В Ужгороді виконком продовжив практику "бізнесово-політичного" підходу до розміщення реклами (ОНОВЛЕНО)

В Ужгороді зареєстровано 543 носії зовнішньої реклами. 158 при цьому – не мають дозволів на розміщення реклами, з них 80 рекламоносіїв знаходяться на приватній земельній ділянці.

В Ужгороді виконком продовжив практику "бізнесово-політичного" підходу до розміщення реклами (ОНОВЛЕНО)

Про це сьогодні на засіданні виконавчого комітету Ужгородської міськради повідомив начальник Департаменту міського господарства Олексій Касперов. Сьогодні, за його словами, в Ужгороді працюють 50 операторів розповсюдження реклами, 15% з яких або не мають відповідної дозвільної документації, або не сплачують кошти за оренду. Загальна заборгованість рекламодавців перед містом становить 38 тисяч гривень.

Така інформація була озвучена в ході доповіді Олексія Касперова щодо виконання рішень виконкому стосовно носіїв зовнішньої реклами в Ужгороді. Після обговорення відповідного питання виконком ухвалив рішення дати доручення Департаменту міського господарства до наступного засідання (орієнтовно 17-18 вересня) зібрати вичерпну інформацію щодо рекламодавців, які не мають відповідно оформленої дозвільної документації або не здійснюють плату за оренду місця під рекламу. За рішенням виконкому, до 1 жовтня власникам носіїв зовнішньої реклами будуть виноситись попередження, після чого без належного їх реагування прийматиметься рішення про демонтаж банерів, бігбордів, сітілайтів тощо.

Таким чином, декоративну огорожу із розміщеною на ній рекламною продукцією на перехресті вулиць Митної та Собранецької виконком поки «не чіпатиме», хоч дозволів на їх встановлення ніхто не давав, і «минулого разу озвучувалась обіцянка, що на виконком буде винесено питання демонтажу рекламних щитів», зазначив секретар міської ради Віктор Щадей.

Проти демонтажу "рекламних парканів" на перехресті вулиць Митної та Собранецької проголосували Віталій Савицький, Наталя Грузіна, Федір Вовканич, Володимир Фленько, Даніела Геворкян, Сергій Варцаба. За те, щоб рекламну огорожу прибрати, проголосували Віктор Щадей, Віктор Трикур, Володимир Чубірко, Маргарита Мощак, Надія Холодняк, Олександр Волосянський, Богдан Кинів. Утримався Василь Брензович, повідомили "Закарпаття онлайн" з виконкому.  

Присутній на засіданні виконкому депутат міської ради від фракції «Батьківщина» Василь Гнатків, дружина якого є директором фірми «Білий Барс» (рекламні щити товариства нещодавно були демонтовані всупереч рішенню виконкому завчасно) вчергове припустив наявність політичної складової у нинішньому рішенні. І видається, що підстави говорити про політичні «розборки» таки є: як стало відомо інтернет-виданню Закарпаття онлайн, незаконні, а проте «недоторканні» рекламні борди в районі Водоканалу (вулиці Митна та Собранецька) належать члену фракції Партії регіонів в Ужгородській міській раді Олександру Ковачу.

Своє переконання щодо помсти «з політичних мотивів» Василь Гнатків озвучив уже в ході розгляду протесту прокурора на рішення щодо демонтажу рекламних щитів на перехресті вулиці Минайської та проспекту Свободи. Свою позицію озвучив і прокурор міста Іван Штефанюк: «Я вважаю, що попереднє рішення виконкому було в чомусь помилковим, і зараз є можливість цю помилку виправити». Однак, протест прокурора виконком відхилив: за те, щоб його підтримати, проголосували лише 5-ро членів виконавчого комітету. У той же час 8-ро – утримались, а за те, щоб протест прокурора відхилити, чітко проголосував лише міський голова Віктор Погорєлов.

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

05 вересня 2012р.

Теги: виконком, рекламоносії, реклама

Коментарі

Ігор Ужгород 2012-09-06 / 22:30:58
А чому так за борди біля України взялися? Чи не тому, що Гнатків захищає міське майно від Погорєловського "розпродажу" за безцінь? А може й тому, щоб відволікти ужгородців від дійсно наболілих проблем: гір сміття, неосвітлених вулиць і дерибану? Погорілий знає, що робить.))

Антон 2012-09-05 / 18:50:52
Дякую, що почали вказувати, хто і за що голосував. Шкода, що автор не взяла коментар у членів виконкому, які утримались під час голосуванню по протесту прокурора. Цікаво, чи взяв у них коментар Гнатків з дружиною:)
І, звісно, варто поцікавитись у опозиціонера Гнаткова: чи він не хотів би почати боротьбу з білбордизацією міста з білбордів своєї дружини. Бо регіонали тепер можуть кивати і казати: опозиції можна, а нам ні?

НОВИНИ: Соціо

11:33
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
» Всі новини