Закарпатські кандидати в нардепи вперше зібралися за круглим столом (ФОТО, АУДІО)

Кандидати по округу №68 зустрілися за круглим столом, аби за кілька днів до виборів іще раз донести до виборців свої позиції, охарактеризувати передвиборчу кампанію та подискутувати один з одним.

Закарпатські кандидати в нардепи вперше зібралися за круглим столом (ФОТО, АУДІО)

Наголошуємо, що на круглий стіл були запрошені усі 13 кандидатів по зазначеному округу, однак участь взяли не всі. Негативну відповідь, не коментуючи, дав Василь Ковач. Сергій Ратушняк спочатку погодився, однак потім передумав. Не прийшов і Павло Чучка, хоча обіцяв. В результаті за круглим столом зібралися Василь Брензович ("Партія угорців України - КМКС"), Ростислав Буланов (Партія "УДАР Віталія Кличка"), Микола Жолтані (Політична партія Наталії Королевської "Україна - Вперед!"), Стефан Решко (Політична партія "Закон і порядок") та Андрій Сербайло (ВО "Батьківщина").

Спочатку кандидатам запропонували коротко описати пункти власної передвиборчої програми. Щоправда, не всі відповіли по суті.

Стефан Решко зазначив, що, на його думку, програма має носити прикладний характер, аби її положення були реалізовані в парламенті. “Не кажу про те, що відремонтую дитячі садки чи забезпечу водопостачання локально, хоч, безумовно, вони важливі”, – зазначив кандидат і наголосив, що країні потрібна нова економіка. Стефан Решко наголосив на необхідності тотальної лібералізації економіки, спрощенні оподаткування, дозвільної системи і системи податкової звітності. За словами кандидата, в Україні не можуть бути однакові умови ведення бізнесу, наприклад, на Закарпатті і Києві, на Донбасі чи в Криму. Кандидат відзначив, що “всі наші біди – від нестачі грошей”, які можна або позичити, чого робити не варто, або надрукувати, а це шлях в нікуди, або заробити, що є правильним. Також, на думку політика, варто прийняти закон про спеціальний статус прикордонних міст (Чоп, Виноградів, Ужгород), провести люстрацію, побороти корупцію. З корупцією Стефан Решко планує боротися, запровадивши пожиттєве ув’язнення і встановивши методи контролю за фінансовими надходженнями та витратами чиновників.

 Микола Жолтані зазначив, що пропонує своєму виборцю особисту відповідальність. Саме тому, будучи висуванцем від партії “Україна-Вперед”, залишається позапартійним. Він також вважає, що “корупція стала нормою життя” і “всі наші питання лежать в площині особистості”, тому “треба змінювати людей”. Микола Жолтані вважає владу “прямим відображення нашого суспільства”, а тому питати, в першу чергу, треба з себе. “Нам потрібна ідеологія, направлена на відновлення цінування життя”, -- сказав Микола Жолтані. В якості прикладу він назвав Швейцарію і зазначив, що мусимо мислити, ставитись до роботи, як швейцарці, якщо ми хочемо жити так, як живуть люди у цій країні.

 

 Ростислав Буланов наголосив, що він є командним гравцем, який лобіюватиме інтереси Закарпаття. На думку політика, ситуацію в країні потрібно змнювати кардинально. Ростислав Буланов пропонує зменшити кількість посад чиновників, зокрема податківців, працівників міських рад, силових структур, які “годуються” за рахунок платників податків. Для бізнесменів кандидат планує запровадити спрощену систему оподаткування, що вирішило б проблему “зарплати в конвертах” і стимулювало б сплачувати податки, а не вести тіньовий бізнес. Також він пропонує створення незалежного антикорупційного агентства і відрегулювати механізм поповнення місцевих бюджетів.

 Василь Брензович переконаний, що “основна наша біда – корупція”, яка робить з України країну третього світу. “Вибори поки ще не будуть чесними, і ми поки не вийдемо на певний шлях – кожен тут говорив, що наша основна біда – корупція, думаю, що і ці вибори будуть корумпованами. Але вже в процесі розмови визначаються цікаві ідеї”,  – зазначив кандидат. Також, на думку Василя Брензовича, депутати мають бути недоторканними, “бо ж в іншому випадку будуть боятись чесні депутати”. Кандидат вважає, що депутати обираються людьми і мають нести відповідальність за свої дії. Також він наголосив, що “у нас завжди перед виборами розігрується національна карта”. “Закарпаття завжди було Європою і буде, у нас нормальне європейське мислення і нормальний європейський народ”, – сказав він. 

Андрій Сербайло зазначив, що не бачить “сенсу говорити зараз про передвиборчу програму, адже більшість вже встигла з нею і навіть визначитись із майбутнім вибором”. Він закликав всіх виборців “прийти на виборчі дільниці і проголосувати – як велить серце”.

Охарактеризували кандидати хід передвиборчої кампанії. Кожен із них розповів, що мав певні труднощі. Зокрема, Андрій Сербайло зазначив, що труднощі виникали і ще будуть виникати, адже 28 жовтня “слід очікувати на фальсифікації”. На думку політика, “правляча партія робить все можливе, щоб забезпечити правильний результат, і тому буде робитись багато негарних справ”. “Мусимо констатувати той факт, що представники влади оригінальності щодо забезпечення чесних прозорих виборів не проявляють – є випадки підкупу, використання адмінресурсу”, – сказав він. А нещодавнє звернення Василя Ковача щодо проведення чесних виборів кандидат порівняв з грою у футбол, коли одна команда грає із зав’язаними очима, ногами чи руками, а інша – так, як слід.

Микола Жолтані поскаржився, що місцеві рекламні агенції, за вказівкою місцевої влади, відмовили у наданні площ під агітаційні банери. Це, на його думку, свідчить про те, що влада його боїться. Звернув кандидат увагу і на те, що провладна партія для агітаційної кампанії використовує щасливі обличчя американців.  

Стефан Решко розповів, що було досить складно організовувати зустрічі з виборцями, адже “деякі керівники відмовлялися, мотивуючи, що вони підпорядковані нинішній владі, і їх не зрозуміють”. За словами кандидата, керівникам чітко давали зрозуміти, за кого голосувати. 

Всі присутні відзначили, що на окрузі №68 є непоодинокі випадки підкупу виборців. У той же час Микола Жолтані запропонував закарпатцям брати гроші, але голосувати так, як підказують розум і серце. Василь Брензович, навпаки, заперечив і сказав, що гроші у будь-якому випадку брати не можна, адже колись за 30 срібних монет продали Христа.

Довелося кандидатам відповідати і на гострі питання. Микола Жолтані заперечив чутки нібито партія “Україна — Вперед!” є проектом Рината Ахметова. “Я б дуже хотів, щоб це був проект Ахметова. Тоді б у мене не було проблем із розміщенням реклами, мене б скрізь показували по телевізору”, – відзначив з іронією кандидат.

Стефан Решко на питання з приводу його “незакарпатськості” і невідомості на окрузі сказав: “Ми не розраховували, що буде легко. Але перший раз колись настає. Коли приймали рішення по висунення мене кандидатом, враховували, що є амбіції, плани, тому зійшлися на думці, що починати треба”. За словами політика, у багатьох регіонах проблеми схожі. Стефан Решко наголошував, що добре знайомий із Закарпаттям, адже вся родина проживає саме тут.

Ростислав Буланов і Андрій Сербайло вступили в суперечку, намагаючись з’ясувати, хто з ни х насправді є опозиційним кандидатом. “Я вважаю, що нині є сенс говорити тільки про двох опозиційних кандидатів – це я і Павло Чучка”,– сказав він. Натомість Андрій Сербайло обурився, зазначивши: “не знаю, хто визначає опозиційність и не опозиційність того чи іншого кандидата – я представляю офіційно опозиційну силу не тільки формально, але й реальну”.

На запитання, чому Ростислав Буланов не зняв свою кандидатуру на користь опозиційного кандидата, він сказав: “ми вирішили боротись за округ”. У той же час він підтвердив, що внутрішньо був готовий знятися з перегонів.

Наостанок кандидати побажали один одному успіху. А Стефан Решко висловив побажання, аби той, хто переможе, взяв би від своїх конкурентів найкращі ідеї і втілив їх у життя.

Вступне слово:

Стефан Решко:


Ростислав Буланов:


Микола Жолтані:


Андрій Сербайло:


Василь Брензович:


Дискусія:

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
25 жовтня 2012р.

Теги: кампанія, вибори, кандидати, Решко, Брензович, Сербайло, Жолтані, Буланов

Коментарі

Павло 2012-11-01 / 15:15:05
ЛУЗЕРИ 2012 якы не вмыють поступитися непыдтвердженими рейтингом амбыцыями. Ця опозиція має зійти зі сцени.

