Директор Закарпатського обласного театру ляльок «Бавка» повідомив про своє звільнення

Сьогодні під час телефонної розмови директор Закарпатського обласного театру ляльок «Бавка» Василь Чайкович повідомив наступне: «Зважаючи мою позицію стосовно подій, що відбуваються навколо театру, буквально у п’ятницю мене звільнили».

Директор Закарпатського обласного театру ляльок «Бавка» повідомив про своє звільнення

Із питанням, хто ж наразі виконує його обов’язки  та яка подальша доля «Бавки», журналісти звернулися за коментарем до начальника управління культури Закарпатської ОДА Юрія Глеби. «Директор «Бавки» не звільнений. Наразі у нас немає відповідного наказу. Поки що він на лікарняному», — зауважив Ю.Глеба. 

Щодо долі самого театру, відповів, що проситимуть місто передати будівлю на утримання області, опісля ж планують розробити проектно-кошторисну документацію для проведення запобіжних заходів, аби надалі використовувати приміщення за цільовим призначенням. Поки ж театр на міському балансі, проводити будь-які роботи в театрі коштом області не можуть.  

Нагадаємо, що в будівлі, якій нині 110 років, під час концерту наприкінці травня із 6-метрової висоти на сцену, у момент, коли там були діти, впав шматок штукатурки вагою понад центнер. У результаті на авансцені зробилася тріщина. Повторилася ситуація рівно через місяць. На щастя, у залі нікого не було. 

Зі слів В.Чайковича, балансоутримувачі заштукатурили цю тріщину і у наступну неділю тут вже планують проведення прем’єри вистави. «Я би дуже радий був, якби колектив повернувся на свою рідну сцену, але вважаю, що це їх наражає на небезпеку. Оскільки, як зазначають фахівці, будівля вже системно почала «сипатися», — каже В.Чайкович. — Це мене турбує і, не дивлячись на те, чи працюю я там, чи ні. Можливо я занадто прискіпливо до цього ставлюся, але вважаю, основні фігури міста й області повинні домовитися і разом розпочати нормальний процес капітального ремонту, а не якихось там «замазок». Це публічне місце і тут безпека людей першочергова».

05 листопада 2012р.

Теги: бавка, Чайкович, театр

Коментарі

ГЛЯДАЧ 2012-11-12 / 17:22:45
театр - це не місто розбратів. Керівник В. Чайкович - працьовитий, талантливий..... Але декому на мою думку,заважає робити темні справи. Управління культури і колектив мають його всіляко підтримувати. Не дай Бог пропаде театр! тяжко повернути.

Актор 2012-11-08 / 15:50:38
цікаво, а хто це тут так безграмотно пише від театру?

отакой 2012-11-08 / 01:21:27
Ребят! Про что говорим? Про ТЕАТР как искусство? Так все на премьеру в воскресенье! Театр жив, театр талантлив, с ним дружат и уважают его лучшие режиссеры. Не надо грязи,при чём тут замечательный коллектив - обратите внимание - четыре месяца мутняка, актёров и художников просто выкинули из помещения, не предоставив условий для работы, даже пустующее помещения от магазинчика "Меломан" не дал - а коллектив вёл себя достойно, не поднимал шороху в интернете, ждали люди, надеялись. Просто лопнуло терпение у людей - директор непонятно что намутил и исчез, два месяца прятался от коллектива. И это всем надоело.

И ЧЁ? 2012-11-07 / 15:43:30


1. Театр никто не продаст без руководителей (первых лиц области и города). - 100%

2.Капитальный ремонт никто, кроме первых лиц области и города не протолкнет.-100%

3. Руководителя у театра нет. 100%

4. РУКОВОДИТЕЛЯ могут БЫСТРО И КАЧЕСТВЕННО найти первые лица области - например дать по шапке Глебе за такую волокиту.

P.S...и на конец. уважаемые сочувствующие, достаньте СВОИ БОЛЬШИЕ ЖОПЫ из интернета и СРОЧНО *********** к ПЕРВЫМ ЛИЦАМ ОБЛАСТИ И ГОРОДА И НАСТОЙЧИВО РЕШАЙТЕ СВОИ ВОПРОСЫ!-УЖГОРОДЦИ, ЧАЙКОВИЧИ, ВОЛШЕБНЫЕ УЖГОРОДЦИ, АКТЁРЫ, ХОХЛОМАСОНЫ, РУСИНЫ АЙ МАЦКАЛИ :)

ЧТО,СЛАБО!!!!!???? :) (ИЗВИНИТЕ ЗА МОЙ ПЛОХОЙ АНГЛИЙСКИЙ)


Актор 2012-11-07 / 15:08:09
запутали на до кінця. директор хотів капітального ремонту. директора вигнали. обіцяли ремонт, почали штукатурити і обіцяти далі. Робиме де попало. невже нас продадуть ті убогі обіцяльники.
дайте керівника. бо цей калхоз надоїв. одна Директорка своє говорить, Друга-друге. Нам страшно на сцену вийти. Сцена влиться. А тут усі такі "ужгороди", ліпше би шось робили. Начальник Глеба з Ніноу нам обіцяв открити зал і назначити нову адміністрацію три тижні назад. Збрехали.

Ужгород справжній 2012-11-06 / 18:27:12
Саме Чайкович замутив історію із псевдо-ремонтом і зупинив творчий процес у театрі. Більше трьох місяців у театрі нічого не відбувається, все стоїть. Колектив працює без гримерних, без залу, художники не мають свого місця. Запитується: для чого? Для того, щоб так нічого і не вирішувалося?

У таких неймовірних умовах колектив далі дає вистави на вулиці Руській у непристосованому приміщені, їздить на виступи. А Чайкович, який це все замутив, навіть не ходить на роботу. Ясна річ, що в колектива просто закінчилося терпіння.

Ужгород 2012-11-06 / 12:28:36
Управління культури ОДА (Глеба Ю.Ф.)з прихвостнями (Малишкою Н.М, Орєшніковою З.А.), маніпулюють свідомістю працівників театру і не виконують обіцянки-цяцянки! В домовленості з "кишеньковими олігархами", готують до продажу театр, одним словом банда ще та!
Куди дивляться правоохоронні органи та керівництво області?

ЧАЙКОВИЧ 2012-11-06 / 10:51:21
МУТИЛ И БУДУ МУТИТЬ! А ТЫ ТУТ БУРЮ В СТАКАНЕ ПРОДОЛЖАЙ ДЕЛАТЬ, МЕЛОЧЬ ПУЗАТАЯ. ДАВАЙ, КАМИКАДЗЕ.......

Ужгород 2012-11-05 / 20:02:22
Чайковича давно слід було звільнити. Мутив свої темні справи, користуючись театром як власною годівницею.Місяцями вже не зявляється на роботі. Закрив театр під надуманим приводом, який сам протискав усіляко, а нічого не робиться взагалі -- навіть обстеження, не те що ремонту. Коштів на ремонт нема і не передбачається. Якийсь суцільний абсурд.
Нещодавно колектив одностайно висловив йому недовіру. І ще Чайоквич робить вигляд, що він мученик.

Та таких треба гнати з культури на десятий кілометр!

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини