«Міліція Бушка» каже, що силу не прикладала і лише ЗАПРОПОНУВАЛА журналістові стерти фото

Журналістський інцидент з охоронцями мережі супермаркетів «Гранд» у Виноградові, що її прямо пов’язують з родиною першого заступника голови Закарпатської ОДА, очільника фракції Партії регіонів у Закарпатській облраді, кандидата в народні депутати від цієї політичної сили Івана Бушка, набув неабиякого розголосу в журналістському середовищі Закарпаття. Хоча ілюзій не було, жевріла, все-таки, невеличка надія, що хоча б цього разу міліціонери спрацюють професійно і відповідно до закону. Не судилося…

«Міліція Бушка» каже, що силу не прикладала і лише ЗАПРОПОНУВАЛА журналістові стерти фото

З часу того «прапорового» конфлікту у виноградівському супермаркеті «Гранд» пройшло більше місяця. Правоохоронці обіцяли надіслати рішення по цій справі журналістові Максиму Молнару поштою. Однак, хоча постанова про відмову в порушенні кримінальної справи датована 1 вересням 2012 року, у своїй поштовій скриньці кореспондент тижневика «Чорна Гора» і власкор Закарпаття онлайн так і не знайшов. Тому сам звернувся у чергову частину, звідки його направили до дільничного міліціонера, майора міліції Андрія Гомади. 

«Гомада довго шукав у папці копію постанови, проте знайти її так і не зміг, – розповідає Максим Молнар. – Тоді згадав, що документ мав би зберігатись у комп’ютері. Він пояснив: «Один екземпляр з підписами був надісланий вам поштою, а інший зберігається в архіві». Оскільки це була субота і міліцейський архів не працював, то мені довелося задовільнитися постановою без підписів. Цікаво, що свій підпис майор Гомада міг все ж поставити, проте не зробив цього. Виникає питання, чи постанова з підписами взагалі існує. Мені вона поштою не надішла, у папці Гомади її теж не виявилося. Можливо, міліціонери просто вирішили «замнути» цю справу…»

«Зокрема, міліціонери пишуть, що охоронці супермаркету ЗАПРОСИЛИ мене до службового приміщення, де ЗАПРОПОНУВАЛИ стерти зроблені фотографії, – каже М.Молнар. – Тому варто нагадати, як все було насправді. Охоронець супермаркету «Гранд», побачивши, що я фотографую фасад будівлі, схопив мене за руку і наказав віддати йому фотоапарат, бо інакше він його розіб’є. Коли він відвів в мене в службове приміщення, то звісно ж уже удвох почали вимагати (а не «запропонували» ), щоб я стер з фотоапарату ВСІ світлини, а не тільки «зроблені». Ці вимоги супроводжувалися численними погрозами в мою сторону. Охоронець наголосив: «Витирай все, що є на фотоапараті». Коли міліціонери роблять посилання на моє пояснення, то навмисно уникають того факту, що охоронець силою відібрав у мене фотоапарат. Читати витяги з пояснень охоронців супермаркету взагалі кумедно».

Все вище написане М.Молнар сказав і майору Гомаді, після того як він вручив йому непідписану постанову: «Дільничний міліціонер сказав, що як людина він мене розуміє. І додав: «Я навіть можу припускати, що дещо з того, що ви кажете, справді могло мати місце, проте в нас немає доказів. Всі працівники супермаркету кажуть, що такого не було. От якби ви мали, наприклад, тілесні ушкодження, то ми б видали вам направлення на експертизу. Це було б доказом». Ймовірно, наступного разу журналістові варто поводитися з охоронцями так, щоб йому, принаймні, зламали руку. А ще краще – встромили в спину ножа. Може, тоді доказів було б достатньо …

«Стосовно доказів. Питаю Гомаду: чи була зроблена міліціонерами виїмка відеозаписів, адже в супермаркеті по всій території камери розміщені. Гомада пояснив, що для виїмки відеоархіву потрібне рішення суду, воно надається тільки у разі порушення кримінальної справи, а кримінальну справу, як ви вже зрозуміли, порушити не вийшло, бо немає доказів. Замкнуте коло.

Був смішний момент. Коли вже йшов, то Гомада на прощання сказав: «Ми діємо в рамках закону. Розумійте, якщо немає доказів, то й справу неможливо порушити». Якось, «на автоматі» я сказав: «Я вас розумію, ви ж залежні». А Гомада, певно теж за інерцією, погодився, сказавши «так», – розповідає Максим Молнар.

«Мене найбільше засмучує не відмова в порушенні кримінальної справи і навіть не відповідь на мою заяву Івана Бушка, де він, роблячи дурнів з усіх виноградівців, каже, що супермаркет «Гранд» йому не належить, – каже на завершення молодий журналіст. – Найбільше засмучує, ба навіть лякає те, що охоронець на прізвисько Кабан далі продовжує працювати в супермаркеті. Це ставить хрест на репутації нашої міліції, хоча «нашою» її називати дуже важко».

Закарпаття онлайн

17 жовтня 2012р.

Теги: Бушко, Гранд, Молнар

Коментарі

Яник 2012-10-19 / 10:10:30
А сам "началиник" Виноградівського РВ УМВС знає де який колір має бути в нашому прапорі. Клоуни.

Леся 2012-10-19 / 09:59:57
Максим Молнар талановитий молодий журналіст, який має на все свою точку зору. Так було ще в гімназії. Дуже прикро, що таке бидло не дає йому спокійно жити та працювати.

Адмін 2012-10-17 / 10:03:05


Цю інформацію надав сам Максим Молнар. Більше того, саме в такому вигляді він сам розмістив її в соціальній мережі. Зрештою, не йдеться про оприлюднення номерів телефонів та адрес електронної пошти, як це було у попередніх випадках. Тобто, стандартів дотримано і вам не варто хвилюватися. Однак, аби не спокушати тих, кого не варто спокушати, ми таки "затерли" частину інформації, де йдеться про місце проживання... ))

Вам єщо сказати по суті? Чи саме від суті вам і хотілося відволікти увагу?..))


лютер 2012-10-17 / 08:15:42
справді не гарно - вчора роблять кіпіш, що оприлюднюють дані журналістів, а сьогодні самі порушують ці норми...

шоні 2012-10-17 / 03:17:20
а не могли би витерти в тексті постанови конфіденційну інформацію про Максима Молнара... дотримуйтесь стандартів журналістики..

НОВИНИ: Соціо

04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 2
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 7
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
» Всі новини