УДАР закликає закарпатців страйкувати у четвер

Закарпатці оголосили про одноденний попереджувальний страйк і закликали працівників у четвер, 13 лютого, залишатися на робочих місцях, але не виконувати жодних робіт, або вийти на мітинг.

УДАР закликає закарпатців страйкувати у четвер

Про це під час прес-конференції в офісі закарпатського УДАРу, 11 лютого, розповів координатор Страйкових комітетів Закарпатської області Віктор Погар.

«Закарпаття долучається до всеукраїнського страйку у знак протесту проти дій режиму Януковича, який здійснив спробу конституційного перевороту і розпочав війну проти власного народу. У цій війні є вже заручники, полонені, закатовані і вбиті.Організація страйків ініційована партією «УДАР», але ми маємо підтримку всіх опозиційних сил і мандат Майдану на ці дії», - розповів Віктор Погар.

За словами Погара, одноденний попереджувальний страйк відбудеться по всій Україні у четвер, 13 лютого. У такий спосіб українці вимагають від Януковича негайно вжити дій для відновлення законності у державі,припинення антиконституційних, антизаконних дій представників органів влади, правоохоронних органів проти учасників акцій протесту. «УДАР» закликає в цей день працівників вийти на вулиці і не працювати протягом години.В разі, якщо вимоги страйкарів не будуть виконані, то наступним кроком буде страйк безстроковий.

«Страйк – це один з тих ненасильницьких методів, який має продемонструвати владі, що український народ, який не на Майдані, а на робочих місцях, також вимагає порядку в державі. Основна наша вимога, це вимога, яка вивела на Майдани країни мільйони людей різного віку, різних національностей, різних релігій – це притягнення до відповідальності замовників і виконавців злочинів проти громадянського протесту», - підсумував Віктор Погар.

Довідка

Досі правоохоронні органи не притягнули до кримінальної відповідальності жодного співробітника «Беркуту», «Ягуара» чи «Омеги», причетного до злочинів проти учасників акцій протесту у грудні 2013 – листопаді 2014 року.

При розгоні мирних студентів у ніч з 30 листопада на 1 грудня 2013 року тільки за даними прокуратури постраждало 79 осіб, у яких виявлено значні тілесні ушкодження, насамперед, черепно-мозкові травми. Лише ми нарахували зафіксованих на відео не менше 24 епізодів, коли «Беркут» бив учасників акції протесту без жодної на те причини. Спецпризначенці не мають права бити по голові кийками, це заборонено інструкцією. За такі дії у нас карають по статті 365 Кримінального кодексу України «Перевищеннявладиабослужбовихповноважень». Тим не менше, жоден правоохоронець досі за кривавий розгін 30 листопада не притягнутий до кримінальної відповідальності.

Без жоднихнаслідків для замовників і виконавців минуло і побиття на вулиці Банковій 2 грудня 2013 року. Відповідальність за сутички на Банковій мали понести не лише ті, хто бив журналістів, учасників акцій протесту, хто знущався над активістами, захопленими «Беркутом» в полон, а й ті, хто виставив перед мітингуючи ми солдатів-срочників без щитів, у той час як за їх спинами стояв з щитами, в повній екіпіровці «Беркут».

Більше того, один з замовників злочину на Майдані і на Банковій Андрій Клюєв призначений на посаду глави Адміністрації Президента України.

Далі у січні-лютому влада використала весь арсенал репресій проти протесту – близько півтора тисячі активістів зазнали травм, більше десятка людей втратили очі, сотні людей піддані переслідуванням. Відомі відеофакти катувань правоохоронців – активістів роздягали і на морозі обливали водою, знімаючи все це на камеру. Це два будівельники, яких взяли сплячими на Грушевського, це 17-річний студент Михайло Низькогуз, це козак Михайло Гаврилюк. Такі факти нам відомі з історії нацизму. Саме так вчинили у концтаборі з радянським генералом Карбишевим.

На сьогодні відомо про загибель 7 активістів Євромайдану від рук правоохоронців.

Але досі за всі ці злочини жоден правоохоронець не притягнутий до відповідальності.

Закарпатська обласна організація партії «УДАР Віталія Кличка», Закарпаття онлайн.Політичні партії
12 лютого 2014р.

Теги: УДАР, страйк

/ 2Рахівчани закупили бронежилети і необхідні закарпатським солдатам речі
Закарпатці вимагають відставку парламенту
Пацкан: Кількість вимушених переселенців в Україні сягнула 34 тисяч
«УДАРна молодь» організує День молоді в Ужгороді
Молодь УДАРу оголосила про старт рейдів по маршрутках
В Берегові обрали голову районної організації УДАРу
/ 1Пацкан: В Ужгороді поки що перезавантаження влади не відбулося
Втікачів потрібно облаштовувати в Україні – Пацкан
Помічники В.Пацкана провели прийом громадян в Рахові
/ 1Хустський УДАР провів Акцію «Не купуй у окупанта» !!!
/ 3Пацкан: Ми повинні якнайшвидше провести дострокові парламентські вибори
В Хусті і Іршаві пройшов прийом громадян помічниками народного депутата Пацкана
Закарпатців закликають вступати в батальйон територіальної оборони
Пристая з УДАРу: Слід дати Порошенку перемогу вже в 1 турі
Пацкан: Конституційна реформа є необхідністю, а не маніпуляцією перед виборами
/ 1Пацкан: Українці отримали шанс вже найближчим часом їздити в країни ЄС без віз
Буланов: Робота міліції буде незадовільною, поки не розкриваються політичні замовлення
Активістка УДАРу взяла участь в молодіжній конференції у Брюсселі
/ 5Пацкан подарував бронежилети народним ополченцям Миколаївщини
Пацкан: Правоохоронці, що склали свої щити, мають нести кримінальну відповідальність
Пацкан: Путінська «Гра м’язами» не допоможе йому знищити Україну
/ 1Закарпатець пройшов курс школи помічника народного депутата в Києві
Пацкан: Україна зробила перший крок до енергетичної незалежності від Кремля
Спостерігачі Посольства США зустрілися з представниками закарпатського УДАРу
/ 4Пацкан: Український паспорт повинен стати пластиковим, як у ЄС
» Всі записи