Мета — популяризація традиційної народної культурної спадщини, сказав Василь Коцан.
"Аспектом співпраці і роботи нової пропонованої гастрономічної школи буде репрезентація страв, які були пов’язані із сімейним обрядовим циклом. Буде проводитися цикл лекцій, присвячених традиційній народній кулінарії", - розповів Василь Коцан.
Кондитерка Любов Керецман повідомила: "Якраз на часі, якраз на разі ми маємо працювати над тим, що нам залишили наші предки, і знайти спосіб донести до наших нащадків нашу культуру через найближче для кожного — гастрономія. Коли є знання, то є на це і попит, і пропозиція і в правильне русло це все направляється".
Євген Тищук директор департаменту культури Закарпатської ОВА пояснив, що діяльність школи буде спрямована на те, щоб зберегти унікальні народні звичаї, кулінарію та передати нащадкам гастрономічні традиції краю. "Якщо покласти ось такі різдвяні пряники на одну полицю і покласти пряник якогось мультиплікаційного героя, то дитина обере мультиплікаційного героя. Вона не візьме це, тому що ми не пропагуємо, не розповідаємо саме про наше, українське, наші традиції", — пояснив директор.