Поліна 2012-10-28 / 20:00:50
Ви говоріть і пишіть, що хочете, а факт є факт: у нас 60 дільниць у м. Ужгороді і, в середньому, на дільниці голосує 3 тис. виборців. Тобто,... 60* 3000 = 180 000, а населення у м. Ужгороді - 120 000.

ИДЛ 2012-10-28 / 15:45:00
ДЛРН М 8НН9Н 9Н09Г\

стефан 2012-10-27 / 10:04:40
Ужгородцевi i i нтелектуалу:
Так, це дiйсно я сам себе хвалю, як кажуть: хвали мене роте, бо тя роздеру... ))) Починайте думати, друзi! Таке враження, що бiльше нi про кого поговорити...? Там нас доста э, аж 14. Шануймося.

____ 2012-10-26 / 23:02:24


Хамство і тролінг. Коментар видалено. Адмін


Ужгородець 2012-10-26 / 22:43:06
Підтримую "Інтелект".справді, таке враження, що одна людина все пише. За всю кампанію ні єдиного коментаря до будь-якої новини, а зараз все засипано позитивом за Решка.

електорат 2012-10-26 / 22:25:21
збіговисько плейбоїв і нарцисів

Інтелект! 2012-10-26 / 22:23:58
Елена,Лідія,Іван,Григорій,Наталія,Петро ,кузіна...- Мені здается що під цими именами сам Решко Стефан себе хвалить!!! НЕКРАСИВО!!!

Елена 2012-10-26 / 22:04:50
Я, тоже была на встрече в Чопе. Он молодец. Действительно интелект и молодость должны победить. Для Лидии, да он женат видела кольцо обручальное на пальце у него)!

Марина Степановна 2012-10-26 / 21:39:49
А мен из этой всей компашки больше всех импонирует Решко. Интелект и молодость должны победить. Жаль, что поздно агитацию парень начал. Недавно был у нас в Чепе. Людей было хоть и не много, но большинству он понравилсяю Он знает, что говорит и легко контактирует с людьми. не удивлюсь, если в будущем на президентское кресло замахнется:)) Правда активнее себя презентовать надо. Удачи!

Лідія 2012-10-26 / 20:48:47
А мені от цікаво, чи одружений він цей Стефан Решко?

Іван 2012-10-26 / 18:49:48


Повністю згоден перечитайте програми. У Решка єдина програма яка заслуговує на увагу! Решко-наш кандидат!


Григорій 2012-10-26 / 18:48:40


Підтримую, я проголосую за Стефана. Як на мене, він досить достойно тут виступив.


Наталія 2012-10-26 / 18:35:47
Прослухайте всіх, ознайомтеся з програмами і Ви побачите, що єдиним дійсно достойним кандидатом є Решко С.С. Голосувати треба, за молодих, амбіційних політиків. Підтримайте та голосуйте за Решко С.С. Нам потрібні зміни, я в нього вірю!!

сірожа звєрєв 2012-10-26 / 16:51:12
Ще непоганий кандидат - Петро Бампер
http://www.youtube.com/watch?v=raWHNUhlYCs

сірожа звєрєв 2012-10-26 / 16:44:26
Голусуйте за Лупана!
http://www.youtube.com/watch?v=Bzu5YiS41Wc

Ужгородець 2012-10-26 / 16:39:42
Поки ви тут спорите хто кращий, Чучка роздає листівки від імені Юлії Тимошенко та Кличка без будь-яких вихідних даних, де вказано, що вони його підтримують як єдиного кандидата.
Штаби Сербайла і Буланова, робіть щось. Збирайте журналістів.
Таке дозволяти не можна.
Не дамо Чучці обманути народ!!!

сірожа звєрєв 2012-10-26 / 16:25:34
А де Богдан Завійський?

Косма 2012-10-26 / 16:22:11
Чучка не є опозиційний кандидат, а є проектом місцевого Ахметова - Віктора Балоги. Слухав нещодавно на Тисі агітацію Буланова. Дуже простенько. Дуже багато повторень - ніби нам його тупо навязують. Дуже мало раціонального. Хоча носи Буланова та Кличка схожі - видно що не природні не свої. Буланов випадково не колишній боксер чи щось таке, бо дуже пахне пластикою

До Петра 2012-10-26 / 13:26:24
Пане Решко, білий ви наш і пухнастий, вже думаю пізно за себе зараз тут агітувати. ))))

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи