Міський голова Ужгорода приймав гостей з Данії

Цієї середи міський голова Віктор Погорєлов приймав почесного громадянина Ужгорода Зіґфрида Нільсена – датчанина з Браммінга, голови організації "Датська допомога Сходу" та доброго друга нашого міста протягом ось уже 12 років.

Міський голова Ужгорода приймав гостей з Данії

Саме пан Зігфрид був організатором місій, котрі привезли в наше місто і регіон кілька томографів та безліч іншого медичного обладнання, загалом доставивши   десятки гуманітарних вантажів.
На томографі, котрий у 2002 році отримала Ужгородська центральна міська лікарня, пройшли обстеження вже 30 тисяч пацієнтів. Крім того, датчани надали в якості гуманітарної допомоги діагностичне обладнання для обласного онкодиспансеру, шпиталю УМВС в Ужгороді, медичних закладів Перечинщини тощо та велику кількість різноманітного устаткування для міських оздоровниць.

Під час зустрічі Віктор Погорєлов зазначив, що радий знову вітати почесного громадянина Ужгорода Зіґфрида Нільсена та його друзів як міський голова. Відзначив: нині місто активно відроджує давні приятельські зв'язки – з містами-побратимами і такими друзями Ужгорода, як гості із Данії. Віктор Володимирович відмітив, що місто і нині відчуває допомогу, що надійшла від датчан, адже привезене медичне обладнання працює на благо ужгородців.

Із паном Нільсеном та його товаришами, з якими почесний громадянин міста разом подорожує, міська влада обговорила реформи, що тривають зокрема і в медичній галузі України. Так, гості з Данії, сказали, що їхня держава теж пройшла через оптимізацію – укрупнення – медичних закладів, і вони розуміють цей непростий процес. Розповіли також, що в їх країні діє страхова система, в якій чинні два класи застрахованих – ті особи, котрі ведуть здоровий спосіб життя і ті, хто має шкідливі звички. Данці висловили сум з того приводу, що через кризу їхня держава не підтримує гуманітарні проекти для України, тож наразі вони відвідують Закарпаття просто як подорожуючі. Відтак ужгородська сторона запевнила: головне – це добрі дружні взаємини, і виразила сподівання, що такі контакти триватимуть. Насамкінець міський голова Віктор Погорєлов вшанував гостей почесними грамотами міськради, а також – запросив пана Нільсена – почесного громадянина Ужгорода і віднедавна пенсіонера – подумати приїхати в наше місто для життя, або принаймні приїздити частіше. Зіґфрид Нільсен сказав, що неодмінно над цим замислиться і акцентував: в Ужгороді справді відчуває себе як удома. Окрім обласного центру, гості з Данії під час свого візиту на Закарпаття відвідали лікарні Перечинщини, - інформує прес-служба міської ради.

Для довідки: зараз Ужгород відроджує дружні взаємини із закордоном, дещо занепалі протягом останніх років – поновлює угоди про побратимські стосунки з європейськими містами та прагне укладати нові. Так, можливо, до 18 міст-побратимів Ужгорода додадуться й один із районів Нью-Йорку, а також міста Японії та Китаю.

На світлині газети "Ужгород" – фото на згадку ужгородців та гостей із Данії (у центрі – почесний громадянин Ужгорода Зіґфрид Нільсен поруч із міським головою Віктором Погорєловим)

13 липня 2011р.

Теги: Погорєлов, Зіґфрид Нільсен

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини