Закарпатець зніметься в рекламі для ARMANI

Колись Микола Тарариєв, як і багато закарпатських хлопців, після школи подався працювати в Чехію. А тепер він там справжня зірка - його facebook-профіль прагнуть додати в друзі 230 тисяч людей із 47 країн світу, його фото розклеєні на біг-бордах в Німеччині, він допомагає студентам в Празі і мріє про заможну і квітучу Подкарпатську Русь...

Закарпатець зніметься в рекламі для ARMANI

 

Микола родом із Великих Ком'ят на Виноградівщині. Познайомився я з ним через соцмережі, саме в час, коли Микола, перебуваючи десь у Європі, досягав рекорду з кількості запитів дружби до його еккаунта. Тоді й народилась ідея зробити фейсбук-інтерв'ю, в процесі якого й дізнавався чимало цікавих подробиць. Отже, facebook-інтерв’ю з Миколою Тарариєвим - мінімум модерації, максимум живого спілкування!

- То хто ти і звідки?

-Я народився в Росії, тато в мене звідти. А мама - українка. Дитинство провів уже у Великих Ком'ятах. Закінчив у 2004 році 11 класів і пішов працювати в Чехію.

-Як і багато інших закарпатців, на заробітки?

-Я змалку дивився чеське і словацьке телебачення через параболу (супутникову антену ). Тому добре знав чеську мову і зміг піти працювати в Теско Менежер Корденатор.

- Так, пам'ятаю, свого часу тут були популярні словацькі телеканали.

-Маркіза, Нова ТВ... У Чехії я почав відвідувати фітнес-клуб, займатися спортом і за 4 місяці досягаю атлетних форм, хорошої постави. Мені запропонували знятися в рекламі - прорекламувати спортивний одяг у Мадриді. Вийшло дуже вдало. Потім мене запросила німецька Аґеці, співпрацювати з ними я погодився, і тепер по цілій Європі знімаюся у різних рекламах. Просто виглядаю дуже молодо. За своїми даними підпадаю під 1 категорією. Це від 16 до 18 років.

- Тепер де живеш?

-У Великих Ком'ятах, але дома я раз на рік.

- В основному в Празі, Німеччині?

-У Празі це коли скільки роботи буває, інколи мене там і 2 місяці немає. Дивись, це я організував.
Я там у синій куртці. Це була акція в Чехії проти державних екзаменів. І я з Міністром освіти помагав через фейсбук організувати це. Уже тоді я мав 10.000 тисяч друзів, і прийшло десь 7000 людей на акцію. Мене просили про допомогу, так як мене багато знають в Празі.

-Маєш багато друзів? Я про життя реальне, не інтернет.

- О, друзів у мене дуже багато. З тих, що в мене у Фейсбуці, більше половини я знайомий і в реальному житті. В інтернеті проводжу час, коли відпочиваю після спортзалу, відписую на тисячі листів.

-А скільки друзів у фейсбуку? І взагалі, що це за ідея з тисячами друзів на Фейсбук? Яка ціль, мета, що хочеш цим сказати чи довести?

- Я завжди хотів мати багато друзів на фейсбуці, а тепер не знаю, як цього позбутися. У мене на трьох профілях 11000 друзів, бо система робить обмеження - не більше 5000 друзів на профіль. Тому маю три. А із запитів дружби остання цифра була десь 230 тисяч! Але я не можу їх прийняти - фейсбук не дозволяє, і я не встигаю. Навіть моїй мамі після мене прийшло 22 тисячі запитів дружби!

-А з чого почалася така шалена фейсбук-популярність?

- Особливо багато друзів почало додаватися після Євробачення у Дюссельдорфі. Я був присутній на концерті, на одному з перших рядів, від мене брало інтерв'ю німецьке ТБ. З того часу приходить дуже багато запитів дружби у соцмережі, але вже й до того часу я мав десь 15000 друзів. Після концерту Євробачення, завдяки своїй модельній агенції, я був запрошений на величезну закриту VIP-вечірку, де були учасники концерту, організатори і т.д., ми виступали з танцями, там було всюди моє ім'я.
-То в тебе фейсбук-рекорд?

- Результати - найбільші в Європі. Для багатьох не зрозуміло, як це взагалі можливо! Але через велику кількість листів мені треба буде, напевно, залишити на фейсбук лише 1 профіль.

-Хто із найбільш відомих людей є твоїм другом у Фейсбук?

-Я знаю дуже багато відомих людей як, на приклад, Сара Коннор. Але половина з них не мають еккаунта у Фейсбук. Думаю, невдовзі виставлю свої фото зі знаменитими людьми.

- Що робиш із десятками тисяч коментарів, намагаєшся відповідати?

-Я намагаюсь усім відповісти, але не встигаю інколи.

- Звідки твої фейсбук-друзі? Може є деякі з маловідомих, екзотичних країн? Як спілкуєтеся?

- Десь із 47 країн. Усі запрошують мене погостювати :)

- Коли маєш стільки друзів в мережі, то можеш багато чого організовувати, рекламувати...

-Я вже розповідав про акцію в підтримку студентів у Чехії. А у Люксембурзі мене показували по ТБ, там було 40 прапорів у підтримку Закарпаття.

-А що робив у Люксембурзі?

- Зібралися найвідоміші модельєри для пошуку нових облич для рекламних кампаній. І я виграв проект на рекламування одягу від Джорджо Армані! За умови, що наберу прекрасну форму. Але це реальні вимоги, бо я вже зараз у дуже хорошій формі.

- "Знайомий" з нашими даішниками?

- І не тільки я, а й мої друзі з Європи. По дорозі з Ужгорода до Ком'ят по кілька разів зупиняють і просять... Дуже ганьба за державу. І що турист думає, коли приходить погостювати в нашу країну, а тут його "доять"?

- Ти казав, що не часто їздиш в Україну.

- Розумієш, в такій країні я просто не хочу жити! Дивлюся на Люксембург і думаю, як може держава, розміром як Виноградівський район, мати таку потужну економіку, і де слово "корупція", або слово "украв" не існує взагалі. Тут люди заробляють біля 5000 тисяч євро в місяць, а ціни у 2 рази нижчі. А в Україні - просто нереально так жити. А якщо людям подобається таке життя, так най терплять - буду старатися найшвидше забрати родину в Прагу. На українську зарплату сьогодні не реально жити, якщо я заробляю близько 6000-11000 тисяч євро щомісяця і мені на мої видатки і цього заробітку досить мало, то що би я робив із українською зарплатою в 4000 тис. грн?

-То ти маєш постійне житло поза Україною?

- Німеччина подарувала мені довгострокове проживання на 10 років, а відтак зможу отримати німецьке громадянство. Це сталося після після Євробачення, коли мене запросили на прямий ефір німецького ТБ. Один знайомий друг з європарламенту попросив Німеччину підтримати мене і мені дали житло і можливість жити і працювати в цій країні. Такі ж умови від Німеччини має і Кличко.

- Не перестаєш дивувати. Знайомий друг в європарламенті... Що переконало німецьку владу надати тобі такі преференції, житло і майже громадянство? Якісь твої таланти, заслуги?.. Чи політичні переслідування, може?..

- Ні, жодних переслідувань. Мені дали житло, бо бачили, що я один і я старався іти далі. І я сподобався всім, хто бачив мене, як ми виступали. І ніхто не вірив, що я з України...

-Вважаєш, тобі просто пощастило, чи це результат роботи над собою, якоїсь мрії?

- Після виступу у прямому ефірі, де було виписане моє ім'я, все змінилось за 3 дні. Я думаю, що це удача. Мені просто пощастило, але ще до біг-борди з моїм фото на рекламі були розклеєні по всій Німеччині. Але та ніч після Євробачення у Дюссельдорфі принесла мені великі зміни.

-На завершення, щось хочеш сказати своїм землякам-закарпатцям?

- Жителям Закарпаття хочу сказати, що я завжди за вас заступався в найскладнішій ситуації і я ні одній країні ніколи не дам принижувати закарпатський народ!

-Дякую за розмову. Успіхів!

(Коли це фейсбук-інтерв'ю готувалося до публікації, Микола Тарариєв повідомив, що виграв у лотерею чималу суму в євро. Ось такий він, загадковий щасливчик)
 

Василь Кіш, Голос Карпат

12 грудня 2011р.

Теги: мода, реклама, закарпатець

Коментарі

Ivanna komjatu 2013-03-17 / 17:19:17
No ce odun iz syper xlopciv Zakarpakja

Ivan 2011-12-15 / 12:55:59
Molodec Pacan

НОВИНИ: Світське життя

20:09
/ 7
Стоянка первісних людей в закарпатському Королеві виявилася найстарішим людським поселенням Європи – 1,4 млн років
00:03
Мукачівець Сергій Кузьма здав 24,4 літри крові протягом 20 років
11:05
Вина Срібної Землі. Як на Закарпатті малі винороби просувають свій продукт
18:21
/ 2
Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
19:27
Через COVID та війну равликовий бізнес на Закарпатті вимирає
10:20
"Винна мануфактура Штифко": винороб з освітою фізика відроджує виноградарські традиції на Закарпатті
17:31
Залізничник з Мукачева виготовляє металеві мініскульптури на підтримку ЗСУ
15:06
"Вина Срібної Землі": як на Закарпатті відроджують виноробську славу
15:02
/ 1
Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
10:52
/ 7
Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
10:18
Ужгородка виростила двометрові чорнобривці і потрапила до Книги рекордів
22:42
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
20:46
На Закарпатті ветеранів війни та членів їх сімей професійно адаптують за кошти держави
10:17
Медик з Мукачева Валентин Вракін рятує поранених на передовій
14:11
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
17:44
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
11:32
/ 2
На Рахівщині виготовляють морозиво із пива та сидру та варять варення із гострого перцю
10:57
У нацпраку "Синевир" на Закарпатті встановили фотозону з "портретом" хранительки лісу – Мавки
10:55
В Ужгороді виготовляють натуральну косметику із квітів і трав
11:34
Школяр із Донеччини вигуляв в Ужгороді службового собаку Нацгвардії й отримав у винагороду шкільне приладдя
11:27
Волонтери в Ясінях на Рахівщині шиють маскувальні сітки для бійців на передовій
17:52
Спортсмен із Мукачева Богдан Черепаня став чемпіоном України з бойового самбо
19:00
Дитячі табори відпочинку, квест-екскурсії, туристичні походи: активно й насичено проводять літо на Закарпатті "Щасливі діти"
15:11
/ 2
На Закарпатті врятували лелеку з поламаним крилом
10:39
Вихідець із Лисичанська заснував в Ужгороді першу роликову школу
» Всі новини