Угорщина через фонд "Еган Еде" "економічно" підтримуватиме "русинство"

Сусідню країну не раз звинувачували у підтримці політичного русинства

Угорщина через фонд "Еган Еде" "економічно" підтримуватиме "русинство"

Не вчухли  досі пристрасті пов’язані із провокативними висловлюваннями віце-прем’єр-міністра Угорщини Жолта Шем’єна, який під час презентації книги під заголовком «Права меншин. Представлення інтересів. Автономність» наголосив, що «виживання закордонних етнічних угорських громад залежить від їх здатності досягти прогресу в справі автономії у складі держави, де вони мешкають» і «автономія є метою і баченням майбутнього для всіх етнічних угорців, які мешкають за кордоном Угорщини», як інший високопосадовець Угорщини послідував його прикладу.  

Зокрема державний секретар Міністерства закордонних справ та зовнішніх економічних зв’язків Угорщини, відповідальний за дипломатичні та економічні питання, Левенте Мадяр, в інтервю закарпатському  угорськомовному часопису «Карпатолйо» (друкований  орган Товариства угорської культури Закарпаття, опубліковане 22 березня п.р.), в якому він анонсував і прокоментував свій наступний візит до Закарпатської області, запланований на 23-24 березня п.р., в ході якого в угорськомовних селах Виноградівського, Хустського та Тячівського районів презентуватиме запровадження другого етапу програми з підтримки Угорщиною закарпатських угорських підприємців, здійснюваної за посередництва «Закарпатського центру економічного розвитку «Еган Еде»,  наголосив, що «…. 2017 рік для Закарпаття «стане роком прориву», та висловив надію, що заплановані інвестиції працюватимуть таким чином, «щоб на десятиліття забезпечити функціонування тієї економічної структури, над розбудовою якої ми тепер трудимося»,  ці капіталовкладення можуть стати  реальною допомогою для «десятків тисяч угорських та русинських підприємців в створенні ринків збуту».

Виникає слушне запитання – яких саме «русинських підприємців» Л.Мадяр мав на увазі? Пригадується, що т.зв. «русинських підприємців» широко популяризує знаний сепаратист П.Гецко, який переховується від органів досудового розслідування в Російській Федерації.



ДО ТЕМИ:

ВР ратифікувала кредитну угоду з Угорщиною на 50 мільйонів євро для облаштування спільного кордону

Заступник мера закарпатського Чопа звільнився з посади через подвійне громадянство (ВІДЕО)

Угорщина формуватиме особистості угорських дітей Закарпаття через спеціальну програму для дитсадків

24 березня 2017р.

Теги: Угорщина, русин

Коментарі

Мигаль 2017-04-02 / 18:34:54
Ни розуміву, што тото йе за нацийа русин. Чому? Бо коли прийшли москалі, то майже вшоткый нарід "на юг от Карпат" моментално змынив свойю тысячорочну материнську греко-кафтоличиську віру на московську православійу, потому майже дружно вступлйав до колгозув, потом до КПСС. И нигде ни чути было по вшоткув земли "на юг от Карпат", ош сущиствуйе русинськй нацийонализм. Чулисьме за украйинськый боржуйазный, литовськый, естонськый, айбо русинськый - перебачте, Никакых протиштув,ариштув, самоспалень, йак у другых наций. Мало того, знайеме приміры, коли сыны отказовалисйа ити на похороны рудных материй. кить йих пуп хоронив, бо были инструкторами райкомув, а пак стали патрийотами народа "на йуг от Карпат" Перебачте, айбо исе вже йе политичиськайа свиньства.ru, авать политичиськойе русьвинство, коли нацийа на сорок годув доброволно исчезла, а при Горбачову по приказу КГБ и обкома улупиласйа на свит Божый.

Byby 2017-03-26 / 21:46:15


Patrioty...як ви знаєте цензура була при ссср , зараз інший...але коли пишуть заклики які підпадають під кримінальний кодекс або несусвітню дурню ...то звичайно видалять.дуже не рпосто знаходити розуміння і якийсь баланс між цензурою тоді і роботою адміна тепер. Між послідовністю партійно комуністичнойі ідеологйі і сучаснойу вседозволеністю сйогодення.



Коментарі попереднього автора видаляються через сепаратистську агітацію. Адмін


Tibor 2017-03-26 / 14:57:28
Ті бору
Справа в тім, що мета Україні, українців - це повна асиміляція угорців, що проживають на сучасній території України. Угорці цьому протидіють, і не збираються здаватись, ми все рівно сприймаємо все по іншому як радикали українці. Ну ніколи для нас Донбас не буде рідною землею, і ми не будемо за неї воювати. Ми не будемо сіяти розброд і налаштовувати одних братніх націй проти інших, ми будемо осторонь проти всяких війн і виступаємо виключно за мирні врегулювання на Україні чого б це не коштувало. Ми і не претендуємо на політичне керівництво на Україні і нам політика потрібно виключно для захисту наших національних прав, все інше нам в Україні не потрібно!

Byby 2017-03-26 / 02:07:06
Луди мають різний рівень сприйняття і розуміння деяких аспектів.Тому одним видається все просто (так собі поверхнево) ...тоді як за тим просто ...можуть бути різні непередбачувані сюрпризи і навіть конкретні наслідки......Ділі починаєтбся ааааа-а ми незнали , а у відповідь...а ви нас питали.?

Byby dlja patriota 2017-03-25 / 06:33:39
Ні я права рука іллдики орос , по народному ...перший зам .

Byby 2017-03-25 / 06:28:39
Як і хто оцінює мною написане , справа важлива , бо думають, хтось поверхнево ...під емоціями , хтось більш розважливо глибокодумно.

Глог 2017-03-24 / 23:02:49
Через русинські рухи, як москалі так і мадяре пробували та пробують підірвати мир на Закарпатті. Шкода що СБУ займається бізнесом та переслідуванням патріотів. В адекватних країнах світу вже давно такі рухи були б під забороною, і персонами нонграта їх засновники та куратори.

Це я 2017-03-24 / 22:56:14
Хто не захоче помирати з голоду, так ще з радістю, той точно шатун. І двічі сепаратист.

PATRIOT 2017-03-24 / 21:59:19
Ти маєш авто на закордонних номерах і тобі не подобається, що треба кожні пять днів їхати на пересічку ? Ти точно настоящий пособнік путіна! Тобі по-європейськи допомогли створити бізнес, щоб накормити голодних дітей ? Чоловіче, ти порушуєш стабільність, ти є коллабораціоніст !
А ти зібрався на заробітки в росію-іспанію-португалію-німеччину ? Та ти “предатель родіни” !
Ти вчився на російській філології університету ? Без обсужденія, ти — руський діверсант ! До цієї ж категорії ти автоматично залітаєш у випадку, кидь ти истинний закарпатський русин.
Ну а якщо тобі не подобається, що за останні три роки мусорня-судді-прокурори не перестали тебе обдирати, а злодійська олігархія продовжує тобою у всюди “керувати”, розєднуючи голодний народ штучними на надуманими конфліктами, а ти насмілився голосно про це возмущатися, то ти точно шпіон кгб-фсб !
Лучче би ти чоловіче відкрив чоколадну фабрику у белгороді, - і ніхто би даже не подумав тебе у чомусь обвіняти.

Byby 2017-03-24 / 20:13:38
Тільки місцеві хуни і деяка частина народу не будуть думати що копились за гривні бо продадуться за форінти.

Byby 2017-03-24 / 20:09:48
Byby yuby i решта не доводиться дивуватись що іш твани і тібори будуть аідстоювати ідею великойі хунійі певною мірою це є колабораціоністи .Але сите життя не дає відчуття наповненості ...щастя...відчоття того хто ти є на цій (свойій) землі.Бо отримавши всі ці поимітивні і такі життєво необхідні (на перший погляд ) блага ....почнеш навіть не розуміти а відчувати , що втрачено (продано) щось більш цінне і важливе і ти наче ніхто ...так собі " сіра фігура" ...привид ...просто ніхто .Ти є і водночас тебе нема. "Комплекс коллабораціоністів ".

Ті бору 2017-03-24 / 19:52:01
Ти такі питангя задаєш як дитина .Наче ти незнаєш чому і водночас можеш сам дати. Відповідь на це чому.Давй по другому.....чому тільки хуни і чому тільки в закарпаття...якщо в нас майже дефолт і юрців день ???. Давй пиши.

Byby 2017-03-24 / 19:44:42
Зважайте ....думайте глибоко а поверхнево ....бо за даром нічого нема.Сьгодгі вам дадутьгроші і пообіцяють дружбу і любов ...а після завтра заберуть все і скажутьщо ви ще винні ....вам так помогали а ви невдячні свині ......Так було вже не раз.....
...Але коли ви нічого не винні то кажете ...пішли геть звідси.

István 2017-03-24 / 18:22:29
то що Україна не визнає русинів - це проблема України. На другому боці - вся остання часть світу.

Tibor 2017-03-24 / 16:04:25
А хто забороняє Україні фінансувати, розвивати Закарпаття? Чому Україна постійно тільки чекає транш ВМФ, від якого Орбан давно відмовився. Де факто в Україні повний дефолт, повністю недієспроможна країна. От вам хлопята і Юрів день.

Оксана 2017-03-24 / 15:14:07
? Скільки українських шкіл в Словаччині? Може вже й нема? А русинські є.

форестер 2017-03-24 / 14:46:04
Для угорців "русини" і "українці" - це різні поняття. І про це вже нижче в коментарях було сказано. Не вводьте людей в оману, намагаючись знівелювати політичні наслідки від слів угорського високопосадовця

ната 2017-03-24 / 14:27:31
Так для угорців русини то є закарпатські українці інакшого не було не є і не може бути, тож не цураймось того, бо ми є русини - українці. Допомагають, так допомагають, чи не більше ніж Київ, звідти то видно як сепаратизм а нам то є благо. І якби ми українці Закарпаття недолюблювали мадяр і дули весь час на холодну воду без мадяр ми б не прожили в ці роки незалежності. Саме на контрабасі, заробітках там, їх громадянстві наші люди вижили і маються лібше ніж в інших областях.

сорри 2017-03-24 / 12:28:06
Брехня від Тібора і Ко.

На позначення українця в угрській мові є одне слово, на позначення русина - інше. Держава Угорщина свідомо фінансує через державне фінансування окремо українців і окремо штучну "русинську" громаду.

ТОму і в цьому випадку йдеться про відому політику Угорщини по насаджуванню "русинства" на Закарпатті.

Треба пам'ятати, що це гібридна війна проти України і Угорщина - союзник Росії.

Byby 2017-03-24 / 10:22:11
Кожна людина має вибір ...бути вільною і бідною ...жити у статках але без щастя...мати гроші і немати здоровя...хтось за гроші прода тіло ..
Хтось продає душу
А ЩО ХОЧЕТЕ ПРОДАТИ ВИ ???....землю на якій живете чи все разом.?

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини