Кримінальну справу щодо мера Ужгорода Андріїва стосовно розтрати 6,5 млн грн закрили через термін давності

Від кримінальної відповідальності звільнили Ужгородського міського голову Богдана Андріїва. Вирішили закрити справу сьогодні, 6 вересня, на засіданні Ужгородського міськрайонного суду.

Кримінальну справу щодо мера Ужгорода Андріїва стосовно розтрати 6,5 млн грн закрили через термін давності

Зробили це у зв’язку із закінченням строку давності, повідомив головуючий суддя Андрій Іванов.

За його словами, рішення суду опублікують 10 вересня. Оскаржити його можна в апеляційному суді протягом семи днів.

Також на засіданні суду вирішили повернути заставу за підсудного — 440 тисяч гривень. Як повідомив адвокат підсудного Євген Старцев, згідно із законом, справу можуть закрити через 5 років із вчинення порушення.

Кореспонденти Суспільного телефонували Богдану Андріїву: він ситуацію не прокоментував, попросив звернутися до адвоката. За словами Євгена Старцева, його підзахисний винним себе не вважає.

У серпні 2018 року міському голові Богдану Андріїву вручили підозру через підробку документів та розтрату понад 6,5 млн гривень під час реконструкції пам'ятки архітектури Ужгорода "Совине гніздо".

Восени 2020 року Богдан Андріїв вдруге поспіль у другому турі виграв вибори на посаду міського голови міста.

Згідно з декларацією, Богдан Андріїв зареєстрував годинник за 232 тисячі, дві квартири та 45 тисяч доларів та 246 тисяч гривень, які лежать на банківських рахунках.

Суспільне Закарпаття, Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
06 вересня 2021р.

Теги: справа, розтрата, Совине гніздо

Коментарі

пенсіонер 2021-09-24 / 18:56:42
Панство, а ви думаєте, що про це треба писати лише на цей сайт? Ну написали, ну прочитали ваші коментарі, а через три дні забули,якщо не наступного дня.
У нас біля десятка правоохоронних органів, які призвані боротися зі злочинністю, то пишіть туди.
Закидайте керівників цих органів заявами та скаргами, може з того щось буде.
А так пустий вихлоп.

555 2021-09-24 / 16:29:41
Так Андріів Б у місяць з своїми прихвостнями Мелаумяном, Приходьком, Мильо, Полтавцевою та Рахівським заробляють у межах 50 тис дол майже на кожного. Подивіться скільки землі роздають, майна привласнюють, на яких авто їздять а ви пишете про 20 тис дол. Це для нього копійки, які він і не оцінює. Допоки правоохоронці не дадуть всьому що відбувається у міській раді оцінку мер із своїми наближеними залишиться на коні і біля корита. І не пишіть продажні боти на захист мера ніяку інформацію. Він злочинець - корупціонер

НІК 2021-09-24 / 16:23:15
Андріів Б. вирішив це питання за 20 тис доларів з прокурором області через Жилкіна та у суді з безпосередньо м В також за 20 тис дол. Зато і дали всі можливість закрити справу без визнання вини. Перекваліфікували тому щоб не писати потім апеляцію. Всі питання щодо корупційної складової вирішував адвокат Старцев, який особо і не скриває даного факту. Шкода що прокурори отримуючи зарплатню у 70 тис грн не розуміли суті обвинувачення та розкрадання мером наших коштів

12345 2021-09-23 / 21:10:58
Факт крадіжки мером не заперечувався

юрист 2021-09-21 / 18:29:38
Юрист до Ужгородця.
Помиляєшся.
Вимоги статті 62 Конституції України мають відношення не тільки до суду, а й до всієї правоохоронної системи, де функціонують слідчі підрозділи.
Частина 3 цієї статті звучить наступним чином: "Обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь."
Цей припис є основоположним принципом слідства, процесуального керівництва і державного обвинувачення.
Частина перша даної статті, яка звучить наступним чином: "Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду."
Цей припис є основоположним принципом прийняття судових рішень у кримінальному судочинстві.
Отже, шановний пане, ця стаття Конституції має більше значення, ніж ти собі уявляєш.
Тому, може ти дійсно космонавт, але однозначно не юрист. Читай побільше юридичної літератури і це не просто дорікання.
Це по-перше.

По-друге. Якщо звернутися до словника, то:
"НІКО́ЛИ" - (присл.) Ні в який час, ні за яких обставин.
"ВЗАГАЛІ" - За всяких умов, у всіх випадках.
Тобто, смію стверджувати, що слово "ніколи" не походить від слова "взагалі", як це ти стверджуєш.

Втретє. Звинувачую мера не я, а слідчі органи та державні обвинувачі, адже вони скерували до суду такого роду обвинувальний акт, то вони в кримінальному Законі та кримінально-процесуальному судочинстві мабуть щось тямлять, або ж ні. Але камінь не в мій город.

Вчетверте, твоєї вини не має однозначно в результаті виборів ужгородського мера та й мене ти не розчарував, бо я є виборцем в іншому місті, реєстрація розумієш не ужгородська. Того не переймайся

Далі, рекомендую писати фразу: "це мій принцип по життю", в наступній редакції: "це мій життєвий принцип".

Хамство, тобто ознака невігластва має мати місце, коли ти пишеш про слідчих і прокурорів наступним чином: "то прокурори виглядають як дітлахи","які за пляшку горілки просто з пальця висмоктують якісь цифри по збиткам","І таких дебілоїдів ми утримуємо за наші податки.", "кращі ніж клоуни з мусорні...... клоуни з примітивним мисленням аборигенів". Тому вчися трохи культурі і виваженості, може з тебе колись і вийде людина. І ще, коли сідаєш писати коментарі дійсно попий водички, а не інших напоїв, може і не виникне в твоїй голові дисонанс.

Це теж мій крайній коментар до тебе, бо не маю ні бажання ні часу з тобою дискутувати, бо це не додає честі, до речі це слово правильно пишеться саме так, а не "чести"





Вік 2021-09-21 / 10:53:13
Люди: яка апеляція, ви про що? Прокурор в суді погодив зміну підозри із керівництвом прокуратури області. Хто буде апеляцію подавати? Смішно. Про мотиви справи, незнаю як там щоб не пустити мера на місцеві вибори, але справу почали розслідувати у 2016 році, в суд скерували у 2018 році, а місцеві вибори були у 2015 і 2020 роках, тому, як на мене, так собі мотив. Про фальсифікацію: зміна підозри прокурором не є свідченням цього. Збитки спричинено місту, мер підписував документи, роботи на той час виконані не були. Інше питання, чи прокурори хотіли в суді довести вину мера. І яка їх компетентність. Але це вже зовсім інша історія.

Ужгородець до юрист 2021-09-21 / 09:55:02
Дорікала сова горобцю, що у того очі великі......
Вивчай українську аби не робити тих помилок, на які я зробив посилання з твого коментаря:

"юрист 2021-09-17 / 15:13:26
Ужгородцю, ти часом не із Конюхова?
Хто хотів збити галичанина з виборів? Чи не галичанин Гаврилюк?
Біда тут в іншому, немає сили волі у керівників силових відомств проти грошових мішків Андріївих, от і вся конспірологія.
А ще жадність окремих силовиків та суддів, не дає можливості рідкісного злодія Андріїва та його прийтяж засадити за грати.
А тепер дійсно давайте подивимося чи подасть прокуратура апеляцію та чи звернеться Андріїв із позовом про захист честі і гідності."

Це по-перше.
По-друге.
Коли вивчиш мову країни в якій живеш , уважніше почитай Конституцію своєї країни. Але уважно!!! Бо більшість українців, так само як і Ти, лише чули про неї. І це спільна біда.
Правоохоронці не порушували ст.62 Конституції.
Вона зовсім не про те , про що Ти пишеш.
Цю статтю Конституції України зобовязані враховувати судді при розгляді справ.
З тебе такий же юрист, як із мене космонавт!
Тож дорікання, яке закидаєш мені, застосуй для початку до себе, аби не було подібного десонансу.
По-третє.
Я ніколи не голосую за чужинців. Від слова "ВЗАГАЛІ".
Це мій принцип по життю.
Не варто так упевнено звинувачувати інших в тому, в чому сам нічого не тямиш. Не має моєї вини в тому, що ти розчарувався у своєму виборі. Так буває, коли люди купляються на обіцянки цяцьки, на патріотичні лозунги чи комедійні фільми. Тільки ця категорія виборців вічно ображена на весь світ і вважає виключно себе кристально чистими і правильними. Ті, що голосують за Леську, до такої істерії не доходять.
Попий холодної водички і на майбутнє зроби висновки.
І ще одна порада .... у дискусіях, якщо закінчилися аргументи, ніколи не переходь на персоналії. Хамство - ознака невігластва.
Чести не додає, а переводить дискусію у розмову сліпого з глухим.
Це банально. Не хочу опускатися до цього рівня.
Це мій до Тебе останній коментар.

юрист 2021-09-20 / 13:26:53
Географічні координати Конюхова - 49°12′44″. Але вам треба вчити не географію а українську мову, бо ми живемо в Україні, тому не Конюхов, а Конюхів. Це батьківщина того, за кого ви так рвете за...ю.
Стаття 62 Конституції відома усім громадянам України, хто вміє читати, але чомусь її вимоги стосуються лише працівників Ужгородської мерії, коли треба нести відповідальність за злочини. Якщо ви вважаєте, що правоохоронні органи порушили вимоги вказаної статті, то подайте на них скаргу у ДБР та до суду. Хай відповідають за порушення Закону і докажіть їм їх вину, керуючись тією ж ст. 62 Конституції.
Які адвокати у Закарпатті закарпатці добре знають, чого лише вартий новоприйнятий у Закарпатську спілку адвокатів - проффесор і кандидат Кива.
Прокурори у Закарпатті також не з Марсу, а діти, чоловіки та батьки закарпатців, але звернися з питанням некомпетентності прокурорів, дітлахів та дебілоїдів офіційно до керівництва Офісу Генерального, а не ховайся під ніком, який має відношення до кожного мешканця нашого міста.
До чого тут неприязнь і до кого тут неприязнь незрозуміло, коли в мерії наразі працює декілька фігурантів кримінальних справ, яким плювати на ужгородців і на правосуддя.
Але не забудь, і нехай не забувають вони, що принцип бумеранга ще ніхто не відміняв.

Ужгородець до юрист 2021-09-20 / 09:07:41
Конюхов це де???
Неначе, в школі географію добре вчив. І нафігатор такий населений пункт не може знайти.
Якщо ти звідти родом, то вкажи локацію. На майбутнє буду знати де це.
А якщо ідентифікуєш себе "юристом" то почитай уважно ст.62 Конституції України.
Уважно почитай!
"Галичанин" мені не кум і не брат.
Стосовно його персони у мене своя думка. І аж ніяк не позитивна. Але не пійманий, не злодій.
У нього адвокати навіть не на голову ,а на десять голів кращі ніж клоуни з мусорні...... клоуни з примітивним мисленням аборигенів.
Максимальний рівень цих клоунів це залучити до справи таких кишенькових "так званих експертів" як Манзуренко чи Палич, які за пляшку горілки просто з пальця висмоктують якісь цифри по збиткам. Цифри , які у судовому змагальному процесі не можуть захистити. Адвокати з легкістю цю беліберду розвалюють. А як можна довести маразм? Прокурори навіть на засідання суду не з'являються аби максимально затягувати судовий процес. А коли потрібно доводити обвинувачення, то прокурори виглядають як дітлахи. Два слова у логічну послідовність не можуть скласти. Сором!!! І таких дебілоїдів ми утримуємо за наші податки.
Судді ж не ідіоти. Кожен розуміє абсурдність такого роду звинувачень .... звинувачень , які базуються на стрепні.
От і дивується народ чому такий результат.
Питання не в порядності чи непорядності того чи іншого суб'єкту.
Питання в мотивах і підходах до вирішення тої чи іншої справи.
Мій коментар Ви так і не зрозуміли.
Не дивно, коли людина зациклена на неприязні до конкретної персони.

Ужгородець до юриста 2021-09-19 / 11:17:58


Протиставлення українців різних регіонів. Коментар видалено. Адмін


юрист 2021-09-17 / 15:13:26
Ужгородцю, ти часом не із Конюхова?
Хто хотів збити галичанина з виборів? Чи не галичанин Гаврилюк?
Біда тут в іншому, немає сили волі у керівників силових відомств проти грошових мішків Андріївих, от і вся конспірологія.
А ще жадність окремих силовиків та суддів, не дає можливості рідкісного злодія Андріїва та його прийтяж засадити за грати.
А тепер дійсно давайте подивимося чи подасть прокуратура апеляцію та чи звернеться Андріїв із позовом про захист честі і гідності.

Ужгородець до Вуву 2021-09-17 / 10:40:12
Це говорить тільки про одне ..... справа сфабрикована і закрили її таким чином виключно по одній причині ..... щоб зберегти обличчя усім сторонам судового процесу, бо у разі недоведення вини і програшу сторони обвинувачення, прокурору доведеться приймати непопулярне для силовиків рішення про порушення кримінальної справи проти слідчого та експерта за спробу притягнути до відповідальності завідомо невинуватої особи.
Якщо прокуратура не подасть апеляцію, тоді все підтвердиться.
Цю справу заводили, аби збити галичанина на місцевих виборах.
Не зпрацювало. Тому і знайшли зручну казочку аби усі залишилися задоволеними.

Вуву 2021-09-08 / 01:28:50
Незнати який містер Х. писав під ніком "Прок" , тільки невже він думає що народ це маса баранів в стаді .
Чи це лишень була спроба донести саму суть по цій справі як все змінювалось і перекваліфковувалось
Невже суддя який приймав таке рішення не думав про те що ця резонансна справа вилізе знову в народ .
Чи є якась наглядова прокурорська або суддівська рада , яка бере під олівець всі сумнівні вироки , а особливо ті де йдеться про розкрадання бюджетних фінансів у надзвичайно великих сумах .
Чи думав суддя яку шкоду він заподіяв місту свойім рішенням .
250.тис. $ це велика сума для міста , чи в учасників цього горе процесу склалась думка що дрібязок на соняшникові зернята.

Прок 2021-09-07 / 19:29:37
➡️ Результати розгляду справи по обвинуваченню Ужгородського міського голови

➡️ 30 жовтня 2018 року до суду надійшов обвинувальний акт, за яким Ужгородський міський голова обвинувачувався у вчиненні особливо тяжкого злочину - розтрати коштів місцевого бюджету на суму шість мільйонів гривень шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (частина 5 статті 191 КК України), а також у внесенні службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів за попередньою змовою групою осіб (частина 2 статті 28 частини 2 статті 366 КК України).
Інкриміновані діяння мали місце в період з 16 листопада по 29 грудня 2015 року при здійсненні реставрації пам’ятки архітектури національного значення «Амбар та винний льох XVII століття».

‼️В ході судового розгляду, 30 серпня 2021 року, прокурором Закарпатської обласної прокуратури змінено раніше пред’явлене обвинувачення у вчиненні особливо тяжкого злочину на обвинувачення у вчиненні нетяжкого злочину – службової недбалості, що спричинило вилучення з міського бюджету коштів в сумі 285 тисяч гривень (частина 2 статті 367 КК України).

➡️ Прокурор мотивував зміну обвинувачення тим, що в ході судового розгляду не здобуто доказів, які б свідчили про умисел міського голови на вчинення інкримінованих йому кримінальних правопорушень, зокрема розтрати чи привласнення коштів територіальної громади міста Ужгорода в сумі шість мільйонів гривень.

‼️06 вересня 2021 року обвинувачений та його захисник подали до суду клопотання про звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строків притягнення його до кримінальної відповідальності за частиною 2 статті 367 КК України.

‼️‼️Кримінальним кодексом України (стаття 49) визначено, що особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею нетяжкого злочину минуло п’ять років. Звільнення особи від кримінальної відповідальності за строками давності є обов’язком, а не правом судом.‼️‼️‼️

➡️ Суд заслухав позицію учасників процесу щодо звільнення обвинуваченого від відповідальності за строками давності, зокрема прокурора, який не заперечував щодо такого звільнення, врахував, що з часу події злочину минуло більше п’яти років, а перебіг давності не переривався та не зупинявся, та постановив ухвалу, якою звільнив обвинуваченого від кримінальної відповідальності за частиною 2 статті 367 КК України у зв’язку із закінченням строків давності, а кримінальне провадження закрив з нереабілітуючих підстав.

бетанга 2021-09-07 / 18:49:31
Иппен било би чунно, якби суддя варушський загнав у темницю варошського голову. Хоча у другуй держааі за такоє суддя і голова сиділи б у одній камері. Може йсе і увидиме з Божов поміччю.

Dos 2021-09-07 / 18:25:19
Зато скоро можна очікувати на отримання заслужених квартир від мера харків‘янами-заробітчанами прокурорськими

пенсіонер 2021-09-07 / 15:24:19
Миколо, на місто наплювали більше 50% ужгородців, коли повторно обрали собі мером Андріїва. Стадо достойне пастуха.

Микола 2021-09-07 / 14:30:31
ну Старцев не адвокат, а рішала, барига! Свої гроші відробив...а на місто йому наплювати!

ку-ку 2021-09-07 / 12:18:51
І знову зло перемогло добро. А далі що???????

12345 2021-09-07 / 11:23:11
Суддя, який затягнув розгляд справи, має відшкодувати 6.5 млн гривень зі свого карману

В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
/ 7У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
В Ужгороді організували акцію "Фото з Патріотичним Янголом"
/ 1Прем'єр Словаччини фіцо зустрінеться з главою українського уряду Шмигалем у середу в Ужгороді
На Закарпатті суд виніс вирок чоловіку за підозрою у зґвалтуванні жінки з інвалідністю
Закарпатці відвідали могили родичів у День пам’яті померлих
В Ужгороді 27 закладів середньої освіти змінили тип та назву
/ 1Прототипом 61-ї мініскульптурки в Ужгороді став полеглий на війні екскурсовод Тарас Гайдук
/ 1Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
/ 7Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
У Кам’янському на Берегівщині працює денний центр допомоги постраждали від домашнього насильства
У Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові кількох груп
Учні Ужгородського класичного ліцею долучилися до Всеукраїнського уроку єдності
/ 4Кошенята, над якими знущалися дівчата на Тячівщині, – під наглядом ветеринара
"Українська академія лідерства" провела в Ужгороді акцію для підтримки ЗСУ
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
На Мукачівщині провели йога-ретрит "Мистецтво самопізнання"
В Ужгороді актори Донецького театру представили свою 8 виставу
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
На Закарпатській обласній станції переливання бракує крові усіх груп
На Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові усіх груп
На Закарпатті проводять екскурсії з сурдоперекладачем для людей, які втратили слух
Три роки в Мукачеві виготовляють титанові імпланти
В Ужгороді відбудеться українсько-німецька зустріч письменників "Міст з паперу"
» Всі записи