Керівник "Тиса-1" Мещеряков став директором телекомпанії "Сіріус" Балоги

Екс-менеджер Закарпатської регіональної філії Національного Суспільного телебачення України Віталій Мещеряков став директором телекомпанії «Сіріус».

Директор телекомпанії
Директор телекомпанії

На початку березня В.Мещеряков подав заяву про звільнення за власним бажанням, яку голова НСТУ Зураб Аласанія підписав. Тепер  буде оголошено новий конкурс на посаду менеджера компанії на Закарпатті.

Посаду менеджера Закарпатської регіональної філії НСТУ В. Мещеряков посів у грудні торік. Загалом Закарпатською студією ТБ та радіо він керував шість років.

Останнім часом в цілій системі НСТУ і в її закарпатській філії відбуваються докорінні зміни в мережі мовлення,  відбуваються масові скорочення працівників,  існують великі проблеми з фінансуванням. У цих складних умовах В.Мещеряков зробив вибір на користь телекомпанії «Сіріус», головний офіс якої розташований в Мукачеві і яка належить народному депутату України Віктору Балозі.

Очевидно, перемовини з ним представниками «Сіріуса» велися раніше, після того, як восени минулого року було відправлено у відставку всю керівну  команду телекомпанії «Сіріус» – продюсера Євгена Шишкова, директора Вікторію Василенко, головного режисера Вікторію Ващенко-Шишкову.

У 2012-му Віталій Мещеряков вже став наступником Євгена Шишкова на посаді гендиректора Закарпатської державної телерадіомовної компанії. Останній тоді розцінив це як переслідування від  функціонерів Партії регіонів, зокрема тодішнього голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди. Новий керівник компанії В.Мещеряков був активним членом команди закарпатських «регіоналів» – штатним помічником і прес-секретарем О.Ледиди.

Після призначення головою Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, в ефірі керованої В.Мещеряковим ОДТРК щомісяця з’являлися обширні інтерв’ю нового очільника області – з одним лояльним ведучим і зручними питаннями. Натомість, протягом останнього місяця  на своїй сорінці у соціальній мережі Фейсбук  В.Мещеряков почав критикувати Г.Москаля –за те, що той сам не дає коментарів на тему децентралізації й заброняє це робити своїм заступникам, і що з липня 2015-го взагалі не проводить прес-конференції для журналістів.

У цьому ж контексті, як керівник обласної організації Національної спілки журналістів України, яку очолив торік, В.Мещеряков нещодавно оприлюднив заяву на підтримку відомої журналістки Наталії Зотової, котра нині очолює соціальний напрямок у мерії Мукачева, від посягань псевдожурналістів. Ймовірно, йшлося про намагання засвідчити свою лояльність до кінцевого бенефіціарного власника ТОВ «Сіріус медіа продакшн» Романа Поворозника, який є помічником-консультантом нардепа Віктора Балоги, і до самого В.Балоги. Це при тому, що за часів президентства Віктора Януковича Віталій Мещеряков, не обираючи засобів, критикував всіх «помаранчевих», у тому числі й В.Балогу.

Наразі В.Мещеряков не посів продюсерське місце свого попередника Є.Шишкова, а є  директором студії. Основним його завданням, вочевидь, буде добитися з’яви телеканалу «Сіріус» в кабельних мережах Закарпаття напередодні  майбутніх виборів Президента України та до Верховної Ради. Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, на заваді цьому категорично стоїть Г.Москаль

06 квітня 2018р.

Теги: Мещеряков, Сіріус

Коментарі

реінкарнація ригів 2018-04-10 / 15:33:45
колишній прес-секретар очільника закарпатських "регіоналів" і голови Закарпатської ОДА періоду Віктора Януковича Віталій Мещеряков.

пенсіонер 2018-04-09 / 11:10:02

"ХTО він взагалі?" - слушне питання)))

По-закарпатські воно звучить: КО ЙСЕ?)))

Ужгородець 2018-04-08 / 23:15:30
ХTО він взагалі?

Вуву. чітатьєлю 2018-04-08 / 17:44:12
... " безумству глупих пойом ми славу".
Чому ми повинні знову вибирати балогу ??? Тим більше всі вже бачили і знають як він "рулював". Якесь тупе совкове мислення . хоча як і далі мовчати як барани ... То так і буде.
В той час як народ хоче і саме життя вимагає нових людей . мусить бути розвиток і те що було ... вже не вернеться.
А ти чітатьєль зі свойім зачерствілим комуністичним мисленням ... Часом пишеш таку муть . ужас.

пенсіонер 2018-04-08 / 16:06:19

до "Читатель 2018-04-08 / 14:23:55"

Зауважте, вся критика (обгрунтована та... не дуже) Г.Москаля на цьому сайті зводиться виключно до формування думки, що він просто старий, дурний і поганий дідуган. Крапка.

Тобто, на мою думку, це звичайна кадрова боротьба за місце у світі Петра Мальдівського, яку намагаються "роздмухувати" "штатні" коментатори на ЗО під любим постом)))

Як на мене, це чиста "мещеряковщина" у закарпатській журналістиці, яка процвітає навіть у коментарях.

Читатель 2018-04-08 / 14:23:55
Хорошо. Тогда прямой "неудобный" вопрос для журналиста, автора этой статьи. Балога лучше Москаля? И чем? Так "красочно" всё описывают, но Мещеряков просто из-под одного "крыла" перешел теперь под другое. Ну, и что дальше?

Или, к примеру. Допустим, Балога вообще станет губернатором. ))) И? "Заживём" мы все. "Заживем". )))) Поставит Балога удобных себе людей, и ничего не поменяется, опять же.

пенсіонер 2018-04-07 / 22:57:05

На мою приватну думку, все відбулося "дешево і сердито".
Як завжди на мукачівському ГІД-і ("Гєша і другіє").

Вагомі "регалії" В.Мещерякова, орг. досвід, досконале знання місцевого "ринку" журналістики та місцевих "діячів" виборчих "технологій", абсолютна безпринципність та керованість, з житлом та власним автотранспортом.

І все це "щастя" за невеликі гроші (ще й, можливо, талонами та "пайком" у мережі "Барваленду"!).

В.І. можна лише привітати з вдалим "придбанням", на "яке" можливо списати будь-що і будь-коли.

Це як посада "водія-терпіли", на випадок ДТП пана)

бийлови 2018-04-07 / 21:26:03
Треба знати, що Балога з Медведчукрм на ножах, бо саме Балога як губернатор провів зачистку області від СДПУо.
Тому не есдек пішов до есдека, а есдеківський шнирь зумів внедритися у стан ворога

бийло 2018-04-07 / 20:23:04
ЕСДЕК пішов до ЕСДЕКА !! Всі влни і Баллога і Мещеряком є Викормишами і Птенцами Різака і Медведчука часів Кучми

Вуву 2018-04-07 / 18:54:41
Все погане люди і так бачать ... І який би сіріус нам не втирав про балогу чи про інші брехливі позитиви ... Ми відгукнемось. Суспільство змінюється . часи тупойі мовчанки пройшов.

Степан Крук 2018-04-07 / 15:43:38
Будєм посмотрєть!

Крукові 2018-04-07 / 11:53:46
"...коли журналіст має свою чітку громадянську позицію, то вже не важливо де він працює" - серйозно?)))
Журналістика (не як творчість, а як професія) в наших реаліях не може бути аполітичною! Не важливо, хто є гаманцем інформаційного ресурсу - держава чи бізнес- це все одно політика. Тож громадянська позиція журналіста, про яку ви кажете, явище дуже умовне та вузько контекстуальне. Приміром, ви зможете писати про "ганебне" і "аморальне" браконьєрське зривання підсніжників, але не про рубку лісу "під нуль" у якомусь селі, бо там "друг"... Журналіст, навіть (особливо!) талановитий і харизматичний - завжди обслуга приватних інтересів. Незалежним він може бути за двох умов: великої спадщини від бабусі з Оклахоми та повної АНОНІМНОСТІ (інакше тиску не уникнути).

Що ж до пана М., нічого дивного, що він вирішив проміняти роботу в приреченій телекомпанії на пропозицію вигідно продати свій керівний досвід. Дивує тільки, наскільки радикально він перефарбувався, а ще цікаво, як він поведеться, якщо/коли Балога замовить йому товариша Ледиду... Побачимо.

Прихильник Балоги 2018-04-07 / 11:51:52
Вітаю усіх з Великднем ! Щодо Віталія, це звичайний пристосуванець.Хто дасть більше тому і служить ! Незрозуміло Віктора Балогу, достойним та вірних йому порозганяв в усіх напрямках , а підбирає зрадників ? Можливо колись проаналізує і прийме свої помилки.

Генек 2018-04-07 / 11:36:40
ворог мого ворога - мій друг.

Тамара 2018-04-07 / 11:25:11


Видалено низку коментарів з однією ай-пі, та під різними ніками, з метою створення видимості широкої підтримки. Адмін


Степан Крук 2018-04-07 / 09:47:46
Коли журналіст працює на провладному каналі -це викликає певну недовіру до нього, адже він певною мірою обмежений в своїх інформаційних діях. Коли журналіст працює на приватному каналі - проблема залежності від власника. В даному випадку Мещеряков перейшов на канал, котрий є опозиційним до владних структур. З іншого боку, коли журналіст має свою чітку громадянську позицію, то вже не важливо де він працює - він або буде її дотримуватися, або піде з того ЗМІ, редакційна політика котрого суперечить його переконанням. Все залежить від особистості самого журналіста! Подивимося за тим, яку редакційну політику буде впроваджувати Мещеряков на "Сіріусі" і вже потім будемо робити висновки...

Deda 2018-04-07 / 07:26:35
УМОМ НЕ ПОНЯТЬ!

Гентеш з Білочки 2018-04-07 / 06:39:39
А ще Мещеряков є СДПУОшником ярим з часів Різака Івананка і цимбором Ледиди і дуполизом його , тгму дивне рішення бізонь

Микола 2018-04-06 / 23:06:56
Так це ж екс-регіонал, у Балоги що кадри закінчились?? Брати хоть шо називається. Олна біда що нормальні журналісти поуходять також а їх і так небагато. Шось про Сіріус не було чути толком побачимо за місяць два чи стоїло таке призначення репутації

Степан Крук 2018-04-06 / 22:58:42
Птах шукає де вище, а риба де глибше! Людина - де краще...Змінив Мещаряков місце роботи - це його особиста справа! Подобається нам він, чи ні - це вже наша особиста справа!

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 11
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини