Обшуки у лідера "Партії угорців України" вважають політичним тиском, — заява КМКС

Обшуки у лідера "КМКС" Партії угорців України" Василя Брензовича вважають грубим втручанням з боку представників СБУ. Таку заяву опублікували на офіційному сайті партії.

Обшуки у лідера "Партії угорців України" вважають політичним тиском, — заява КМКС

Про це у Facebook повідомив керівник Закарпатської організації "Партії угорців України" Йосип Борто.

Обшуки, нагадаємо, пройшли у помешканні лідера "КМКС", а також у центральному офісі організації в Ужгороді та у офісах благодійних фондів "Еган Еде" та "За Закарпатський угорський інститут".

У заяві партії йдеться: "Під час акції, проведеної на підставі рішення Запорізького суду в кримінальному провадженні за звинуваченням у сепаратизмі, шукали докази діяльності, спрямованої на порушення територіальної цілісності держави, примусову зміну кордонів та нанесення шкоди державі.

"КМКС" вважає, що це "запланована операція, здійснена на сфабрикованих політичних звинуваченнях, метою якої є не лише унеможливити діяльність угорських організацій, а й залякати угорців Закарпаття та їхніх керівників".

У опублікованій заяві також написали: Товариство угорської культури Закарпаття закликає компетентні органи негайно припинити "полювання на відьом", організоване проти ТУКЗ-КМКС та інших організацій закарпатських угорців. Водночас звертає увагу Угорщини та міжнародних організацій на політичний тиск, який чиниться на нас органами державної безпеки. Вважаємо, що такі дії згубно впливають не лише на угорську меншину в Україні, але й на міжнародне сприйняття держави та значно шкодять відновленню добросусідських відносин між Україною та Угорщиною", — йдеться у повідомленні.

 

Суспільне Закарпаття, Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
01 грудня 2020р.

Теги: обшук, КМКС, KMKSZ, Брензович

Коментарі

сорри 2020-12-02 / 17:13:39
Тіборе, до Революції 2004 року України взагалі не існувало, лише формально. Янукович здав все - Крим (пролонгувавши перебування там російського флоту), армію, мову, освіту і т.д. Тому "постмайданна" Україна, тобто та Україна, яка нарешті стає собою і відстоює свої національні інтереси - внутрішньо- і зовнішньополітичні, вас не влаштовує. Тому ви і голосували за Януковича, і саме тому мадярів не було на майданах.
І перестаньте спекулювати темою насильницької українізації. Вске, що від вас вимагається, це знати мову країни, в якій живеш. Але саме це Орбана і його прислугу на Закарпатті і не влаштовує. Бо їм треба мадярське гето, яким легко маніпулювати у власних інтересах.
І з приводу "ганебного відношення до своєї національної меньшини на Закарпатті" теж перестаньте спекулювати. Бо у НАТОвсько-євросоюзівській Словаччині, наприклад, мадяри не мають більшість з того, що мають в Україні.
Ну і з приводу видалення постів. 100 разів тебе, неборе, тут читав і ніхто тебе тут не видаляв, покки не починаєш заганятися в автономії і т.д. У вас власне політика така: як тільки щось не по вашому - зразу вопіти про утиски. Чого ображаєтеся в такому випадку, що вас називають циганами, якщо схема поведінки у вас однакова?

Ужгородцю 2020-12-02 / 13:05:47
Ти точно мадярон , які рвали сраку і в далекому 1939р.але не вважали себе ні запроданцями , ні посібниками , ні колабораціоністами.
Так собі , і Я не Я , і хата не моя.

Ужгородець 2020-12-02 / 10:45:13
На 100% в яблучко, Tibor !!!
На всі 100% !!!
О ці заперевальні патріоти забули , якою була реакція їхніх предків, коли поляки пресували. Забули радянські часи. Забули , що чим більше їх тиснули, тим більше вони підкреслювали свою національну приналежність.... тим більше прагнули до незалежності!
Забула корова, коли телятом була!!!
Ці ідіоти не розуміють, що своїми більшовицькими методами руйнують державу і нічого окрім неприязні та ненависті до себе не викликають у нацменшин.
Ідіоти!
Скажи Богу помолитися, лоба розшибуть.
Навіть декомунізацію проводять більшовицькими методами!

Tibor 2020-12-02 / 10:04:19
На жаль, нас угорців, громадян України ніхто не хоче чути. Але факт є фактом, що післямайдання Україна тотально потурає наші права, прийнявши антиконституційні закони про освіту, мову та середню освіту! Все що коїться сьогодні на Закарпатті, є наслідком того, що ми угорці зберегли свою мову, культуру, традицію і не піддаємось насильницькій українізації. Це є просто жах, що країна, яка хоче в Європу та в НАТО дозволяє таке, ганебне відношення до своєї національної меньшини на Закарпатті. Можете видаляти мої пости, Але ми залишимось угорцями, а не угорського походження!!!!

Вуву 2020-12-02 / 08:06:53
Тут написали про якийсь тиск.
Але як виглядає на фото "васьок" так по ньому такого і не скажеш.
Тай і ороска тоже йому під стать , лєдве ноги переставля а ще важще дихає .

Тетя не мните тити 2020-12-01 / 19:13:15
Сука, а как заливает, как заливает.... не знал бы поверил)!

*** 2020-12-01 / 15:51:19
Усе...
Усі історичні події. вирішує патріотизм і професіоналізм ( у знаннях тонкощів історії теж).А соціуму взагалі.....

Вуву 2020-12-01 / 15:10:20
Може вони і складали меншість але так як займали урядові місця і керівні посади , то гнобили власне ту більшість яка мала йім підпорядковуватись .
Так що не треба йіх меншість посипати цукровою пудрою, хоча по вашому допису ви готові і сиропом обляти.

до олександра 2020-12-01 / 14:50:49
Не існувало ніколи ніякої "великої угорщини". Була складова Габсбурзької монархії, в якій угорці становили абсолютну меньшість. це те саме, як опиратися на карту України 1918 року з Кубанню, Холмщиною, Берестейщиною і т.д. і то в України більше підстав для територіальних претензій , бо на тих землях українці складали БІЛЬШІСТЬ населення до всяких депортацій, голодоморів і денаціоналізацій, а угорці як в хорватії, так в румунії, словаччині і Україні складали і складають абсолютну меньшість. це не вникаючи в питання звідки ці змадяризовані укри, румуни, словаки , серби взялися...

До Олексанрда ? 2020-12-01 / 14:20:29
Невже Ви думаете,що Цей Петров,пiсля заходiв СБУ бiльше сподобаеться закарпатцям та його обернуть головою Ради? Його дii здивували населения.

Олексанрд 2020-12-01 / 08:49:05
Те що зробила СБУ це лиш вершина айсберга. Вже роками Угорщина граючи роль добосусідства через різноманітні організації сприяє дестабілізації - реалізує плани здобуття великої Угорщини, яку вони втратили в 1918 році після Тріанонського договору.

njksr 2020-12-01 / 08:42:40
ПРАВИЛЬНО НАПИСАВ ПАК ІРШАВА - МАДЯРОНІВ!НЕ МАДЯРІВ, А САМЕ МАДЯРОНІВ! БО 50 % Т.ЗВ. УГОРЦІВ ЗАКАРПАТТЯ Є ВИКЛЮЧНО МАДЯРОНАМИ. І ЩЕ Й ПРО РУССВИНІВ НЕ ЗАБУВАТИ БАЖАНО - -НАДІЙНИХ САТЕЛІТІВ МАДЯРОНІВ.

Василь 2020-12-01 / 08:39:51
100 %

Пак Іршава 2020-12-01 / 08:17:57
Най мадярони морду не пхають вЗакарпаття,а служба давно мала би зайнятися мадярськими паспортами,машинами на мадярських номерах,прапорами на сільрадах.Думай Закарпатський народе поки не пізно.Мадяронів туй нико необіжає але най не двигають "пір'я".

В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
/ 7У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
В Ужгороді організували акцію "Фото з Патріотичним Янголом"
/ 1Прем'єр Словаччини фіцо зустрінеться з главою українського уряду Шмигалем у середу в Ужгороді
На Закарпатті суд виніс вирок чоловіку за підозрою у зґвалтуванні жінки з інвалідністю
Закарпатці відвідали могили родичів у День пам’яті померлих
В Ужгороді 27 закладів середньої освіти змінили тип та назву
/ 1Прототипом 61-ї мініскульптурки в Ужгороді став полеглий на війні екскурсовод Тарас Гайдук
/ 1Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
/ 7Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
У Кам’янському на Берегівщині працює денний центр допомоги постраждали від домашнього насильства
У Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові кількох груп
Учні Ужгородського класичного ліцею долучилися до Всеукраїнського уроку єдності
/ 4Кошенята, над якими знущалися дівчата на Тячівщині, – під наглядом ветеринара
"Українська академія лідерства" провела в Ужгороді акцію для підтримки ЗСУ
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
На Мукачівщині провели йога-ретрит "Мистецтво самопізнання"
В Ужгороді актори Донецького театру представили свою 8 виставу
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
На Закарпатській обласній станції переливання бракує крові усіх груп
На Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові усіх груп
На Закарпатті проводять екскурсії з сурдоперекладачем для людей, які втратили слух
Три роки в Мукачеві виготовляють титанові імпланти
В Ужгороді відбудеться українсько-німецька зустріч письменників "Міст з паперу"
» Всі записи