Закарпатські параолімпійці щонайменше рік отримуватимуть УДАРівську стипендію

Гроші на персональний рахунок юних спортсменів чи їх батьків переказуватимуть раз на місяць. УДАРівці сподіваються, що ці кошти стануть ще одним кроком до просування закарпатських параолімпійців в збірну команду України.

Закарпатські параолімпійці щонайменше рік отримуватимуть УДАРівську стипендію

«Такі стипендії кращим спортсменам з обмеженими можливостями  цього року на Закарпатті запроваджено, фактично, вперше, - розповів журналістам начальник обласного управління “Інваспорт” Андрій Чегіль. -  Відтак, діти з обмеженими можливостями, що на серйозному рівні займаються спортом, зможуть відчути, що їм хочуть допомогти не тільки на словах, а і на ділі. Наша кінцева мета – участь наших спортсменів в складі збірної України, адже потрапивши туди, вони зможуть самі забезпечувати себе, а також свою родину і піднімати імідж України у світі».

«Це воля нашого серця допомогти спортсменам, які, не дивлячись на стан здоров’я, йдуть до своїх перемог та  медалей, - зазначив голова Закарпатської обласної організації Політичної партії "УДАР Віталія Кличка" Валерій Пацкан. -  З кожним кроком, який ми робимо назустріч цим дітям, ми хочемо закликати усіх небайдужих, щоб і вони зробили те саме. Це шлях до перемоги, яка дається юним параолімпійцям у рази важче, ніж їхнім ровесникам. Їхня воля, цілеспрямованість та кожне нове досягнення показує, що вони здатні на великі справи, перемоги і самореалізацію. Я хочу, щоб після нас до цієї ініціативи приєдналася ще багато свідомих людей».

Першим спортсменом, що отримуватиме цьогорічну УДАРівську стипендію став Олексій Русов. Він кандидат в майстри спорту з плавання. З огляду на те, що басейни в нас 2 роки практично не функціонували, а конкуренція у цьому виді спорту є значною, 16-річний Олексій вже досяг надзвичайно високих результатів. Зі своїм тренером, Рояк Ларисою, хлопець займається щоденно. Як результат, він посів 2 місце на Кубку України – 2011, а також виконав звання кандидата в майстри спорту. Його запланований результат на 2012 рік – стати чемпіоном і підійти під критерії резерву збірної команди України.

Ще двоє стипендіатів займаються легкою атлетикою. Олександр Дудаш та Онисько Михайло є вихованцями Дьордя Балоги і є одними з найперспективніших на Закарпатті. Хлопці займаються штовханням ядра. Це технічно важкий вид спорту. У 2012 році Олександр має намір стати кандидатом в майстри спорту, а  Михайло, що  є срібним призером Чемпіонату України, цьогоріч має шанс бути включеним у склад збірної команди України. Відтак, він стане першим закарпатцем, що представлятиме область на параолімпійських іграх в цьому виді спорту. Спортсмен щодня доїжджає близько 15 кілометрів до Мукачева на тренування, тож УДАРівська допомога буде для нього досить суттєвою.

За словами Андрія Чегіля, конкуренція в українському параолімпійському спорті є значною. Щоб потрапити у збірну, спортсменам з обмеженими можливостями потрібно показувати результати на рівні здорових спортсменів. Звісно,  багато що залежить від роботи тренерів і їх відданості своїй справі. А щоб стимулювати останніх, Валерій Пацкан пообіцяв наставнику того з підшефних йому спортсменів, який за підсумками перших 6 місяців 2012 року досягне найкращих результатів, разову заохочувальну премію.

«Цими діями я хочу звернути увагу на тих людей, які мають волю до перемоги і тим самим позиціонують свою державу в світі. Високі спортивні результати, перш за все, залежать від прагнення спортсменів до перемоги і я горджуся тим, що ми можемо хоч якимось чином бути причетними до їх здобутків. Кожен свідомий громадянин має допомагати тим, хто потребує допомоги», - висловив свою позицію Валерій Пацкан.

Закарпатська обласна організація партії «УДАР Віталія Кличка», Закарпаття онлайн.Політичні партії
23 січня 2012р.

Теги: параолімпійці, стипендія, Пацкан

Коментарі

/ 2Рахівчани закупили бронежилети і необхідні закарпатським солдатам речі
Закарпатці вимагають відставку парламенту
Пацкан: Кількість вимушених переселенців в Україні сягнула 34 тисяч
«УДАРна молодь» організує День молоді в Ужгороді
Молодь УДАРу оголосила про старт рейдів по маршрутках
В Берегові обрали голову районної організації УДАРу
/ 1Пацкан: В Ужгороді поки що перезавантаження влади не відбулося
Втікачів потрібно облаштовувати в Україні – Пацкан
Помічники В.Пацкана провели прийом громадян в Рахові
/ 1Хустський УДАР провів Акцію «Не купуй у окупанта» !!!
/ 3Пацкан: Ми повинні якнайшвидше провести дострокові парламентські вибори
В Хусті і Іршаві пройшов прийом громадян помічниками народного депутата Пацкана
Закарпатців закликають вступати в батальйон територіальної оборони
Пристая з УДАРу: Слід дати Порошенку перемогу вже в 1 турі
Пацкан: Конституційна реформа є необхідністю, а не маніпуляцією перед виборами
/ 1Пацкан: Українці отримали шанс вже найближчим часом їздити в країни ЄС без віз
Буланов: Робота міліції буде незадовільною, поки не розкриваються політичні замовлення
Активістка УДАРу взяла участь в молодіжній конференції у Брюсселі
/ 5Пацкан подарував бронежилети народним ополченцям Миколаївщини
Пацкан: Правоохоронці, що склали свої щити, мають нести кримінальну відповідальність
Пацкан: Путінська «Гра м’язами» не допоможе йому знищити Україну
/ 1Закарпатець пройшов курс школи помічника народного депутата в Києві
Пацкан: Україна зробила перший крок до енергетичної незалежності від Кремля
Спостерігачі Посольства США зустрілися з представниками закарпатського УДАРу
/ 4Пацкан: Український паспорт повинен стати пластиковим, як у ЄС
» Всі записи