Захід організували, аби відволікти вимушених переселенців від війни та познайомити з закарпатською кухнею.
На майстер-клас з випікання кіфликів прийшла Любов Тремпак з двома синами. Вони вимушені переселенці з міста Куп'янська Харківської області. "Ми прийшли з дітками відволіктися, щоб вони забули, все що було з ними, щоб вони були завжди щасливі та посміхалися. Ми хочемо навчитися і всім своїм людям, показати та розказати, що є таке національна страва на Закарпатті. Сподобалося тісто і начинка дуже смачна”, — каже жінка.
Навчала випікати кіфлики учасників майстер-класу кондитерка Любов Керецман. "Працюю, безпосередньо, над популяризацією нашої закарпатської кухні, зокрема, кіфликів. На тлі того всього, що зараз у сьогоденні відбувається, то долучаюся до різних організацій", — розповіла кондитерка.
Захід з випікання кіфликів (закарпатських рогаликів) провела словацька організація, яка допомагає людям, зокрема, вимушеним переселенцям під час війни в Україні, розповіла співорганізаторка Людмила Сюзева. "Даний захід реалізовує неурядова словацька організація "Людина в біді" в рамках програми "Захист". В кожному районі в нас діють польові координатори, які разом із громадами реалізовують різні заходи, що спрямовані на допомогу людям, які постраждали від війни, це, зокрема, внутрішньо переміщені особи", — каже жінка.
За словами Людмили Сюзевої, тривав захід дві години. Учасники майстер-класу спекли близько 8 кг кіфликів.