибоку, Ляшку, але не Балогам, Порошенкам та Яценюкам. Так що треба визначатись і не лізти туди де його не чекають і не хоче бачити народ, бо Ющенко з Балогом привели до влади Партію регіонів, а зараз корчать дурочку. Черговий розвод українців не пройде, тому люди вам і не вірять (лже революціонери та опозиціонери).

lego 2013-03-13 / 13:42:44
да нельзя делать революцию по расписанию но скинуться вам оппозиционерам-миллионерам по ляму на еду и крышу над головой тем кто за вас будет ж--пу рвать перед ментами на морозе слабо или вы депутаты беднячки можете отказаться от всех депутатских пособий-зарплат хотя бы в пользу своих округов больницы ремонт дорог и т д и проконтролировать расход денег ан нет це мое це нииззя хай идут за идею а я потом приду и возглавлю стадо а грошики цили

Гліг 2013-03-13 / 12:04:59
З владою недомовився, а для опозиції чужий,і давай вчити як опозиції діяти.Сам вибори проводив з підкупом народу, діяв гірше ніж влада.А привчив людей до бабла ,зараз хай покаже клас і виведе народ без грошей на акцію протесту.І зробить так як роблять націоналісти в Закарпатті. ПОДИВИМОСЬ І ОЦІНЕМО!

Дідо 2013-03-13 / 11:29:15
??? з ригами все понятно. Але цим козлам нычого на них кивати, самы нычим не кращы, просто выд корита отодвинули. Хай всы депутатышкы чмошны засунуть прапори в гузицю ы йдуть в перших рядах.

??? 2013-03-13 / 10:51:51
То, що регіонали купували голоси і пропхали до ВРУ і облради бандюків нікого не турбує?

Дідо 2013-03-13 / 10:41:13
ніхто вже не вірить цим простишлюхам. Попродавали списки на місцевих виборах всякому лайну, а потім до народа звертаються. Йдіть нахрєн мудаки, розженіть своє шобло в місцевих радах, а тоді на колінах до народу повзіть.

Ужгородка 2013-03-13 / 07:37:34
Ну надо же, как "запел" балога ! Видно впервые ему не удалось лечь под властьимущих ! А ведь пытался даже младшего подложить под них, но что-то не сработало, видно не договорились в цене. Похоже, он "сжигает мосты", это в очередной раз доказывает, что балогановский клан защищает только СВОИ интересы, а то, что "семья" следом направит свои вилы против всего Закарпатья, то балогану это "до лампочки", их здесь уже не будет, свалят, а нам платить по их счетам.
СЦУКИ.

Віт 2013-03-12 / 23:17:24
Якщо чесно, вже всім настобридли його висери на фейсбуці, і хоч сто разів видаляй цей комент, краще не стане... А от якби ділом зайнявся, може люди б інакше сприймали...

виборець 2013-03-12 / 21:58:21

«Панове, оголошене сьогодні - це не акція громадянської непокори. Це партійна бюрократія, занурена в комфорт! Активний опір передбачає безперервність. Інакше не варто і починати.»

Золоті слова.

21 березня відбудеться сесія Закарпатської обл. ради.

Чи є шанси побачити реальне підтвердження цих слів, коли представників партій «Об’єднаної опозиції» в «активний опір» поведе ЄЦ на чолі з І.Балогою?

Ник.Романов 2013-03-12 / 21:22:33
Смотрю я на этого Берлогу .. ну прямо чистый оппозиционер! Уже забыл как вся страна его ненавидела при Ющенко,как работал у Януковича! Прямо,хоть иконы с него пиши !

довіктора 2013-03-12 / 21:21:17
З ваших публічних заяв видно , що ви вже наситились і владою і грошима - стали ,,закормленим котом на перині",якого не влаштовують наміри влади або опозиції зігнати вас з тої перини. А це все рівно настане!...тому , що ви виплекали своїм правлінням масу ,,голодних" опонентів (таких , яким в свій час сам був )!...треба було мати більш помірні апетити! ...і стає зрозумілим ,чому вам не подобаються ініціативи влади або опозиції.Але ви їм уже не потрібні.

Іван 2013-03-12 / 21:08:42
Правильно говорите Вікторе Івановичу, потрібно підніматися на акції і якщо потрібно проливати кров. Слава Україні.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини