Генплан Ужгорода. Андріїв на стежці Погорелова

Генплан Ужгорода. Андріїв на стежці Погорелова

18 лютого 2016 року на офіційному сайті Ужгородської міської ради опубліковано проект рішення сесії Ужгородської міської ради «Про затвердження містобудівної документації», яким пропонується депутатському корпусу ради VII скликання, визнавши таким, що втратило чинність рішення від 9 листопада 2015 року №1881 «Про затвердження містобудівної документації», знову затвердити той самий абсолютно протиправний генеральний план (коригування) м. Ужгорода та план зонування території м. Ужгорода розробки 2011-2015 р.р., за яким з мапи міста зникають до 70 га зелених зон, з частковим обмеженням його дії щодо ряду територій згідно з переліком до проекту.

Ознайомившись із пропонованим новою владою документом, можна достовірно стверджувати, що міська рада нового, VII-го, скликання пішла протореною стежиною Віктора Погорелова в галузі прийняття містобудівних правил та способів розпорядження земельним ресурсом міста, оскільки такий документ (проект) як і рішення 4-ого пленарного засідання XXVII сесії Ужгородської міської ради попереднього, VI-го, скликання від 9 листопада 2015 року, легалізує погорєловське земельне беззаконня  та кримінальні схеми щодо зміни цільового призначення ділянок зелених зон загального користування ратушняківської «команди», на якому останні заробили відомі широкому загалу статки.

Адже громада в суді доводить не тільки протиправність рішення №1881 від 09 листопада 2015 року, яким затверджено містобудівну документацію т.зв. коригування і зоннінг, але й незаконність (суперечність із вимогами і прямими вказівками закону і ДБН)  саме цих двох містобудівних документів, які легалізують «дерибан» попередніх років.

Формально посилаючись на ряд нормативних актів у преамбулі проекту рішення,  міська влада сьогоднішньої каденції залишає поза дужками порушення процедури розроблення такої документації, оскільки розгляду пропозицій і зауважень фахівців, представників громади, громадських колективів та активістів щодо цих двох документів не було здійснено, погоджувальна рада з розгляду таких міською радою навіть не створювалася!

Окремо привертає увагу факт того, що обмеження і заборони, встановлені щодо певних скандальних територій міста, які у громади, як наболіле, на слуху, діють лише до затвердження в установленому порядку нової містобудівної документації.

Пропозиції фахівців і представників громади, озвучені міському голові, його заступникам в січні 2016 року, передбачали, що в місті на основі стратегії сталого соціально-економічного розвитку розроблятиметься якісно новий основний містобудівний документ – генеральний план, а не зміни. Адже, якщо коригування є інвалідним із самого свого «народження», то ніякі зміни і оновлення його не оздоровлять, не зроблять законним, оскільки знищені зелені зони, які вже попередніми міськими функціонерами роздані під індивідуальну чи комерційну забудову і забудовані такими як Ковальський, не стануть зеленими знову, адже прокуратура як ненадійний союзник громади у боротьбі за суспільні інтереси мешканців міста, не доведе процес до віндикації ділянок і знесення незаконних самочинних і не дуже недобудівель (іноді ангарного типу) до повного і справедливого завершення. Тому пункти 6, 7, 10 переліку зон, що містяться в додатку до рішення, є просто зайвим замилюванням очей громаді, яка виступала на захист таких зелених зон від знищення,  свідченням неіснуючих «поступок» на вимогу активістів.

Міська рада на чолі з міським головою пропонує визнати таким, що втратив чинність, рішення ради минулого скликання про затвердження коригування і зонування, ніяк не аргументуючи підстав визнання такого акту не чинним. Мабуть суто з амбіційних підстав, не тільки рада під головуванням Погорелова може таким беззаконням займатися, ми самі мастаки – ловкость рук и ни какого мошенничества!

Тому внесення змін до генерального плану та плану зонування території міста є нічим іншим як грою сьогоднішньої міської влади в кишені самі знаєте чим.

Аналізований проект є цікавим з погляду на моральність і ментальність розробників, які цим документом фактично визнають, що законодавство в цій частині України досі не дотримувалося і така практика ними усвідомлюється, оскільки пунктом 8 проекту відділам та управлінням ради доручається звернутися до інших суб’єктів місцевої виконавчої влади щодо дотримання законодавства при реєстрації майнових прав на землю та у сфері містобудування, що виглядає як справжнє блюзнірство – давайте не згадувати про порушення закону органом місцевого самоврядування у сфері містобудування і земельних питань, однак, суворе покарання паде на плечі інших суб’єктів публічного права  за подібні правопорушення.

Наталія Майстренко, Закарпаття онлайн.Блоги
23 лютого 2016р.

Теги: генплан, зонування, Андріїв

Коментарі

500 гривень 2016-03-12 / 14:10:38
Поклав вам асфальт перед домом, а тепер сидіть та отримуйте задоволення. І канєшно, чекайте наступних виборів за 500 гривень, ви ж самі себе не поважаєте...

Прокурор 2016-02-23 / 20:02:29


Хамство і анонімний перехід на особистості. Коментар видалено. Будете продовжувати в тому ж дусі, закрию вам можливість коментування. Адмін


ужгородець 2016-02-23 / 17:28:06
Від того, на який бік зараз стане Андріїв, залежить його політичне майбутнє. Або відсутність цього майбутнього.

Ніка 2016-02-23 / 10:34:36
Отже, Андріїв - не людина слова, а людина грошей... Так і будемо до нього ставитись...

Прикол 2016-02-23 / 08:15:37
Ужгородський мер із села Конюхів.)))

риба гниє з голови 2016-02-23 / 08:12:51
і що він нестиме відповідальність-не думаву-дерибанили землю всі мери і ніхто не разу не відповів бо рішення колективні а простого чоловіка за мішок картошки посадять

Патріот 2016-02-23 / 07:21:01
А не підкажете хто був секретарем у Погорелова останнім часом?
Андріїв належить до людей, які завжди будуть при владі, бо дуже любить гроші. Вчора був регіоналом, сьогодні - Відродження/Наш Край, завтра якщо треба - стане зеленим чи голубим. А насправді він хапуга, який разом з братом захапав напівлегально пів Ужгорода... а скільки ще можна захапати...

Ужгородець 2016-02-23 / 07:20:23
Ужгородці проголосували за гривні, Андреєв тепер відбиває гроші. Одним словом ми ужгородці бидлота.(