Ремонт площі Петефі в Ужгороді обіцяють завершити до кінця цього року (ВІДЕО)

Ремонт площі Шандора Петефі в центрі Ужгорода мають доробити до кінця цього року. Про це Суспільному повідомив головний спеціаліст відділу технагляду Ужгородської міськради Ігор Лаба. Нагадуємо, розпочали капітальний ремонт площі наприкінці 2016-го року.

Ремонт площі Петефі в Ужгороді обіцяють завершити до кінця цього року (ВІДЕО)

Наразі триває ремонт скверу на площі Петефі. Його мають закінчити до вересня. Виділили на це 4,5 мільйони гривень. За ці гроші перекладають бруківку, встановлюють нові лавиці та ліхтарі.

Загалом капітальний ремонт площі роблять у три етапи. "Це зелені зони, ремонт покриття, а також капітальний ремонт інженерних мереж. У 2020-му році було проведено капітальний ремонт зеленої зони на Петефі. Там було переукладання мощення. Ці роботи швидше проходять у зв’язку з тим, що там немає роботи з підземними комунікаціями", — повідомив головний спеціаліст відділу технагляду Ужгородської міськради Ігор Лаба.

Ремонт площі Петефі міський голова обіцяв завершити у 2019-му

У грудні 2018-го року міський голова Ужгорода Богдан Андріїв в ефірі програми «Звіти наживо» на Суспільному сказав: капітальний ремонт площі Петефі завершать до кінця 2019-го року. "Ми завершимо капітальний ремонт площі Петефі до кінця 2019-го року. Викладемо бруківкою, яку ми демонтували із раніше ремонтованих вулиць – Перемоги, Швабської, Шумної. Були у нас деякі питання із фінансуванням протягом року, тому деякі види робіт трошки затягнулися. Ми передбачили кошти у бюджеті, щоб повністю завершити ремонт площі Шандора Петефі за 2019-й рік".

Роботи на площі Петефі впродовж трьох з половиною років виконують дві підрядні компанії — ТОВ «КБК» та «БК Гефест». Журналіст Віталій Глагола, який аналізував процес капітального ремонту, каже: загальну вартість робіт протягом цього періоду збільшили у 8 разів. "Керівник департаменту міського господарства Володимир Бабидорич у вересні 2017-го говорив про три етапи, а також те, що ці роботи будуть коштувати 11,5 мільйонів гривень. Зараз вартість робіт вже давно перевалила за 60, а наскільки я знаю, то сума вже сягає понад 80 мільйонів гривень. Тобто, вартість збільшили у вісім разів. У нас не було інфляції, щоб вартість робіт виросла у стільки разів. Є запитання також до якості ремонтних робіт: були моменти, коли переробляли бруківку, знаходили під велодоріжкою люки, потім їх розкопували.

Суспільне Закарпаття, Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
07 серпня 2020р.

Теги: Петефі, площа, ремонт

Коментарі

Читатель 2020-08-07 / 19:03:06
Насчет школы и детсадика. Отвечаю. Украсть на школе или детсаде - проще и больше можно! Почему? Очень позволяет всё украсть бюрократия. Потому, что допуски, ГОСТы, согласования со службами и т.д. И цена вопроса вырастает существенно. Но, почему не строят детсад или школу? Думаю, тут вопрос приоритетов. С другой стороны, конечно, вопрос стройки такого объекта куда сложнее в технологическом плане, чем вопрос ремонта дороги. Вот такой "ребус". Украсть на дорогах получается меньше, но проще. На детсадиках - больше, но сложнее.

Читатель 2020-08-07 / 18:54:43
Что? А кто мне такой Андреев? Он мне не родственник, не знакомый.
Вопрос в другом. В раздувании того, что нет. Да, украли! Но, речь в другом. Раздули то, чего нет.

Вопрос. Что можно было за 11 миллионов гривен сделать? Мне кажется, что только лишь работы по покрытию, освещению и т.д. Замена коммуникаций в это никак не может входить. Далее. Коммуникации нужно менять все! Либо ничего не менять, либо все! Это не улица, чтобы отложить замену чего-то "на потом".

Олена 2020-08-07 / 15:34:32
Читачу так захищаешь корупцiю мера точно в темi!Знаешь бiльше набагато нiж перeсiчнi ужгородцi.Навiдь коли i де будут встановлювати кам'яний бордюр.Тодi скажи,чому за 5рокiв не побудували школу або садочок?Ха-ха,Бо там нема що вкрасти.Асфальт можна покласти на 0,5 см.нижче та отримати на великих площах до 10 млн.гр

777 2020-08-07 / 15:22:45
Треба до 25 жовтня:)

Читатель 2020-08-07 / 12:55:26
И еще одно. Да, Андреев говорил. Но... Он, умный человек, понимает, вообще, что сроки таких ремонтов больше, чем он сказал? Да, я, в прошлом году, уже понимал - это никак нельзя. Это невозможно! Это если бы только работы все в три смены, то есть круглосуточно и т.д. Тогда было бы возможно.

Читатель 2020-08-07 / 12:52:22
И немного по расчетам. Украдено или не украдено - у нас заявления часто расходятся с реальными цифрами! А во-вторых, что значит "будут работы стоить"? Откуда "будут"? Под землю, что ли, заглянули, и увидели, что "будут стоить"? ))) Или такой нюанс. Когда-то давно, срезали асфальт и готовились лишь переасфальтировать площадь. Но, после этого, работы все бросили, аж на несколько лет.

Точно также и тут. Те же коммуникации. Наверняка, думали, что не будут все менять, а выяснилось, очевидно, что нужно поменять всё. И т.д. и т.п.

Читатель 2020-08-07 / 12:44:14
Так, прям, считал кто-то точно, что именно 30 миллионов украдено? А почему не 40? Но, да ладно. "Обещают до конца года сделать". А за менее короткий срок не получится. Я сам там был. На пару месяцев работы еще.

Микола 2020-08-07 / 08:49:55
60 мільонів витратили-30 вкрали! Кінця краю нема.За ці гроші можна було нову школу або садочок побудувати.

В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
/ 7У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
В Ужгороді організували акцію "Фото з Патріотичним Янголом"
/ 1Прем'єр Словаччини фіцо зустрінеться з главою українського уряду Шмигалем у середу в Ужгороді
На Закарпатті суд виніс вирок чоловіку за підозрою у зґвалтуванні жінки з інвалідністю
Закарпатці відвідали могили родичів у День пам’яті померлих
В Ужгороді 27 закладів середньої освіти змінили тип та назву
/ 1Прототипом 61-ї мініскульптурки в Ужгороді став полеглий на війні екскурсовод Тарас Гайдук
/ 1Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
/ 7Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
У Кам’янському на Берегівщині працює денний центр допомоги постраждали від домашнього насильства
У Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові кількох груп
Учні Ужгородського класичного ліцею долучилися до Всеукраїнського уроку єдності
/ 4Кошенята, над якими знущалися дівчата на Тячівщині, – під наглядом ветеринара
"Українська академія лідерства" провела в Ужгороді акцію для підтримки ЗСУ
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
На Мукачівщині провели йога-ретрит "Мистецтво самопізнання"
В Ужгороді актори Донецького театру представили свою 8 виставу
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
На Закарпатській обласній станції переливання бракує крові усіх груп
На Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові усіх груп
На Закарпатті проводять екскурсії з сурдоперекладачем для людей, які втратили слух
Три роки в Мукачеві виготовляють титанові імпланти
В Ужгороді відбудеться українсько-німецька зустріч письменників "Міст з паперу"
» Всі записи