Нардеп І.Бушко особисто керував зборами «на захист» свого редактора виноградівської «районки»

Народний депутат від Партії регіонів Іван Бушко разом головою Виноградівської РДА Тетяною Граб у понеділок, 21 січня, особисто керував «зборами трудового колективу» редакції районної газети «Новини Виноградівщини», які, в кінцевому підсумку, випродукували публічне звернення на захист колишнього головного редактора Василя Кіша. Дивуватися нічому – редактор-«дисидент», якого «регіональні» ЗМІ розмалювали ледь не жертвою боротьби зі свободою слова, перетворив газету в друкований орган ПР, а під час минулих парламентських виборів навіть офіційно числився довіреною особою кандидата від Партії регіонів.

Нардеп І.Бушко особисто керував зборами «на захист» свого редактора виноградівської «районки»

У понеділок, 21 січня 2013 року голова Виноградівської районної ради Олег Любімов, керуючись Статутом комунального підприємства «Новини Виноградівщини» підписав рішення про звільнення головного редактора Василя Кіша  з посади редактора – 20 січня у того закінчився строку дії контракту, відповідно до якого редактор був прийнятий на роботу.

Документ було укладено у січні 2010 року між Виноградівською райрадою та директором комунального підприємства газета «Новини Виноградівщини». У випадку бажання продовжити контракт співзасновники газети, якими є райрада та районна державна адміністрація, мали подати клопотання про продовження терміну його дії. Однак цього не відбулося.

Як стверджує Олег Любімов, депутати неодноразово порушували питання про доцільність перебування на посаді головного редактора Василя Кіша: «За останні три роки газета перетворилася на рупор Партії регіонів, висвітлюється позиція виключно представників цієї політсили. Відповідно до установчих документів, редактор газети має бути політично незаангажованим та надавати газетну площу представникам політичних сил, що діють в райраді та депутатам. На жаль, цього не було. Більше того, під час минулорічної виборчої кампанії головний редактор став довіреною особою одного з кандидатів в народні депутати і по суті перетворив газету,яка до речі утримується коштом платників податків Виноградівського району, у його особисту партійну трибуну».

З-поміж іншого, газета легітимізувала і сумнівні з моральної точки передвиборчі оборудки І.Бушка, як от крадіжка у сиріт  найкращого в області дитбудинку "Берізка".

Про політичний підтекст всієї цієї історії говорить навіть сам текст звернення, що його під диктовку І.Бушка та Т.Граб писав сам екс-редактор: «Тверда і зважена позиція редактора, який не є на побігеньках у відомої на Закарпатті політсили, аж ніяк не задовольняє голову райради та його патронів. Цих політиків не цікавить доля газети. Зрештою, скоро вибори, приборкання непідконтрольної «районки» - їх останній шанс». Звернення, адресоване новообраним народним депутатам ВР України І. Бушку, В. Лунченку, В. Пацкану, голові Виноградівської РДА Т. Граб, голові Виноградівської районної ради О. Любімову, депутатам Виноградівської районної ради, ЗМІ, громадськості, спершу опублікували в ЗМІ, наближених до партії регіонів, а сьогодні, 23 січня, його розповсюдили через прес-центр друкованого органу Закарпатської облорганізації Партії регіонів газети «Закарпатська правда».

Як повідомив Олег Любімов, за ініціативи депутатського корпусу планується проведення аудиту діяльності газети. Нині редакція газети знову вимагає гроші з районного бюджету, аби  за кошти платників податків далі «піарити» представників виключно Партії регіонів.

23 січня 2013р.

Теги: Новини Виноградівщини, Бушко, Любімов, Василь Кіш

Коментарі

до журіка 2013-01-26 / 15:41:07 2013-01-26 / 23:41:58
Бомба! Особливо про Ганусю…

... 2013-01-26 / 17:07:45
журік, вперше бачу, щоб і в брову, і в око попали одночасно. клас.

журік 2013-01-26 / 15:41:07
Найкраща районна газета? Хто сказав? "Заголовок"? Тупе голосування, в якому вже не беруть участь більшість нормальних журналістів, а хіба тамтешня тусовка, неприкаяні студенти ващуківського вузу, яким керує Тарканійка і результати якого, вкінці-кінців, ніхто не бачить. Це як інтернет-голосування з елементами шулерства. Досить проголосувати скопом за "НВ" всім жур-там самої газети, плюс "Голосу Карпат" Кіша-молодшого, плюс ТРК "Виноградів", плюс Старості і дати вказівку голосувати за "найкращу" районку всім журікам ПР (Карпатньс, "НОвЗак", "ЗакПравда", проес-центр ОДА), плюс ващущенята "Заголовка" - і бушковський бойовий листок - найкращий. Мля... :(

Під час виборів цей туалетний папір взагалі гидко було брати до рук - один Бушко і ПР з платними вкрапленнями УДАРУ і Фронту ЗМІН", які в цьому випадку відривали голоси від кандидата ЄЦу. Більшість з тих грошей йшла не в редакційну касу, а налом в кишеню Кіша.

Нішто типирь ревати. Гандон штопаний - ваш редактор і х**ня - газета. Величезні гроші з бюджету (щось близько 200 тисяч) - на вітер.

Виноградівець 2013-01-26 / 14:30:01
А до чого тут дочка і син. Чи в Україні вже заборонено мати будинок, і невже ви думаєте, що з районної газети можна заробити кошти за 2 роки керування на будинки? Хоча сам газету не читаю, бо вважаю, що рівень її оформлення та статтей в ній не дотягує навіть до середнього.

читач 2013-01-25 / 19:22:44
зато син і донька мавуть хижі

куратор 2013-01-25 / 15:07:20
Ей Вася-вася!
І ти ся зсучив. Порядний хлопиць бувись.
Не вже за регіоналівські гроші мош совість так продати.

свобода 2013-01-25 / 12:31:19
Можливо тому друкував Яценюка і Удар, бо Бушко в них конкурента не бачив. А то шо він відмовлявся друкувати політичну рекламу КМКС це я тоже знаю корнкретно.

свобода 2013-01-25 / 12:28:58
А чому відмовився друкувати продукцію ВО "Свобода"? Ми йому пропонували гроші та матеріал, а Кіш навіть договір не хотів укласти.

Адмін 2013-01-24 / 23:50:43
Нема за що. Просто посилання на видання, яке ви дали, у нас автоматично блокується - не можна популяризувати смітники, наповнювані пацієнтами Берегівського психоневрологічного диспансеру. ))

до Адміну 2013-01-24 / 23:30:35
Дякую, що виправили ссилку. Просто забув, що у вас є блог ФЗ.

до Валерія 2013-01-23 / 21:19:20 2013-01-24 / 22:17:31


Ваш тезка В.Лунченко з цього приводу теж висловився. Про «скурвлення» жодного слова. Може щось додасте? Прошу вибачення у редакції ЗО, іншої «ссилки» відповіді нардепа колективу НВ не знайшов. http://zakarpattya.net.ua/Partiji/105927-Komentar-narodnoho-deputata-Valeriia-Lunchenka-z-pryvodu-vidkrytoho-zvernennia-kolektyvu-vydannia-Novyny-Vynohradvshchyny


Сивлюський 2013-01-24 / 14:04:08
Валєра, а при чому тут Тячево? З тячівською газетою най їхня рада розбираться, а те шо Вася скурвився то факт. То був у Рухові, то був у Литвина, то був у русинах тепер ригоАНАЛ.... Він там де гроші дають, а за гроші він і маму рідну продасть.
Далі ніхто нікого не звинувачує. В чувака закінчився контракт. В чому тут політика? Най знову проситься на роботу, а призначає, кіть не помиляюсь, райрада. Підтримають його значить підтримують ригів, а не підтримають то нафіга весь цей цирк в інтернеті роздувати.

Притисянський 2013-01-24 / 13:48:19
Нічого страшного, просто для Василя Кіша (старшого) настало "поліпшення" уже зараз.

корольок, птах "співучий" 2013-01-24 / 09:31:35
Навіщо робити "бурю у стакані"?. У пана Василя є "своє" Інтернет-видання, господарями якого є двоє не мало відомих людей у Закарпатті, а зараз вже (один) і у Києві. Ходять слухи, що в "Голоса Карпат" найближчим часом будуть міняти редактора. Натомість гол.редактором Інтернет-видання буде наша колега із Ужгорода. (До речі, пане Василю, Київ не против. І це істинна правда).Дивно, що до пана редактора ця інформація "не долетіла". Видання потрібно вміло, гарно, дбайливо і розумно вести. А я, да я-це тільки "головка від компенсатора". Щодо районки, то цьому виданні потрібний мудрий і досвідчений керівник, який знає добре, що таке газетярство, слово журналіста та щире, правдиве взаємопорозуміння із колективом видання. У керівника має бути досвід роботи, мудрість, витримка, цілеспрямованість та вміння спілкуватися із обл. керівництвом, читачами та колегами-журналістами.

Валерій 2013-01-23 / 21:19:20
Знаєте, щодо спецвипусків і кому хто у кого був довіреною особою, на цих питання не потрібно маніпулювати. Якщо ви так звинувачуєте "НВ", що Бушко у них викупив все рекламне місце у газеті, то давайте згадаймо тячівську районну газету"Дружба", яка агітувала, ой вибачте, у які викупив все рекламне місце Петьовка - яка різниця між цими газетами. Не потрібно розказувати, одна газета писала погано, а інша добре і все це за рахунок місцевих бюджетів. Якщо звинувачувати у заангажованості, так потрібно звинувачувати всіх, а не лише одного.

севлюшський 2013-01-23 / 20:54:34
Навіть сам Кіш і Бушко з Грабкою не заперечують у "листі колективу", що контракт закінчився. а якийсь лівий Валерій - сумнівається. Зайди до Грабки і зазвідай. :-)

Може то Любімов чи Балога устроїли на вибори Кіша довіреною особою до Бушка і штампували за нього спецвипуски "НВ"?

Валерій 2013-01-23 / 20:48:03
Та ладно, це зрозуміло як білий день, що це звичайна поста Любимовата його босів, який представляє ЄЦ у Виноградівщині, редактору, що не звали Балогу та ЄЦ під час виборів і за те, що Іван Балога програв вибори Івану Бушку. Тому говорити про суто технічне питання, що термін у Кіша, як редактора, закінчується і це не політична замовлення просто не віриться.

читач 2013-01-23 / 20:16:16
До речі, ці кішово-бушківські спецвипуски заносили в кожну хату району. Це безперечно вплинуло на те, що довірливі люди проголосували за "ПокращувачаЖиттяВжеСьогодні"...

читач 2013-01-23 / 20:12:34
Кіш видавав спецвипуски "Новин Виноградівщини", у яких облизував Бушка. Зараз страшно, бо "цицька" відпала! Нехай так буде із кожним продажним журналюгою!

уважний 2013-01-23 / 19:04:13
Віддайте районку журналістському колективу і не будете мати проблем ні з виділенням коштів платників податків, ні з перекосами по відведеній газетній площі РДА чи райраді, ПР чи ЄЦ. У тому то й біда, що кожен хоче мати власного "літописця" за народні гроші.

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини