Один з претендентів просить повторного конкурсу з обрання директора Агенції регіонального розвитку Закарпаття через непрозорість (ВІДЕО)

1 березня опублікували результати конкурсу на посаду директора Агенції регіонального розвитку Закарпаття на сайті Обласної ради. Наступного дня один із претендентів на посаду Валентин Волошин на своїй сторінці у Фейсбук написав, що конкурс був проведений непрозоро й подав звернення до Наглядової ради Агенції з проханням провести новий конкурс.

Один з претендентів просить повторного конкурсу з обрання директора Агенції регіонального розвитку Закарпаття через непрозорість (ВІДЕО)

Агенцію регіонального розвитку Закарпаття, як і в інших областях, створили у 2016-му році – каже Денис Ман. Він очолював Агенцію 9 місяців у 2020-му році. За його словами, Агенція регіонального розвитку має різні джерела фінансування.

"Агенція відповідно до Статуту не є державною установою, вона не є приватною, вона не є громадською, у неї є спеціальний статус, але знову ж таки 9 засновників Закарпатської агенції дозволяли їй отримувати фінансування з різних джерел. Агенція навчилася заробляти сама, надаючи послуги територіальним громадам з практики написання місцевих стратегій розвитку цих громад", — розповів Денис Ман.

З грудня 2020 року посада директора Агенції регіонального розвитку стала вакантною. З того часу обов’язки виконує Павло Величко. За його словами, цього року Наглядова рада Агенції провела конкурс для обрання кандидата на посаду директора. Подати заявки кандидати могли з 11 січня до 5 лютого. Серед них і Павло Величко.

"Ми подавали бачення розвитку установи на три роки, тобто як ми будемо формувати команду, як ми будемо продовжувати роботу. З таких цікавих речей, які я хотів пропонувати, це співпраця з міжнародними фінансовими інституціями, це інституційна розбудова Агенції регіонального розвитку та безпосередня співпраця з усіма 64 громадами", — розповів Павло Величко.

Конкурс на посаду директора Агенції регіонального розвитку Закарпаття складався з двох етапів: під час першого –він тривав з 11 січня до 5 лютого - кандидати мали подати пакет документів із власною програмою в електронній формі, під час другого – з 8 до 19 лютого - проводилася співбесіда членів Наглядової ради із учасниками, після чого відбувалося таємне голосування, за результатами якого мали обрати директора Агенції. Розповів секретар Наглядової ради Агенції Олег Лукша. За його словами, учасників було 7. Серед них Володимир Феськов.

"Я вирішив подати свою кандидатуру на директора Агенції регіонального розвитку в Закарпатській області, тому що на сьогодні маю потрібні знання і досвід. У мене є рекомендації Верховної Ради, Міністерства, всеукраїнських організацій, величезних американських фондів. Все це я подав комісії, вказуючи на те, що в мене є достатньо кваліфікації, щоб очолити цю Агенцію", — розповів Володимир Феськов.

Ще один кандидат на посаду директора Агенції регіонального розвитку Валентин Волошин 2 березня на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що конкурс провели непрозоро. Він подав звернення до Наглядової ради Агенції регіонального розвитку з проханням провести повторні прозорі вибори кандидата на посаду директора Агенції регіонального розвитку. Його, за словами автора, можуть підписати й інші учасники конкурсу.

"У ці два дні, коли проводилися співбесіди, першого дня були присутні чотири особи з дев’яти в приміщенні й один член Наглядової ради онлайн, другого дня – три члени Наглядової ради були в приміщенні й ще двоє членів були онлайн. Тобто п’ять людей і там, і там з дев’яти. Це треба так розуміти, що майже половина Наглядової ради не чула виступу жодного із кандидатів, відповідно не могла дати правильну оцінку за їхніми рекомендаціями", — розповів Валентин Волошин.

1 березня завершилася процедура голосування і визначення переможця конкурсу на посаду директора Агенції регіонального розвитку. За підсумками переможцем став Михайло Лаба. Він розповів: "Так, як конкурс відбувався в два етапи. Перший етап – це подання резюме, мотиваційна частина, бачення розвитку на електронну адресу Наглядової ради, після чого всіх претендентів конкурсу було повідомлено про другий етап – презентації бачення розвитку Агенції. Тому я вважаю, що процедура була максимально відкрита й жоден із претендентів не мав можливості впливати на процес обрання".

Секретар Наглядової ради Агенції регіонального розвитку Закарпаття Олег Лукша каже: "Конкурс на вакантну посаду директора Агенції проводили відповідно до положень про цей конкурс. Про непрозорість взагалі не може йти мови. Зрозуміло, що таємне голосування членів Наглядової ради не може бути прозорим, це нонсенс".

За словами прессекретаря Закарпатської ОДА Андрія Ганусича, Олексій Петров через відрядження в Києві не зміг прокоментувати ситуацію.

Суспільне Закарпаття, Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
05 березня 2021р.

Теги: АРР, конкурс, Лаба

Коментарі

Тарас 2021-03-05 / 11:54:22
На тата депутата,який разом з КВН щиком Кривошеевим та Костюхом подали проект закону про позбавлення житла у всіх , хто не може сплатити комунальні послуги та живуть у злиднях ! То не корупція ?

Василь 2021-03-05 / 08:06:12
Послухав усіх. Найнижчий рівень IQ в "переможця" Лаби. А куди дивилась комісія? На татка депутата?))

В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
/ 7У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
В Ужгороді організували акцію "Фото з Патріотичним Янголом"
/ 1Прем'єр Словаччини фіцо зустрінеться з главою українського уряду Шмигалем у середу в Ужгороді
На Закарпатті суд виніс вирок чоловіку за підозрою у зґвалтуванні жінки з інвалідністю
Закарпатці відвідали могили родичів у День пам’яті померлих
В Ужгороді 27 закладів середньої освіти змінили тип та назву
/ 1Прототипом 61-ї мініскульптурки в Ужгороді став полеглий на війні екскурсовод Тарас Гайдук
/ 1Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
/ 7Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
У Кам’янському на Берегівщині працює денний центр допомоги постраждали від домашнього насильства
У Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові кількох груп
Учні Ужгородського класичного ліцею долучилися до Всеукраїнського уроку єдності
/ 4Кошенята, над якими знущалися дівчата на Тячівщині, – під наглядом ветеринара
"Українська академія лідерства" провела в Ужгороді акцію для підтримки ЗСУ
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
На Мукачівщині провели йога-ретрит "Мистецтво самопізнання"
В Ужгороді актори Донецького театру представили свою 8 виставу
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
На Закарпатській обласній станції переливання бракує крові усіх груп
На Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові усіх груп
На Закарпатті проводять екскурсії з сурдоперекладачем для людей, які втратили слух
Три роки в Мукачеві виготовляють титанові імпланти
В Ужгороді відбудеться українсько-німецька зустріч письменників "Міст з паперу"
» Всі записи