Закарпатців закликають вступати в батальйон територіальної оборони

В області розпочато процес формування батальйону територіальної оборони, який стане на захист Закарпатської області у цей неспокійний для нашої країни час. Кількісний склад новоствореного батальйону нараховуватиме 423 особи. Такі батальйони формуються у всіх областях України. УДАР закликає однопартійців і мешканців краю долучатися до формування і не бути байдужими до подій, які відбуваються в Україні.

Закарпатців закликають вступати в батальйон територіальної оборони

«У завдання батальйону входитиме охорона та захист важливих об’єктів і комунікацій, державного кордону, забезпечення умов для надійного функціонування органів державної влади, військового управління, а також, оперативного розгортання військ»,  - повідомив військовий комісар Закарпатського обласного військового комісаріату Іван Васильцюн.

На думку закарпатських військових, сьогодні придатні до військової служби закарпатці повинні вступити в новостворений батальйон. Армійці гарантують, що тих, хто зголоситься служити, не буде відправлено воювати у східні частини країни. Місце їх служби – Закарпаття.

Більше того, за мобілізованими добровольцями залишаться всі пільги, включаючи і місце роботи, і як тільки буде оголошено про демобілізацію, ці люди зможуть повернутися на попередні місця роботи. Ті хлопці, які захочуть укласти контракт, продовжуватимуть служити далі.

 «Батальйон знаходиться на забезпеченні Збройних сил України. Грошове забезпечення є таким самим, як і для у військовослужбовців за контрактом. Для солдат, сержантів та старшин у розмірі 2400-3600 гривень і 4100-5400 гривень для офіцерів, залежно від звання і посади. Окрім того, вони будуть забезпечуватися речовим, продовольчим, медичним та іншими видами забезпечення», - повідомив заступник військового комісара з виховної роботи Закарпатського військового комісаріату, підполковник Петро Марко.

Людина, яка хоче стати добровольцем новоствореного батальйону повинна пройти медогляд у військкоматі, а також перевірку органами МВС на предмет кримінального минулого. Це потрібно для того, щоб зброя не опинилася в руках у людей, які потім працюватимуть не на державу, а проти неї. Існує також і віковий ценз. Для солдат і сержантів – до 50 років, для офіцерів – до 55 років.

«Навіть якщо людина не може приступити до служби через вік чи фактор здоров’я, але має досвід військової служби чи хоче допомогти – ми виступаємо за те, щоб не відкинути жодну людину, яка мають добрі наміри і є патріотом. Для нас важливо об’єднати дієвий підрозділ, який би міг чітко діяти в області, блокувати нестабільність і йти в підмогу прикордонникам для прикриття кордону», - каже Іван Васильцюн.

«Громадські організації і політичні сили, які брали участь у революційних подіях, зараз повинні також стати на захисті нашої держави. Ми закликаємо всіх однопартійців долучатися до української армії і стати на обороні цілісності нашої держави. Це наш обов’язок в загрозливий для країни час», - зазначив член ради Закарпатського УДАРу Андрій Риба.

Всю детальна інформацію про призив можна отримати в районних і міських військових комісаріатах. Час завершення формування батальйону -- 31 травня. 

Закарпатська обласна організація партії «УДАР Віталія Кличка», Закарпаття онлайн.Політичні партії
21 травня 2014р.

Теги: УДАР, батальйон, військомат

/ 2Рахівчани закупили бронежилети і необхідні закарпатським солдатам речі
Закарпатці вимагають відставку парламенту
Пацкан: Кількість вимушених переселенців в Україні сягнула 34 тисяч
«УДАРна молодь» організує День молоді в Ужгороді
Молодь УДАРу оголосила про старт рейдів по маршрутках
В Берегові обрали голову районної організації УДАРу
/ 1Пацкан: В Ужгороді поки що перезавантаження влади не відбулося
Втікачів потрібно облаштовувати в Україні – Пацкан
Помічники В.Пацкана провели прийом громадян в Рахові
/ 1Хустський УДАР провів Акцію «Не купуй у окупанта» !!!
/ 3Пацкан: Ми повинні якнайшвидше провести дострокові парламентські вибори
В Хусті і Іршаві пройшов прийом громадян помічниками народного депутата Пацкана
Пристая з УДАРу: Слід дати Порошенку перемогу вже в 1 турі
Пацкан: Конституційна реформа є необхідністю, а не маніпуляцією перед виборами
/ 1Пацкан: Українці отримали шанс вже найближчим часом їздити в країни ЄС без віз
Буланов: Робота міліції буде незадовільною, поки не розкриваються політичні замовлення
Активістка УДАРу взяла участь в молодіжній конференції у Брюсселі
/ 5Пацкан подарував бронежилети народним ополченцям Миколаївщини
Пацкан: Правоохоронці, що склали свої щити, мають нести кримінальну відповідальність
Пацкан: Путінська «Гра м’язами» не допоможе йому знищити Україну
/ 1Закарпатець пройшов курс школи помічника народного депутата в Києві
Пацкан: Україна зробила перший крок до енергетичної незалежності від Кремля
Спостерігачі Посольства США зустрілися з представниками закарпатського УДАРу
/ 4Пацкан: Український паспорт повинен стати пластиковим, як у ЄС
Молодь УДАРу провела тренінг по наданню першої медичної допомоги
» Всі записи