Два фестивалі планують провести наступного тижня в Ужгороді (ВІДЕО)

Вони відбуватимуться біля "Совиного гнізда" та в Боздоському парку. Торік фестивалів не було. Через карантин Ужгород торік отримав удвічі менше грошей туристичного збору в порівнянні із 2019-м, розповів начальник управління економічного розвитку міськради Павло Логвінов.

Два фестивалі планують провести наступного тижня в Ужгороді (ВІДЕО)

За його словами, збір за 2020-й рік в Ужгороді був майже 650 тисяч гривень тоді, як два роки тому – понад мільйон 376 тисяч. Головна причина, каже, — це карантин.Зокрема, не відбулися фестивалі, не працювали готелі, хостели, кафе та ресторани.

Через пандемію коронавірусу торік до Ужгорода не змогла приїхати жителька Харкова Тетяна Скорик. Торік вони з донькою планували приїхати на Закарпаття, аби помилуватися цвітінням сакур.

"Але, на жаль, через карантин наша поїздка скасувалася. Зараз я знаю, що на Закарпатті жовта зона. Чи варто мені планувати поїздку, чи ні?", — розповіла жінка.

Через те, що Закарпаття від 11 квітня в "жовтій" зоні, тут можна проводити масові заходи, хоч і з дотриманням карантинних вимог. Співпало це з періодом цвітіння сакур, тому в обласному центрі вже готують програму для ужгородців і туристів, — каже начальник управління економічного розвитку міста Павло Логвінов.

"Планується проведення 23-25 квітня на двох локаціях на території міста заходів. Це "Дні сакури" поблизу історико-культурного комплексу "Совине гніздо". Також плануються заходи в ці дні на території Боздоського парку", — розповів начальник управління.

Ужгородці й гості міста мають нагоду відвідати кафе та ресторани. За словами Логвінова, в обласному центрі є понад 330 таких закладів. Також туристи зможуть зупинитися в готелях, хостелах чи інших місцях для проживання. Їх у місті майже пів сотні. Масово сакури розквітнуть, за прогнозами, з 20 квітня, — розповів президент обласної туристичної організації Федір Шандор.

"Перші сакури вже зацвіли, — сказав він. — Це білі сакури. Це різновид. Вони вже квітнуть в Ужгороді та Мукачеві. "Шалена" сакура (сакура в Мукачеві, яка щороку зацвітає першою, — ред.) зацвіла ще в лютому. 13 квітня ми були на перевірці, в неї все нормально. Вона вже вся цвіте".

За словами Шандора, основний масив туристів — з "червоних" нині зон, приїхати на Закарпаття вони цьогоріч не зможуть. Але все ж, у краї очікують плюсову відмінність.

За словами ужгородського гіда Юрія Яновського, для туристів, котрі все ж приїдуть на Закарпаття, готують екскурсії. Він розповів: люди знаходять можливості, приїжджають невеликими групами, родинами.

"Знаю, що Львів уже почав активно анонсувати на 20-ті числа екскурсії. Там готують великі автобуси до Ужгорода та Закарпаття загалом. Так область і виживає. Зараз не хочу зациклюватися лише на сакурах. Сакури — це дуже гарно, вражаюче, але є ще магнолії. І за рік карантину я ще розробив цікаву екскурсію по екзотах. Місто Ужгород — це справжній ботанічний сад", — розповів Юрій Яновський.

Заходи планують і на великодні свята. 1-2 травня вони відбудуться на площі Фенцика біля обласної філармонії. Павло Логвінов каже: за спостереженнями з минулих років, найбільше туристів у місті очікують наприкінці квітня і до середини травня, однак цього разу йдеться передусім про гостей з інших регіонів України, через пандемію потік туристів з-за кордону буде менший. Доки Закарпаття в "жовтій" зоні, тут курсують міські, міжміські та міжобласні автобуси.

Також Укрзалізниця відновила далеке сполучення до Закарпаття і додала 11 потягів до Великодня й травневих свят.

Суспільне Закарпаття, Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
16 квітня 2021р.

Теги: фестивалі

Коментарі

читач ужг. 2021-04-19 / 17:33:32
Думаю..-НЕ ТРЕБА ПРОВОДИТИ..-Бо Эпідемія!=ТРОХИ ПІЗНІШЕ Мож.=Шоб Стабілізувалася обстановка з Захворюваністю на Цей Вірус!...Бо Знову Єпід.Проблеми віруса буде...

Петро 2021-04-19 / 17:12:01
Обмеження, що діють на час адапитвного карантину в Україні при "жовтому" рівні передбачають заборону проведення масових заходів за участі більш ніж 1 особи на 4 кв.м площі. Цікаво, чи проведення фестивалів є "доречними" при таких обмеженнях...

В Ужгороді організували акцію "Фото з Патріотичним Янголом"
/ 1Прем'єр Словаччини фіцо зустрінеться з главою українського уряду Шмигалем у середу в Ужгороді
На Закарпатті суд виніс вирок чоловіку за підозрою у зґвалтуванні жінки з інвалідністю
Закарпатці відвідали могили родичів у День пам’яті померлих
В Ужгороді 27 закладів середньої освіти змінили тип та назву
/ 1Прототипом 61-ї мініскульптурки в Ужгороді став полеглий на війні екскурсовод Тарас Гайдук
/ 1Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
/ 7Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
У Кам’янському на Берегівщині працює денний центр допомоги постраждали від домашнього насильства
У Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові кількох груп
Учні Ужгородського класичного ліцею долучилися до Всеукраїнського уроку єдності
/ 4Кошенята, над якими знущалися дівчата на Тячівщині, – під наглядом ветеринара
"Українська академія лідерства" провела в Ужгороді акцію для підтримки ЗСУ
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
На Мукачівщині провели йога-ретрит "Мистецтво самопізнання"
В Ужгороді актори Донецького театру представили свою 8 виставу
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
На Закарпатській обласній станції переливання бракує крові усіх груп
На Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові усіх груп
На Закарпатті проводять екскурсії з сурдоперекладачем для людей, які втратили слух
Три роки в Мукачеві виготовляють титанові імпланти
В Ужгороді відбудеться українсько-німецька зустріч письменників "Міст з паперу"
"Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль" вчетверте проведуть в Ужгороді
В Ужгороді провели третій етап всеукраїнського туру змагань "Сильні України"
» Всі записи