Еротичний фестиваль “Березневі коти” сколихне Ужгород всьоме (ФОТО)

“Не кохаюсь без любові!” — саме так називається флеш-моб, котрим у середу, 28 березня, розпочнеться уже традиційний весняний фестиваль — мистецький проект — “Березневі коти”. Захід, що сколихне Ужгород уже всьоме, розпочнеться на перехресті проспекту Свободи та вулиці Перемоги.

Еротичний фестиваль “Березневі коти” сколихне Ужгород всьоме (ФОТО)

Цього року, як розповів у прес-центрі “Закарпаття” ініціатор та організатор фестивалю Вік Коврей, програма триватиме чотири дні. “Ми пішли на певний ризик, бо переважно наші фестивалі тривають два-три дні, а зараз буде аж чотири, кожен із яких має свою родзинку, насиченість. Розпочнемо ми флеш-мобом “Не кохаюсь без любові!” – це саме той застережливий принцип, який має бути у головах всіх свідомих людей”, — зазначив він.

“Чому нам потрібен цей фестиваль? Та тому, що він є унікальний в Україні. Такого фестивалю, який має чіткий еротичний напрямок і афішує це, нема. Він унікальний і для Закарпаття, адже об’єднує різні види мистецтв. Тут маємо і літературу, і виставки, і концерти, і шоу, і дуже дороге задоволення – театр”, — сказав письменник Олександр Гаврош.

Та, загалом, тематика фестивалю — не суто еротична. Тепер, за словами організаторів, акцентується не лише на еротиці та коханні, адже цього року приділили увагу любові до природи. Про це, власне, свідчить екологічна акція “733 дерева”, що присвячена Боздоському парку і покликана привернути до нього увагу громадськості. Із яскраво соціальних “моментів” ЕротАртФесту “Березневі коти 7” можна відзначити заходи, пов’язані із акцентуванням уваги суспільства на необхідності запобіганню поширення СНІДу та інших інфекцій, що передаються статевим шляхом. Зокрема, про це йтиметься під час круглих столів.

Театр ляльок «Бавка» порадує глядачів концертом гурту  «Кораллі» з Івано-Франківська, літературними читаннями «Слововиця», творчою зустріччю із Олександром Бойченко, та найбільше організатори “Березневих котів” пишаються виставою київського театру поезії "Мушля" під проводом Сергія Архипчука. Виставу готували спеціально для фестивалю і, за словами Олександра Гавроша, її іще ніколи і ніде не показували. “Таких театрів є кілька в Україні. Засновник “Мушлі” — неординарна і надзвичайно харизматична особистість — Сергій Архипчук. Ці люди роблять театр, який іде проти течії, бо є не розважальним, як тепер усі, а ставить перед собою високу духовну мету”, — зазначив він. Власне, вистава, яку презентуватимуть  в Ужгороді, має назву “Чоколівка. Мандри Амура”. Її створили за поезією Атили Могильного (помер у віці 45 років у Києві, за життя видав усього дві збірки поезії), котрий має безпосередній стосунок до Закарпаття. Його мати — угорка, що народилася і проживала в Ужгороді. Уся вистава  відбуватиметься під акомпонемент фортепіано.

Як зазначив Вік Коврей, за ці 7 років гостями фестивалів були багато цікавих літераторів. Сьомий фестиваль у цьому плані — не виняток. До прикладу, Василь Кузан презентує свою збірку “Ваба”. Приїде також Павло Коробчук, аби представити книгу “Динозавр”. Також свою нову книгу привезе Олександр Бойченко з Чернівців.
Фотограф і поет Валентин Кузан, в свою чергу, розповів про персональну виставку московського фотографа Михайла Судакова, котрий працює під ніком MecuroCotto. Захід відбудеться у фотогалереї «Арт Плюс». За словами Валентина, для Ужгорода це –неординарна подія, адже до нас завітає людина справді дуже високого рівня. Михайло представить свої еротичні роботи, які, на думку Валентина Кузана, є “настільки високохудожніми, що їх можна прирівнювати до картин”. “Автор надзвичайно вишукано подає еротичну тематику, тому, думаю, на таких роботах можна навіть виховувати підлітків. Аби молоде покоління дізнавалося про такі речі не через інтернет, телебачення і, тим паче, вулицю”, — сказав він. До речі, роботи Михайла Судакова, при бажанні, можна буде придбати.

Крім того, в рамках фестивалю, у центрі міського дозвілля (по вул. Ф. Ракоці, 2) відбудуться майстер-класи з йоги (показуватимуть еротичні асани) та з контактної імпровізації. 

Закінчується фестиваль вечіркою "Chicarrones Shator". Щоправда, за словами Віка Коврея, там уже мало еротики, зазвичай цей захід відвідують люди, які “не хочуть думати і щось переосмислювати, а прагнуть смаженого”.

За участь у деяких атракціях передбачена плата. Символічна: в середньому 10-20 гривень. Охочі можуть придбати фестивальний квиток, який обійдеться у 50 гривень, що, з економічної точки зору, набагато дешевше.

 

 

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
22 березня 2012р.

Теги: Березневі коти, флеш-моб

Коментарі

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи