Завтра в Ужгороді суд оголосить вирок Димитрію Сидору?

"Стратити не можна помилувати!" Ця цитата найбільш влучно характеризує завершальний етап судової справи протоієрея Російської православної церкви та голови "Сойму Підкарпатських русинів" отця Димитрія Сидора, який обвинувачується українською владою в сепаратизмі.

Завтра в Ужгороді суд оголосить вирок Димитрію Сидору?

Завтра, 20 лютого 2012 року в місті Ужгороді відбудеться заключне слухання по кримінальній справі № 499 і суддя оголосить вирок підсудному. Рішення суду важко спрогнозувати. Однак більшість експертів схиляються до думки, що суддя Стан І.В. не виправдає Сидора Д.Д., однак і не посадить за грати. Найбільше, що загрожує підсудному – це умовне позбавлення волі.

Дворічна судова тяганина запам’яталася не так серйозним правовим підходом до справи, як, передусім, окремими моментами, які викликали сміх та сльози. Чого лише вартує бажання православного пастиря навчити суддю І. Стана "русинської" мови. Усе через те, що раніше на одному із судових засідань свідок О. Онисько вимагав для себе перекладача з української мови на русинську. Не додала честі о. Димитрію і його заява про непричетність до підготовки документів, прийнятих на так званому 2-му Європейському конгресі підкарпатських русинів у місті Мукачеві, оскільки ініціатором їх написання начебто був русинський активіст Шарга М. І. (нині покійний). Також за повідомленням Д. Сидора, нібито саме Шарга М. І. був генератором всіх ідей, а він та інші лідери русинських організацій краю лише погоджували документи та вносили незначні правки та пропозиції.

На судовому розгляді кримінальної справи найбільш успішно піарився підсудний о. Д. Сидор. Перебуваючи на підписці про невиїзд Димитрій Сидор заявляв про право на збройний супротив проти української влади, виступав із пропозицією організувати в Ужгороді зустріч двох лідерів найбільших християнських Церков – Папи Римського Бенедикта XVI і Патріарха РПЦ Кірілла (Гундяєва). Спокусився батюшка і на чергову можливість стати слугою народу – депутатом, при цьому, як говориться «нечистий поплутав». Замість того, щоб зареєструватися кандидатом у депутати Закарпатської облради по одномандатному виборчому округу в обласному центрі, він потрапив до списку мажоритарників до райцентру Берегово. Результат говорить сам за себе – «духовний лідер русинів» отримав лише близько 20 голосів підтримки.

Сидор Д. Д., перебуваючи на підписці про невиїзд, безперешкодно та систематично відвідував Російську Федерацію та країни Європи, де намагався розчулити до сліз тамтешніх політичних бонзів. Однак певну підтримку та співчуття він отримав лише в лиці побратимів Кирила Фролова та екс-консула РФ у Львові Євгена Гузєєва (малочисельні та проплачені «пікети» русинських заробітчан до уваги не беруться!). Останні спромоглися лише на заяви, які окрім посмішки та протверезіння в пересічних закарпатців нічого не викликали. Так, Кирил Фролов заявляв, що «если бы не о. Дмитрий, Ужгород сейчас бы типичным униатским городом, но благодаря ему Ужгород является одним из духовных центров Русской Православной Церкви. Есть все основания полагать, что это и есть главная причина, по которой о. Дмитрия пытаются упрятать за решетку".

Екс-генконсул Росії Гузєєв Є.Є, назвав Сидора Д.Д. пророком, з яким він постійно спілкується.
 

Довідка:

Кримінальну справу за ч. 1 ст. 110 КК України "посягання на територіальну цілісність і недоторканість України" проти протоієрея УПЦ МП о. Димитрія Сидора слідчий відділ УСБУ в Закарпатській області порушив 5 грудня 2008 року.

Рівно через рік відбулося перше слухання по справі. Винуватим себе батюшка ні тоді, ні тепер не визнавав. Справу проти священика було порушено ще при Вікторові Ющенку і не закрили після приходу Віктора Януковича. Ця обставина дає сподівання, що її не спустять на гальмах. Сам протоієрей вкрай негативно відгукується про українську владу, особливо про попередніх президентів, однак на нинішнього покладає великі надії. "Русини вважають трьох президентів – Кравчука, Кучму і Ющенка – злочинцями, які свідомо протидіяли праву русинської нації на самовизнання", – пише на сторінках одного порталу Димитрій Сидор.

19 лютого 2012р.

Теги: Сидор, русин, православний

Коментарі

АНЦЯ 2012-02-22 / 11:23:31

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

Сергй 2012-02-20 / 20:37:57
Отц СІдора слід судити ще й за цинічне знущання зі здорового глузду.

Acrobat Reader 2012-02-20 / 13:14:24
Володимир Ілліч Ленін, коли писав про "релігію як опіум для народу", зовсім не так далеко стояв від істини, як зараз люблять казати. І отець Сидор - прекрасне цьому підтвердження. Нема чого дивуватися.

Знаток 2012-02-20 / 12:18:36
Сидор це позор Православ'я в Ужгороді!!! А автор даного матеріалу міг би спочатку розібратись в ситуації. До кліру якої Церкви Сидор належить? А належить до Української Православної Церкви, Мукачево-Ужгородська Православна єпархія, а не до РПЦ як пише автор.

нехай 2012-02-20 / 09:53:29
Крім цього судового процесу є ще один - у Львові, де вже понад два роки не можуть приступити до розгляду справи за поданням русинських організацій проти влади за невиконання рішення референдуму.
В справі проти о. Сидора потрібен вирок - далі будуть міжнародні суди.

5921 2012-02-20 / 08:11:15

Тролінг Коментар видалено. Адмін

Роберт 2012-02-20 / 00:14:47
оборзел совсем. забыл совсем . а может и никогда и небыл служителем Божьим.низко это.на кол его.

думка 2012-02-19 / 21:58:00
...як би так "правильно" змалювати дану "особистість".....
Є Священники - їх мало (на жаль) , є попи - їх більшість (на превеликий жаль), ...а є сидори - їх одиниці (Слава Тобі Боже) !

местный 2012-02-19 / 20:27:01
приговора "посадить на кол" всё равно не будет, а остальное - фигня...

Православний 2012-02-19 / 20:24:17
Цьому сатані в рясі і пекло -- замала кара!

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини