В Ужгороді понад 30 людей прийшло в суд проти незаконної забудови на Кримській, забудовник не з’явився (ФОТО)

Йдеться про територію понад 1 гектар в обласному центрі Закарпаття по вулиці Кримській, 24, неподалік ботанічного саду УжНУ, яку обласна влада, всупереч генплану, віддала приватним київським забудовникам під комплекс багатоквартирних будинків площею 7500 кв.м. За інформацією місцевих мешканців, забудовники наближені до місцевої влади.

В Ужгороді понад 30 людей прийшло в суд проти незаконної забудови на Кримській, забудовник не з’явився (ФОТО)

Учора, 16 листопада, колегія суддів Закарпатського апеляційного суду (С. Джуга, Г. Собослой, Г. Фазикош) мала розглянути скарги забудовника ТОВ «Домінус Старк» і Закарпатської ОВА на ухвалу Ужгородського міськрайонного суду, якою накладено заборону на виконання будівельних робіт на земельній ділянці з кадастровим номером 2110100000:41:001:0600 площею 1,125 га по вул. Кримській, 24.

Предметом оскарження по суті справи є розпорядження голови ОВА В. Микити щодо незаконної зміни цільового призначення землі і скасування забудовнику містобудівних умов та обмежень. Проте, обидва апелянти – представники забудовника та облдержадміністрації, не прибули в залу засідань, подавши клопотання про відкладення засідання. Відтак розгляд справи перенесено на 24 січня наступного року.

Водночас, на відміну від забудовників та влади, на судове засідання з’явилось понад 30 ужгородців, частина з яких очікувала біля будівлі суду із тематичними плакатами: «Ужгороду парки і дитячі майданчики, а не багатоповерхівки!», «Для чого місту генплан?». Це мешканці району вулиць Великокам’яна, Північна, Акацій та Кримської у м. Ужгороді, що неподалік ботсаду УжНУ, які прийшли продемонструвати свою рішучу позицію на безпечне довкілля і підтримати свого представника та позивача по справі – Ігоря Безкровного, якого обласна влада намагалася показово покарати «мобілізацією».

За інформацією мешканців поліція, яка також прибула до суду, намагалася знайти І. Безкровного з метою подальшого затримання.

Також на засіданні були присутні журналісти телеканалу ICTV, які відзняли відповідний сюжет, що буде оприлюднений згодом. Адже дана справа щодо схеми виведення державної землі на користь приватних забудовників і використання владою важелів адміністративного впливу щодо найактивніших мешканців набула суспільного розголосу та вийшла на всеукраїнський рівень.

Як повідомляла редакція Закарпаття онлайн раніше, у травні 2023 року на території по вулиці Кримська-Великокам’яна в Ужгороді почалися незаконні підготовчі роботи, внаслідок яких було зрізано 350 дерев, що було зафіксовано працівниками Державній екологічній інспекції у Закарпатській області.

У подальшому стало відомо, що на даній території, посеред кварталу садибної забудови, із приватними будинками та зеленими насадженнями, забудовники, наближені до місцевої влади, планують забудову із 5-ти багатоквартирних будинків загальною площею 7500 кв.м. Відповідно до затверджених вихідних даних проєкту, висотність будівель повинна бути не вище 15 м, а щільність забудови – 450 чол./га. Тобто, чисельність мікрорайону зросте з урахуванням площі забудови на понад 500 осіб, що не узгоджується із технічними умовами та існуючим станом інженерних мереж і комунікацій, які прокладались виключно власним коштом мешканців цього мікрорайону. Тож влітку цього року мешканці прилеглих до даної території вулиць Високої, Стрільничної, а також вулиць Північної, Великокам’яної, Кримської, Угорської та Акацій в Ужгороді відкрито виступили проти даного будівництва комплексу багатоповерхівок, зокрема в судовому порядку.

Кінцевим бенефіціаром фірми-забудовника ТОВ «ДОМІНУС СТАРК» є юристка партії «Слуга народу» з Рівного Наталія Гуль, яка отримала право на забудову через Державне підприємство «ДОБРОБУД» Закарпатської ОДА, яке має ознаки «прокладки».

Як повідомляла редакція Закарпаття онлайн, розгляд по суті справи №308/13866/23 про визнання незаконними і скасування розпоряджень голови Закарпатської ОВА В. Микити про зміну цільового призначення земельної ділянки по вул. Кримській, 24, під багатоквартирну забудову, скасування забудовнику містобудівних умов та обмежень, після перерви, призначено на 27 листопада, о 9.30.

 

17 листопада 2023р.

Теги: Кримська, ДОБРОБУД, Безкровний

Коментарі

Хитрому про багатих та багатших 2023-11-29 / 16:24:22
Добре зрозуміти картину, то вивчити тему. Хоча б на одне громадське обговорення у міську раду прийти, вивчити матчасть, потім положення генплану, а так, зрівняти з тим непотрібом, що вони пхають як детальний план. Особливо було б повчально, якби це стосувалось ваших особистих інтересів з деталкою на територію, де живете ви. Тоді відразу відкрились би очі та забули б про поділ суспільства на багатих і ще багатших. Чи най руйнують Ужгород дале? Така ваша логіка?

Багаті ужгородські воюють ще з багатшими київськими, 2023-11-19 / 20:11:35
Багаті ужгородські воюють ще з багатшими київськими,
бо багатші вирішили підзаробити, а просто багаті втратять третину вартості своїх хаток. А ті всі з Кримської вони точно за зарплатки свої статки нажили? Чи там лиш один Безкровний "бідний, но чесний пацан" вислуговує у багатих повагу? Я добре зрозумів картинку?

ТеРем 2023-11-19 / 19:57:40
Забудовник ще не з'явився? Чиже,онде ся натігат із-за плаката.

Суддя Дредд 2023-11-19 / 17:54:50
"До слова", плебс і пролетарі в цьому районі? )) Подивишся, скільки буде коштувати квадрат в цих будинках.
А те, що люди не хочуть, щоби в їх двір зверху заглядали десятки очей, щоби плювали і кидали бички, то це норм. А ти би хотів?
Як тільки ці будинки збудують, житло цих людей впаде в ціні десь мінімум на третину. Хто ці збитки перекриє, фарбований лис із корчмарюком, які все це заради своїх кишень затіяли?

До слова 2023-11-19 / 15:15:27
Просто козирні мешканці вул. Кримської проти, щоб їх елітний район розбавляли плебсом і пролетарями. Не тому вони там свої хатки будували

До слова 2023-11-19 / 15:14:17
Просто козирні мешканці вул. Кримської проти, щоб їх елітний район позбавляли плебсом і пролетарями. Не тому вони там свої хатки будували.

злий 2023-11-19 / 13:23:34
Ужгородець, я - злий, але навіть я бачу, що Степан Сокира - іронізував :)

Ужгородець до Степана Сокири 2023-11-19 / 11:12:20
Нехай забудівельникам влада шукає там землю де згідно генерального плану міста дозволено зводити багатоповерхівки, а не в приватному секторі. Чи відомо Вам які саме заклади освіти, медичні заклади було збудовано за останні 10 років нашою владою за яку ми голосували на виборах яку обрали? Пишете в коментарях одну нісенітницю.

Вася 2023-11-19 / 09:23:50
Ця зелена зона була у державній власності. Її безкоштовно передали забудовнику без аукціону за ринковою ціною. Її ціна 38 мільйонів, а віддали безкоштовно!

Степан Сокира 2023-11-19 / 07:53:09
А мені чомусь жаль будівельників. Блін Советський союз закінчився. Яке діло цих пенсіонерів до забудовників. Ці люди відстоюють свої меркальтинні інтереси типу "мені майданчик для онуків, мені свіже повітря". А люди не мають де жити. Будівельники не мають де житло сводити. То як Має поступити влада?????

Андрій 2023-11-19 / 01:00:39
Виходить що Ужгород резиновий...

Ужгородець 2023-11-18 / 20:43:31
За вчинення злочинів у сприянні незаконному заволодінню держаними землями та сприянню будівництва багатоповерхівок під виглядом забезпечення житла для переселенців деякі чиновники себе поводять так як «завтра не настане ніколи», однак за всі дії прийдеться відповідати вже скоро!

Бодька Андрюшин 2023-11-18 / 18:59:51
А мені май більше ся любит бути фивником вароша

До останньої 2023-11-18 / 17:52:59
Верхушка обласної військової адміністрації підготовлені в силових структурах, молоді і здорові чоловіки, які першими мали піти на фронт, але краще тут біля державного корита та пару раз на рік попіаритись і повезти військовим якусь гуманітарку, частину з якої розікрасти по своїм магазинам. Такі реалії і не питайте чому жебраки обходять мобілізацію, бо влада їм показує яскравий приклад і ще і краде безбожно.

Про мобілізацію 2023-11-18 / 17:41:24
До речі, якщо про мобілізацію незгідних, а чому Руслан Балабан, директор Микитівської прокладки ДП "Добробуд", не мобілізований? А родиці Микити, Шинкарюка, Натуркачки - всі мобілізовані? Покажіть приклад

До жлоба, що тут смердить 2023-11-18 / 17:35:42
Ще раз запитання до неуйомного - де ти, гнидо, зараз? На війні, що тут нам про Безкровного чешеш? Пальцем тикати мав би право, якби в багнюці з передової тут писав. А так, не скигли тут

Пальок. 2023-11-18 / 17:06:16
По всьому Ужгороду йде скупка земельних ділянок в центральній частині міста. І більша частина з них викуплена з порушення інтересів продавців земельних ділянок .Працівники поліції в прямій змові з забудовниками. Виконують роль місцевих рекетирів. Все це беззаконня прикриває керівництво закарпатської нацполіції. Суди також приймають протиправні рішення ,і очевидно в долі з забудовниками. Непокірних залякують різними способами. Але я думаю ,що потрібно на цьому ставити крапку. Ужгород до спротиву!


Про Безкровного 2023-11-18 / 17:04:12
Повоював він? Тільки не в Україні і не за Україну. Воював там, де бабло платили і де не вбивали. Найманець, словом. Тільки не розумію, яке діло йому до Кримської. Там його майна нема жодної цеглини.

Наїзди на позивачів - звичка владних злочинців 2023-11-18 / 14:14:17
А ти хто такий вболівач/ка за участь Безкровного у війні? Ігор хоч повоював, а ти? А чоловік твій де? Не під спідницею сховала його у Закарпатті? Або сам такий офігенний патріот мабуть на фронті? За свавілля влади українці на війні кров проливають? А тут хіба не війна з зажерливими при владі? Тому не суди інших (заткайся) і працюй над собою і на Перемогу.

На захист прав громадян 2023-11-18 / 13:35:36
Щиро розумію, що заробіток для деяких людей важливіший ніж грамотні містобудівні умови, ніж комфорт містян, це вже не 1 такий процес, варто подивитись на вул Високу, та інші навіть вже побудовані "висотки" в кварталах для індивідуальної забудови. Це ж таке щастя коли вв двір загоядають люди з вікон. І коли всі прокладені комунікації не витримують, бо нові ці бізнесмени не прокладають.
А щодо коментаря нарахунок того чи хтось переховується чи ні,то власне, спостерігайте за собою та своїми рідними

НОВИНИ: Соціо

21:58
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
» Всі новини