Ужгородська владна верхівка таки запустила сценарій дискредитації активістів, які звинуватили її в злочинах і корупції

Прокурор Ужгорода Іван Зарева досі не вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про злочини, до скоєння яких ймовірно має відношення перший заступник міського голови Ужгорода Іван Волошин.

Роман Богуславський
Роман Богуславський

Про це повідомляють джерела Закарпаття онлайн в прокуратурі Ужгорода.

В аналогічний спосіб прокуратура затягла час, аби дати І.Волошину та секретарю Ужгородської міськради Богдану Андріїву сфальсифікувати обставини скоєння ними корупційного правопорушення, про можливість якого прокурора Ужгорода І.Зареву було повідомлено під час громадських слухань щодо дотримання чиновниками міської ради чинного законодавства при здійсненні управлінських функцій, що відбулися 12 березня.

Про обставини цих фальсифікацій Закарпаття онлайн повідомить дещо пізніше. Наразі ж абсолютно справджується кримінально-владний сценарій по дискредитації конкретних активістів, про який днями повідомили джерела Закарпаття онлайн у прокуратурі Ужгорода.

Як і передбачало Закарпаття, з подачі людини І.Волошина (у даному випадку – Олександра Броді) спершу через соціальні мережі, а потім – і шляхом тиражування на маловідвідуваних, специфічних  інтернет-ресурсах було запущено «аудіозапис» про, начебто, причетність до ряду резонансних підпалів в Ужгороді Романа Богуславського – громадського юриста, котрий, власне, і супроводжує в судах справи щодо незаконності чинної влади Ужгорода і особисто повідомив про корупційну складову в діях І.Волошина, до якої в ході громадських слухань додалася і аналогічна інформація щодо секретаря міської ради Богдана Андріїва. «Повідомлення» О.Броді не було поширене жодним з серйозних новинних ресурсів Закарпаття – передусім через сумнівність самої особи-«першоджерела», котра є, до прикладу, одним чотирьох наближених до І.Волошина псевдосвідків, що на певному етапі так само несподівано з’явилися у кримінальній справі, фабрикованій І.Волошиним спільно з начальником УМВС України в Закарпатській області Сергієм Шараничем щодо журналіста О.Диби. А також через цілком очевидну замовність у часі, яка дивним чином «співпала» з піком звинувачень з боку громадськості, і зокрема – конкретно Р.Богуславського, на адресу чинних представників влади Ужгорода. При цьому, як стверджує сам О.Броді, зазначеній інформації – вже рік, протягом якого він, чомусь, не заявляв про наявність в нього інформації про скоєння «злочину» у правоохоронні органи. Викликає сумніви і сама суть «аудіозапису»: скажімо, тоді як в цьому сумнівному сюжеті Р.Богуславський звинувачується, зокрема, в підпалі тераси, що належала чинному заступнику міського голови Ужгорода Ярославу Шафарю, сама міліція за наявності свідків чітко ідентифікувала ту пожежу як самозагорання.

Сьогодні ж у несподіваний спосіб «засвітилися» і самі ляльководи О.Бродія: на офіційному сайті Ужгородської міськради з’явилося дивне повідомлення, в якому йдеться про те, що неназвані «керівники міста» (міський голова Віктор Погрєлов зараз перебуває у відпустці, а тому йдеться, цілком очевидно, про тих таки Б.Андріїва та І.Волошина) вимагають «невідкладного реагування з боку правоохоронних органі шляхом проведення перевірки» оприлюдненої О.Броді інформації, у зв’язку з чим «в.о. міського голови та заступники звернулися з відповідними заявами до правоохоронних органів».

З зазначеного приводу редакція Закарпаття онлайн звернулася за коментарем до Романа Богуславського.

«До опублікуваного з подачі І.Волошина та І.Зареви ставлюся з гумором. Жодного правдивого слова у написаному «активістом» Броді немає, – каже Р.Богуславський. – На подібну реакцію з боку Волошина і його сателітів ми всі розраховували, коли висловлювали свою думку на предмет незаконного призначення керівництва міськради, корупційної складової у діях першого заступника міського голови та кримінального нахилу його діяльності. В процесі нашої роботи було окремо встановлено корупційний склад правопорушення у діях прокурора міста Ужгорода Івана Зареви, про що йдеться в заяві на ім’я Генерального прокурора. Наразі ми звернулися щодо розгляду вищевказаних матеріалів до обласної прокуратури, оскільки надії на незаангажованість керівництва міської вже немає. Наша позиція була і залишається незмінною: якщо через особисті зв'язки І.Зарева не може гідно виконувати свої функціональні обов'язки – нехай іде працювати в інше місце.

Щодо повідомлення про мою, нібито, причетність до підпалів, то це звичний почерк покидька Івана Волошина. Зрозуміло, що вести серйозні розмови з людиною на кшталт Броді, щодо якого за проведення негласних слідчих дій відкрите кримінальне провадження, яке за підтримки «народнофронтівського» ставленика в головнму міліцейському кріслі Закарпаття С.Шаранича уміло гальмується, ні я, ні хто-небудь інший не став би.

Окремо хочу виділити цікавий факт, що всі так звані «компромати» починають «вспливати» тоді, коли у Волошина починає припікати задницю. Для того ж, щоб в майбутньому неправдива інформація не «вспливала» в «потрібний момент» і щоб провчити послідовників «культу» Івана Волошина, я особисто подам заяву про приховування громадянином О.Броді фактів про злочин, що вчинений або готується (адже він стверджує, що вважав це злочином). Його дії містять ознаки складу злочину, передбаченого ст. 396 КК України. Одночасно з тим, мною будуть подані позови по захисту честі та гідності, скільки вислови, які застосовує І.Волошин у своїх публікаціях, а за його прикладом – і "раб лампи" О.Броді, мені вже остогидли.

Це якщо коротко. Подробиці повідомлю після допиту, на який мене, сподіваюсь, буде невдовзі запрошено».

25 березня 2015р.

Теги: Роман Богуславський, Олександр Броді, Іван Зарева, Іван Волошин, Богдан Андріїв

Коментарі

Наталка Майстренко 2015-03-26 / 00:17:06
Дозвольте поставити відкрите питання прокуратурі Закарпатської області - Законом України "Про прокуратуру" (ред. 2014 року) законодавець позбавив органи прокуратури важливої, на мою думку, функції з догляду за додержанням Конституції та законів України, про відсутність якої як правник я пожалкувала неодноразово. У прокуратури України залишилося , не дивляячись на вагомі звинувачення у використанні наданих законом функцій в корупційних цілях, достатньо повноважень, зокрема, передбачених спеціальними законами, щодо виконання задач, поставлених суспільством, Президентом, забезпечених підтримкою ВРУ, озвучених Генеральним прокурором України в т.ч. ( в т.ч. - вибачте за використання русизму) в галузі боротьби та протидії корупції. Так от саме воно, - чи будуть органи прокуратури краю виконувати передбачені законодавством України функції та задачі, поставлені вищезазначеними суб'єктами перед ними? Прошу рахувати це питання в порядку публічного звернення. Не тільки з повагою, але й із сподіваннями на плідну співпрацю задля перемоги верховенства права в цій частині України (хоча б). Наталка Майстренко

Нормальный 2015-03-25 / 23:01:44
Молодец Богуслав так держать. Красава.

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини