В Ужгороді підтопило приватні будинки (ФОТО, ВІДЕО)

Приватні будинки на вулицях Фогороші, Єрмака, Шишкіна, Буковинській, Садовій, Палая та 9-го січня підтопило в Ужгороді вночі 11 лютого. Про це Суспільному повідомили власники будинків.

В Ужгороді підтопило приватні будинки (ФОТО, ВІДЕО)

Вночі 11 лютого підтопило будинок Еріки Пустої на вулиці Фогорашія.

"З 5 години ранку почалося все, — розповіла жінка. — Я відразу зателефонувала в ДСНС, служба приїхала й виникла така проблема, що вони не можуть мені допомогти, тобто вони можуть викачати воду, але її немає куди далі діти. Пояснили, що не можна просто хоч куди викачати, а каналізація там далі забита, тому мене попросили зателефонувати "Водоканалу"".

Еріка Пуста розповіла: у "Водоканалі" прийняли заяву. "Бачила, що цей малий насос нічого не дає, тому я викликала приватних майстрів і вони викачували 10 разів", — сказала жінка.

У сусідньому будинку мешкає 93-річна жінка. Її син — Іван Митрак каже: у них залило подвір’я та сарай.

"Вулиця плила. Від Управління житлово-комунального господарства міської ради відповіді нема, ніхто на дзвінки не відповідає. Приїхала приватна машина, ми заплатили 2000 гривень, вони відкачали воду", — розповів чоловік.

Це вулиця Садова в Ужгороді. Тут також підтопило кілька дворогосподарств. Марія Семенюк, двір якої теж підтопило, розповіла: у них завжди підтоплює город.

"Тут картопля, тут троянди, все садимо тут. Тут завжди топить. Вода йде звідси, звідси від них. Минулого року чи два роки тому, тут прокопали й ця вода зайшла сюди й все топить. От каналізації нема, то що робити?! У будинку води не було, але вода йде до сусідів. У сусідів вода є у підвалі", — розповіла Марія Семенюк.

Світлана Маник також живе в будинку на Садовій. Жінка каже: щоразу, коли йде дощ — підтоплює цокольний поверх її оселі, де знаходиться кухня. Учора, — сказала, — вода була 14 сантиметрів, тобто цілий нижній ярус був у воді.

"Пов’язано це з тим, що на нашій вулиці йде тільки один стік, який пролягає через наш город. Усі каналізації, які спускаються, вони йдуть через нашу вулицю. У кожних сусідів підтоплює підвали, будинки й домогосподарства, у колодязях повно води. Це питання вже не вирішується кілька років", — сказала Світлана Маник.

На вулиці Палая з 8 лютого підтопило 6 дворогосподарств. За словами мешканця одного із будинків — Анатолія Костя — підтоплює оселі через проблеми із каналізацією.

"На вулиці каналізація працює, наші будинки знаходяться з того боку в ямі. Вода не стікає. Мала злива, дощик – і все вертається на поверхню, а це фекалії. Прийшов "Водоканал" у понеділок, нічого не зробили, простояли. Єдине, що вирішили, – забита каналізація на перехресті вулиць Тельмана – Краснодонців. З понеділка роботи в нас припинилися. Учора й позавчора ДСНС, тобто рятувальники, цілий день викачували воду через паркан у поля", — розповів Анатолій Кость.

Юрист власників підтоплених будинків Василь Попович каже: мешканці об’єдналися й подали колективне звернення до міської ради.

"Перше – була створена комплексна комісія і щоб на кожній вулиці фахівці визначили проблеми, розробили проєкт і кошторис, а сесія дала кошти на виконання роботи. Друге – у зв’язку з тим, що існує проблема із дощовими водами, необхідно на цих вулицях зробити зливну каналізаційну мережу", — пояснив юрист.

Він розповів, що спілкувалися з громадою і подали з Світланою Маник звернення до міської ради, щоб провели додатково в кожному будинку обстеження, зафіксували акт підтоплення. "В подальшому будемо ставити питання про відшкодування цих затрат", — додав Василь Попович.

Ми намагалися отримати коментар від представників Ужгородської міської ради. Наразі відповіді не отримали. Суспільне готове оприлюднити їхню позицію щодо ситуації.

Суспільне Закарпаття, Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
13 лютого 2021р.

Теги: будинки, підтоплення

Коментарі

Оноківці 2021-02-14 / 07:09:00
Ціноутворення мож отримати дуже просто - напиши офіційно звернення і дадуть замісяць відповідь. А всякі акції Данацків і Павловів - то лише для них слава і користь , бо і в політику лізуть і пошантажовати мож та грошики збити...

В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
/ 7У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
В Ужгороді організували акцію "Фото з Патріотичним Янголом"
/ 1Прем'єр Словаччини фіцо зустрінеться з главою українського уряду Шмигалем у середу в Ужгороді
На Закарпатті суд виніс вирок чоловіку за підозрою у зґвалтуванні жінки з інвалідністю
Закарпатці відвідали могили родичів у День пам’яті померлих
В Ужгороді 27 закладів середньої освіти змінили тип та назву
/ 1Прототипом 61-ї мініскульптурки в Ужгороді став полеглий на війні екскурсовод Тарас Гайдук
/ 1Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
/ 7Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
У Кам’янському на Берегівщині працює денний центр допомоги постраждали від домашнього насильства
У Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові кількох груп
Учні Ужгородського класичного ліцею долучилися до Всеукраїнського уроку єдності
/ 4Кошенята, над якими знущалися дівчата на Тячівщині, – під наглядом ветеринара
"Українська академія лідерства" провела в Ужгороді акцію для підтримки ЗСУ
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
На Мукачівщині провели йога-ретрит "Мистецтво самопізнання"
В Ужгороді актори Донецького театру представили свою 8 виставу
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
На Закарпатській обласній станції переливання бракує крові усіх груп
На Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові усіх груп
На Закарпатті проводять екскурсії з сурдоперекладачем для людей, які втратили слух
Три роки в Мукачеві виготовляють титанові імпланти
В Ужгороді відбудеться українсько-німецька зустріч письменників "Міст з паперу"
» Всі записи