21 ужгородець травмувався через ожеледицю за останній тиждень (ВІДЕО)

21 людина звернулася за останній тиждень до травмпункту Ужгородської міської лікарні через травмування під час ожеледиці, повідомив старший ординатор травмпункту Анатолій Дідківський. У міськраді кажуть: дороги й тротуари посипають, використали із запасів 45% протиожеледної суміші.

21 ужгородець травмувався через ожеледицю за останній тиждень (ВІДЕО)

Анатолій Дідківський працює в травмпункті Ужгородської міськлікарні. За останні 7 днів, каже, до медзакладу зверталися пацієнти через травмування на дорогах міста. Однак цього року їх удвічі менше, ніж за такий самий період минулого.

"Найчастіше — це гомілково-ступневий суглоб і променево-зап’ясний суглоб. Забої, розтягнення, переломи. Буває різне. Нема градації за віком. Це від дітей до людей похилого віку", — сказав лікар.

Ужгородці про підсипку вулиць і тротуарів міста протиожеледною сумішшю розповідають різне. Ужгородець Олег каже: "Підсипані. Швидше навіть почищені. Взимку важкувато ходити, але нічого".

"Хотілося би, аби краще були посипані, — сказала Віра. — Але знаєте, що зима є зима. Для того є й зима". Юрій сказав: усе залежить, яке в людини взуття: "Залежить від того, яке у вас взуття. Зараз щось не помічається, що підсипані. І так є лід".

На підготовку Ужгорода до зими, підсипку вулиць і тротуарів, каже начальниця управління житлово-комунального господарства, є 500 кубометрів солі та піску.

"Вулиці підсипають комбіновані дорожні машини, — сказала Олександра Турянчик. — Круті підйоми вручну підсипають. Тротуари обслуговують підрядні організації. Двірники виходять на лінію о 6-й ранку і підсипають. У випадку наявності снігу протягом дня, на другу зміну викликаються теж двірники і тоді вони здійснюють повторне підсипання. За кошти місцевого бюджету обслуговуються тільки магістральні вулиці міста та основні площі".

Олександра Турянчик сказала: очищення від льоду та снігу біля багатоповерхівок — за управлінськими компаніями, які обслуговують ці будинки. А ділянки поблизу приватних секторів мають прибирати власники. Якщо ви травмувалися на вулиці через ожеледицю і потребуєте медичної допомоги, юрист Василь Попович радить також викликати на місце і поліцію, щоб скласти про дорожню ситуацію відповідний акт, зафіксувавши падіння.

"По-друге, звернутися до найближчого відділення медустанови. Отримати констатуючу довідку про стан здоров’я. Третє — це провести лікування. Якщо це в стаціонарі, то мати виписку. Якщо амбулаторно — також мати довідку після завершення. Обов’язково мати всі чеки і накладні про те, що відбулося таке травмування і витрачені кошти на лікування. Також обов’язково треба мати рецепти лікарські. Ну і після цього зробити інформаційний запит до Ужгородської міської ради, що хто саме на ділянці є відповідальний за її забезпечення".

Також травмовані можуть звернутися з усіма довідками до муніципальної варти і далі до суду. Травматолог Анатолій Дідківський каже: щоб відновитися після травми через ожеледицю, в середньому потрібно три тижні, однак краще попередити падіння.

"Щоб мінімізувати, особливо це стосується людей похилого віку, старатися краще не виходити в такий період на вулицю. Якщо хтось є, то хай допоможе принести продукти і так далі. Але якщо вже є необхідність вийти, потрібне зручне взуття з хорошою підошвою, гарними протекторами, щоб вони менше ковзали. Пересуватися треба маленькими кроками на напівзігнутих колінах", — розповів лікар.

Суспільне Закарпаття, Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
02 лютого 2021р.

Теги: ожеледиця, травми

Коментарі

Фофан по жизні 2021-02-02 / 10:16:18
Конкретно предява до блатних із міськЗради за вулицю Другетів, за вулиці мкрн. Шахта. Хто отвєт буде держати? Чи чепушня на мороз впаде за непосипані тротуари? Хто отвєт буде держати за конкретно упавших по беспрєдєлу із-за непосипаних тротуарів наших містян?

Фофан по жизні 2021-02-02 / 10:10:25
Чому балтозавр Андріїв не посипає тротуари. Люди падають, ламлятся. Андріїв щоб ти впав і боку розбив лєнтяй заворований.

В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
/ 7У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
В Ужгороді організували акцію "Фото з Патріотичним Янголом"
/ 1Прем'єр Словаччини фіцо зустрінеться з главою українського уряду Шмигалем у середу в Ужгороді
На Закарпатті суд виніс вирок чоловіку за підозрою у зґвалтуванні жінки з інвалідністю
Закарпатці відвідали могили родичів у День пам’яті померлих
В Ужгороді 27 закладів середньої освіти змінили тип та назву
/ 1Прототипом 61-ї мініскульптурки в Ужгороді став полеглий на війні екскурсовод Тарас Гайдук
/ 1Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
/ 7Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
У Кам’янському на Берегівщині працює денний центр допомоги постраждали від домашнього насильства
У Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові кількох груп
Учні Ужгородського класичного ліцею долучилися до Всеукраїнського уроку єдності
/ 4Кошенята, над якими знущалися дівчата на Тячівщині, – під наглядом ветеринара
"Українська академія лідерства" провела в Ужгороді акцію для підтримки ЗСУ
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
На Мукачівщині провели йога-ретрит "Мистецтво самопізнання"
В Ужгороді актори Донецького театру представили свою 8 виставу
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
На Закарпатській обласній станції переливання бракує крові усіх груп
На Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові усіх груп
На Закарпатті проводять екскурсії з сурдоперекладачем для людей, які втратили слух
Три роки в Мукачеві виготовляють титанові імпланти
В Ужгороді відбудеться українсько-німецька зустріч письменників "Міст з паперу"
» Всі записи