У Виноградові пройшли спортивні ігри з вільної боротьби

Минулих вихідних у спортивному залі ЗОШ I-III ступенів м.Виноградово відбулися змагання в залік VI літніх юнацьких спортивних ігор із вільної боротьби.

У Виноградові пройшли спортивні ігри з вільної боротьби

У змаганнях взяли участь юнаки і дівчата 1994 року народження та молодші. Усього за медалі боролися 130 спортсменів із 10 міст і районів області у 10 вагових категоріях. Приємно констатувати факт, що до явних лідерів на обласному рівні, борців Мукачівського району, підтягнулися команди Тячівського, Виноградівського, Хустського районів та міст Мукачева, Ужгорода і Хуста. Юнацькі ігри продемонстрували, що конкуренція постійно зростає.

Першими на килим вийшли дівчата у ваговій категорії до 38 кг. Тут доволі впевнено почувалася виноградівка Вікторія Суходольська. Діана Сотмарі з Тячівщини намагалася чинити опір, але виноградівка на цей раз ви-стояла. У категорії до 43 кг на килим вийшли тільки три спортсменки. Перемогу святкувала Ніна Варга з Тячівщини. У категорії 46 кг картина була схожою. Наталія Зарубаєва з Виноградова по черзі перемогла своїх суперниць Ганну Заборець з Хустського р-ну та Маргариту Калину з Хуста і завоювала перше місце. У категорії 49 кг Мар'яна Данко з Виноградова продемонструвала непогану технічну підготовку і впевнено посіла перше місце. Її землячка Вікторія Пилипчук стала другою, а Вікторія Ложнікова з Мукачівщини – третя. У категорії до 52 кг протистояння звелося до з'ясування стосунків виноградівської та хустської шкіл греко-римської боротьби. На цей раз перемога за виноградівками. Золото та срібло у виноградівок Тетяни Неймет та Катерина Капіци, а третє-четверте місця розділила Тетяна Писаренко та Мирослава Рачок із Хустського ра-йону. У категорії до 56 кг знову нема рівних виноградівці Беаті Маринич. Призерами також стали Наталія Гінцак із Хустщини та Сюзанна Кіш (Виноградівський р-н). У категорії до 60 кг гегемонію виноградівок перервала вихованка тячівської школи боротьби Тетяна Москаль. Вікторія Юрик із Хуста – друга, а Людмила Колоднянська із Хустщини – третя. У найважчій категорії у дівчат 65 кг (у категорії 70 кг учасниці не виступали) досвідчена Ярослава Шелевер із Тячівського району впевнено провела свої поєдинки і завоювала перше місце. Услід розмістилися представниці Мукачівського р-ну Вікторія Касинець та Альона Лаішева.

У юнаків у найлегшій ваговій категорії виступило 15 спортсменів. Основна боротьба розгорнулася між представниками Ужгорода, Хуста, Мукачівського та Виноградівського районів. Переможцем юнацьких ігор став Олександр Ілляш із Ужгорода, який у фіналі переміг виноградівця Євгена Мелеша. На третьому місці Генріх Данашевський з Мукачівщини та Михайло Нодь із Хуста. У категорії до 46 кг дуже впевнено виступив Микола Козак із Хуста, Сергій Лилик і Віталій Басараб із Мукачівського р-ну посіли друге і третє місця. Бронзову нагороду також здобув виноградівець Олександр Горлан. У категорії до 50 кг не було рівних представнику Тячівщини Євгену Москалю. Інші призери, Андрій Суворен, Микола Бухман із Мукачівського р-ну та Рудольф Шмідт із Мукачева, програли переможцю в багатьох компонентах. У категорії до 54 кг явним лідером був Іван Зихор, який дав залікові очки і Мукачівському, і Виноградівському районам. Юрій Шахайда з Ужгорода виборов срібну медаль, а виноградівець Едуард Чигор та представник Мукачівщини Павло Молнар – бронзу. У категорії 58 кг переміг досвідчений мукачівець Сергій Козуб. Доволі неочікувано для фахівців срібну і бронзову нагороди вибороли представники Хустського району Богдан Максимець та Сергій Шпирь. Бронзову медаль здобув також представник Хуста Михайло Лемак. Серйозний склад спортсменів зібрався у ваговій категорії до 63 кг – 3 кмс і 8 першорозрядників боролися за медалі юнацьких ігор. Євген Варга з Мукачівщини підтвердив свій статус і здобув перемогу. Ще один кмс, Андрій Мельничок, здобув срібло. Бронзові нагороди у представника Хуста Андрія Вербіна та мукачівця Євгена Шарая. У категорії до 69 кг переміг представник Берегівського р-ну Віктор Ралдугін. Друге місце у тячівця Віктора Мейсароша. Бронзові нагороди в ужгородця Василя Стеблюка і представника Мукачівщини Владислава Гардубея. У ваговій категорії 76 кг основний претендент на перемогу, ужгородець кмс Кирило Балашов, став тільки третім. А перемогу святкував першорозрядник із Тячева Михайло Білан. Призерами також стали представник Мукачівщини Іван Добош та ужгородець Олександр Феєр. У категорії 85 кг Андрій Пивоваров із Мукачівського району та Андрій Штефуца із Тячівщини зустрілися у фінальному поєдинку. На цей раз сильнішим виявився Пивоваров. Третє місце в Антона Мельничака з Берегівського р-ну. У суперважкій категорії 100 кг не було рівних ужгородцю Олександру Черняку. Мікловш Копердак, який приніс залікові очки Мукачівському та Берегівському районам, на цей раз став другим. Третє місце в тячівця Петра Штена.

У загальнокомандному заліку перемогу здобули борці Мукачівського р-ну. Зовсім небагато від чемпіона відстала збірна Тячівського р-ну. Третє місце у господарів ігор – команди Виноградівського р-ну. На четвертому – команда Ужгорода. Усі чотири команди на юнацьких іграх виступали на хорошому рівні. Розрив між першим і четвертим місцями складає всього 32 очки, що свідчить про загострення боротьби. Слід також відмітити, що команди Берегова, Берегівського та Іршавського районів достойно виступили на змаганнях. Правда, жодного залікового очка Берегову й Мукачеву не принесли дівчата, але це ще можна пояснити. Важче пояснити неявку команди Ужгородського району. На жаль, одна з кращих команд останніх років опускається все нижче й нижче і не тільки в греко-римській боротьбі, а й інших видах спорту, що викликає занепокоєння.

У цілому юнацькі ігри були проведені на високому рівні. Більшість спортсменів продемонстрували хорошу майстерність і волю до перемоги. Повністю із завданнями головного судді юнацьких ігор упорався виноградівець Іван Боршош.

 

 

Анастасія ПЕНЗОВА, Спорт тайм

06 квітня 2011р.

Теги: змагання, вільна боротьба, спорт

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини