Генерального прокурора листом попросили зайнятися прокурором Ужгорода Іваном Заревою через "кришування" ним корупційних порушень Івана Волошина (ДОКУМЕНТИ)

Просять внести дані щодо факту вчинення прокурором кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочати негайну перевірку викладених фактів.

Генерального прокурора листом попросили зайнятися прокурором Ужгорода Іваном Заревою через "кришування" ним корупційних порушень Івана Волошина (ДОКУМЕНТИ)

Громадський юрист Роман Богуславський надіслав на ім'я Генерального прокурора України Віктора Шокіна скаргу на невжиття заходів прокурорського реагування працівниками прокуратури м.Ужгорода. Акцентовано йдеться про дії та бездіяльність прокурора Ужгорода Івана Зареви.

Як інформує Р.Богуславський, 12 березня 2015 року під час проведення громадських слухань на предмет дотримання вимог законодавства посадовими особами органів місцевого самоврядування м.Ужгорода він особисто повідомив присутнього на заході міського прокурора І.Зареву про можливу наявність складу корупційного правопорушення в діях першого заступника міського голови та депутата Ужгородської міської ради Івана Волошина та заявив вимогу щодо негайного проведення перевірки викладених фактів. Крім того, шляхом особистого вручення І.Зареві було передано витяги з Єдиного державного реєстру ФОП та ЮО, які свідчать про порушення правил сумісництва з боку вищевказаної посадової особи. Факт звернення та передачі матеріалів зафіксовано численними журналістами та активістами, що брали участь у слуханнях.

«Так, відповідно до ч.3 ст.14 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» посадові особи органів місцевого самоврядування протягом десяти днів після призначення (обрання) на посаду повинні передати в управління іншій особі належні їм підприємства та корпоративні права у порядку, встановленому законом.  У такому випадку особам забороняється передавати в управління належні їм підприємства та корпоративні права на користь членів своєї сім’ї.  З наданих прокуратурі витягів слідує, що перший заступник міського голови м.Ужгорода Волошин І.І. не передав належні йому права у підприємствах, а саме ТОВ«Унгварський», ТОВ «Тренд Груп ЛТД», ТОВ «Апріорі-ЛТД», ПП «Сервісбут»  та ТОВ «Укрзовнішконтакт», у встановленому законом порядку, одночасно з тим управління підприємствами передав своїй дружині Готрі Т. та іншим членам родини, що грубо суперечить нормам законодавства», - інформує Р.Богуславський.

Отримавши документи та зафіксувавши звернення Р.Богуславського, прокурор Ужгорода публічно пообіцяв вжити заходів прокурорського реагування протягом наступного ж дня.

«Однак, оскільки станом на 18.03.2015 року жодних дій по документуванню корупційного діяння прокуратурою м.Ужгорода вжито не було, активістами було повідомлено про бездіяльність працівників органу прокурора Закарпатської області Янка В.М. під час особистого прийому. В ході розмови було встановлено, що Зарева І.І., не бажаючи виконувати свої прямі функції з протидії корупції, задекларував намір передати матеріали в УБОЗ УМВС України в Закарпатській області для подальшого розслідування, проте так і не зробив цього. Перші запити в рамках перевірки зазначених фактів ним були підписані і подані лише 19.03.2015 року, як і супровідний лист до УБОЗ УМВС. Таким чином, він умисно з власних мотивів протягом 8 днів в період з 12.03.2015 року по 19.03.2015 року не вжив заходів прокурорського реагування щодо повідомлення про можливе корупційне діяння, і продовжує ігнорувати мої вимоги як заявника, перекладаючи свої обов’язки на працівників міліцейського підрозділу, хоча відповідно до ч.5 ст.5 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» прокуратура є спеціальним суб’єктом у сфері протидії, припинення та документування корупції», - повідомляє правник.

«...Таким чином, прокуратура м.Ужгорода, маючи необхідну компетенцію та повноваження, будучи спеціально уповноваженим суб'єктом у сфері протидії корупції та маючи обов’язок щодо вжиття заходів про припиненню корупційного правопорушення, не вжила протягом 8 днів жодних заходів реагування...  

З огляду на те, що дії прокурора м.Ужгорода Зареви І.І. з невжиття заходів прокурорського реагування з власних мотивів та на користь третіх осіб явно виходять за межі наданих йому повноважень і спричинили істотну шкоду моїм охоронюваним природнім правам як скаржника та громадянина України, вважаю, що його дії містять ознаки складу злочину, передбаченого ч.1 ст.365 КК України.

В порядку ч.1 ст. 214 КПК України, слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Згідно ч.4 ст.214 КПК України слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов’язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається», - інформує Р.Богуславський.

