Книжка Олени Пекар «Ішов лісом їжачок»

Книжка Олени Пекар «Ішов лісом їжачок»

 

Книжечка «Ішов лісом їжачок» містить у собі 10 віршів для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Розпочинається збірочка віршем «Їжачок», цитата з якого і стала назвою книги. Їжачок «ніс сніданок у торбині, – раптом звився у клубок. Бо назустріч йшла лисичка із сусіднього ліска». Хоча лисичка і хитра, та їжачок спритніший. А лисичка до клубка нагнулася носиком чутливим, та наштовхнулася на голки і втекла щосили.

Вірші «Цокотушки», «Як зовуть тебе ?» – автобіографічні, – героїня Оленка – це сама авторка. Привертає увагу діточок віршована розповідь про допитливу та дбайливу Мишку-маму, кумедного Песика, – це теж взято із життя поетеси.

Юний читач знайде для себе свого героя, який, безперечно, йому сподобається. Збірка закінчується віршем «Сонечко й лошатко». Маленьке лошатко побачило, «як на хвилях сонечко гойдається і маленькому лошатку весело вітається», ніби запрошуючи погратися із ним:

«Радісно та дзвінко у воді купалися. Сонечко та коник у піжмурки гралися.

Колами розходились хвилі по воді. Ой , як насміялися дітлахи тоді!»

Книжка гарно ілюстрована, її приємно взяти до рук діточкам. Вона дає змогу відчути любов до природи, сприяє формуванню естетичних смаків засобами прекрасної, колоритної та образної української мови.

P.S. Книгу можна придбати у автора. Е-пошта pecar@mail.uzhorod.ua

07 грудня 2011р.

Теги:

Коментарі