З огляду на вищезазначене, з метою недопущення подальшого порушення своїх громадянських та конституційних прав, Роман Богуславський просить Генерального прокурора України:

«1.  Внести дані щодо факту вчинення прокурором м.Ужгород п.Заревою І.І. кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.365 КК України, до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

2. Розпочати негайну перевірку викладених фактів.  

2. Про прийняте рішення повідомити заявника».

Що показово, станом на час проведення громадських слухань 12 березня прокурор Ужгорода І.Зарева володів також інформацією про можливу наявність складу корупційного правопорушення в діях першого заступника міського голови та депутата Ужгородської міської ради Івана Волошина і з публікацій в засобах масової інформації, зокрема з інтернет-ведання Закарпаття онлайн. Що підтвердив особисто. Однак і в цьому випадку жодних заходів реагування в передбаченому законом порядку І.Заревою вжито не було.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, ще на посаді прокурора Берегівського району Іван Зарева своєю діяльністю "заробив" на різко негативний висновок Люстраційного комітету Берегівщини. Скаржитися на нього учасники берегівського Майдану приїжджали навіть до Ужгорода, до тодішнього прокурора Закарпатської області Олега Сидорчука.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Прокурор Ужгорода Іван Зарева в неофіційних розмовах пригрозив закрити активістів «криміналом»

 

21 березня 2015р.

Теги: Іван Зарева, корупція, Іван Волошин

Коментарі

Ванька-калькулятор 2015-03-27 / 23:52:57
Да люблю я гроші і хочу вийти на пенсію забезпеченою людиною, бо у посаду прокурора Ужгорода я зробив не малі капіталовкладення із сімейного бюджету.

Іван 2015-03-27 / 21:15:37
С рождения Бобби пай-мальчиком был,
Имел Бобби хобби - он деньги любил,
Любил и копил.
Все дети, как дети - живут без забот,
А Боб на диете - не ест и не пьёт,
В копилку кладёт.
Деньги, деньги, дребеденьги,
Позабыв покой и лень,
Делай деньги, делай деньги,
А остальное всё - дребедень!

Микола 2015-03-25 / 20:45:24
Заревою вже Біловар плотно занявся

люди 2015-03-24 / 17:01:04
якщо бордель хреново працює не меблі міняються а простітутки коли вже народ протверезіє

Іван 2015-03-24 / 14:14:19
Немає ПЕТРУНІ на того волошина, лиш він його міг по закону ...

Іван 2015-03-24 / 14:09:48
Рука руку миє. А Зарева скоро зареве якщо не стане на шлях виправлення

Магда 2015-03-24 / 13:11:04
Да-а-а, не думають прокурори за своє майбутнє... Не думають...

Товариш 2015-03-24 / 07:22:20
Не думаєте Ви про своє майбутнє та дітей! Злиють в унітаз історіі! За Волошина покидька ? Не вартує! Подумайте.....!

??? 2015-03-23 / 14:51:25
Ну, Зарева, де внесення до ЄРДР по Волошину?

Ти стоїш на сторожі закону, чи кришуєш беспредєл?

Феміда 2015-03-22 / 15:05:34


Треба донести до Порошенка, що Янко - його ставленик, а прямо працює на кандидатуру від "Народного фронту". Довго його в такому випадку терпіти не будуть.

Це якщо абстрагуватися від того, для чого Янка до нас, на Закарпаття прислали - боротися з корупцією. Бо покищо він з Заревою з нею не бореться, а всіма силами підтримує


??? 2015-03-22 / 14:36:37
А всього лише треба ДІЯТИ ПОЗАКОНУ по відношенню до бандюка Волошина. Хто прояснить, чого вони всі тримаються за цього корупціонера і злочинця? Чого так покривають ціною навіть власних іміджевих втрат? Бо самі корупціонери і злочинці?

Я 73 2015-03-22 / 10:32:32


Йонику, што буде кидь ты пуйдеш гет из прокуратуры. Чекать тя велий п***иць. Лиш обы ти родину ни кывали


света 2015-03-22 / 09:38:18
неужели у нас прокуратура может угрожать простим людям.Почему они не обратились с заявлением об угрозах прокурора. Почему обласная прокуратура не реагирует на все это. Где обещаная обласним прокурором законность и борьба с корупцией.

танюха 2015-03-22 / 08:08:55
Волошина кришує Міха і Рамаха Ткачики.

Іван 2015-03-21 / 21:59:13
Поставить квісіву у прокуратурі, ноги і руки повиривають на волі: Ванька ми тебе чекаєм в реальному житті...

Племяша Братюк 2015-03-21 / 21:34:51
Буде мусіти мало доплатити!

ужгородець 2015-03-21 / 20:45:55
Ваня- ти балбес!!! Все пропало.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини