2 обласні лікарні Закарпаття отримали по набору побутової техніки за ґрантові гроші (ВІДЕО)

По набору побутової техніки за ґрантові гроші отримали дві лікарні в Ужгороді.

2 обласні лікарні Закарпаття отримали по набору побутової техніки за ґрантові гроші (ВІДЕО)

Керівниця ГО "Відродження України – Закарпатської області" Власта Рейпаші каже: з березня до червня 1 мільйон 610 тисяч гривень спрямували для потреб обласних медзакладів, де лежать хворі з коронавірусною інфекцією.

Третій місяць закарпатська клінічна лікарня ім. Новака приймає пацієнтів, хворих на COVID-19. За словами директора закладу Юрія Яцини, лікарня потребує як засоби індивідуального захисту, так і побутову техніку: "Ми отримуємо кондиціонери, холодильники. Ми отримуємо такі елементи як кавомашину, кулери для води. Це все буде в COVID-центрі, де наші працівники зможуть себе комфортно відчувати. І відповідно комфортно працювати, забезпечувати адекватну допомогу нашим пацієнтам, які зараз лежать, COVID-інфіковані".

Головні лікарі у письмовій формі повідомляють про потреби медзакладів краю. Керівниця громадської організації "Відродження України – Закарпатської області" Власта Рейпаші каже: за минулу п’ятницю вони отримали 52 такі звернення. Нині в Ужгороді два заклади – обласна клінічна лікарня ім. Новака та Центр легеневих хвороб – отримали набори побутової техніки: "3 кондиціонери, кавомашина, пральна машина, холодильник, 2 кулери та мікрохвильова піч. Найбільше ми допомагаємо лікарням першої хвилі. Але вже близько місяця хворі поступають у лікарні 2 та 3 хвилі. Ми передали допомогу в практично всі райони. Це і дезінфікуючі рамки, одноразові та багаторазові комбінезони, маски, кисневі концентратори".

Представник компанії, яка реалізовує ґрантові кошти агенства USAID в Україні, Ігор Вишняк каже: це перша допомога обласним лікарням Закарпаття в межах програми "Українські ініціативи – зміцнення громадської довіри" для боротьби з коронавірусом. Вже за 2 тижні отримати засоби індивідуального захисту мають і районні медзаклади Закарпаття.

"Плануємо також допомогти лікарням 2 та 3 хвилі, тобто це будуть переважно районні лікарні. Без виключення звичайно обласних лікарень, які приймають пацієнтів із коронавірусом. Ми хочемо допомогти засобами індивідуального захисту для того, щоб лікарні на певний час могли бути більше забезпечені, лікарі більш захищені й вони могли більш комфортно і спокійніше працювати".

Наразі такий же набір побутової техніки, як для обласної лікарні, отримав і Центр легеневих хвороб.

Суспільне Закарпаття, Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
23 липня 2020р.

Теги: лікарні, обладнання, техніка

Коментарі

І на кінець 2020-07-24 / 18:32:04
На 1+1 марафон "Лікарю ти не один", проводила Рада Волонтерів України та канал 1+1. А Власта є представником-координатором. Ось, звіт по передачі комбінезонів від 1+1. https://m.facebook.com/groups/512508076099259?view=permalink&id=544990409517692
Та громадська організація "Відродження України-Закарпатської області". Від зміни навіть однієї літери, вже інша назва. ;). Дякуємо ботам! Ми на вірному шляху!

І на кінець 2020-07-23 / 17:25:18
Десь півроку тому на каналі "1+1" проводився благодійний телемарафон у підтримку лікарів, що боролися із ковідом. Ідея була простою - збір коштів на засоби індивідуального захисту медиків. Зразу ж на сторінці ФБ Власти Рейпаші появився пост із закликом долучитися до акції. В ньому вказувалося, що саме її організація ініціювала і проводить цей телемарафон. Тут же Рейпаші публікує банківські реквізити своєї містечкової організації на котрі пропонує перераховувати кошти всім небайдужим. В коментарях якась жіночка зауважила, яке відношення має до телемарафону Власта та її організація на що Власта відповіла, що саме її структура організувала цей масштабний телемарафон. Коли жіночка аргументовано і публічно довела Власті, що акцію організував телеканал "1+1", а гроші людям потрібно перераховувати саме на рахунок вказаний каналом, Власта швидко розчинилася в тумані. Чи не є це шахрайством, панове??! Схоже, що попри псевдоактивістів та псевдожурналістів серед нас є ще багато псевдоблагодійників та псевдоволонтерів. А це не є правильно!!!

Степан Крук 2020-07-23 / 14:19:43
Щось в реєстрі громадських організацій під назвою ГО "Відродження України - Закарпатська область" такої організації нема. Гранти виграють привидам, пані Власта?

Степан Крук 2020-07-23 / 13:58:07
Я ж кажу - талант! А ви впевнені, що саме ваша (обласна філія) організація виграла грант??? Ви впевнені, що саме ви виписували грантові вимоги, а не ті дяді та тьоті, що в Києві??? Але організація вже дійсно ваша і ще у вас буде багато організацій-філій організацій - п'явок, котрі присмокчуться до чужого успіху. А Вам залишиться тільки гучно вигукувати: МИ - виграли, МИ- надали допомогу...ми передали те, до чого не маємо жодного відношення. Варто записатися лише до якоїсь благодійної організації її членом і вже наступного дня можна давати інтерв'ю. Ось приклад: суддя Конституційного Суду Василь Лемак за свої гроші передає медикам велику партію захисних костюмів. В ту ж мить там появляється Власта-благодійниця, котра на камеру передає це добро лікарям. Все дуже ефектно! І таких прикладів дуже багато... Від цього вже починає нудити!

Власта Рейпаші . 2020-07-23 / 12:42:27
Шановний пан Степан ! Наша громадська організація написала грант . Отримала його і передає в рамках проекту на лікарні які заявили в рамках проекту. Ось і все

Свiй 2020-07-23 / 11:23:26
Пiдiть у РЛ у В,Березному: таку НIЩЕТУ не можна бачити навiть у лiкарнях Африки!

Степан Крук 2020-07-23 / 10:56:11
Дуже класно! Питання в наступному: яке відношення до цієї місії має керівниця ГО "Відродження України (та керівниця ще 15 паперових ГО ) – Закарпатської області" Власта Рейпаші . Як завжди - є отримувач матеріальних ресурсів, є той, хто їх постачає. І є Власта Рейпаші, котра там появляється... Талантіще!!!

/ 1У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
В Ужгороді організували акцію "Фото з Патріотичним Янголом"
/ 1Прем'єр Словаччини фіцо зустрінеться з главою українського уряду Шмигалем у середу в Ужгороді
На Закарпатті суд виніс вирок чоловіку за підозрою у зґвалтуванні жінки з інвалідністю
Закарпатці відвідали могили родичів у День пам’яті померлих
В Ужгороді 27 закладів середньої освіти змінили тип та назву
/ 1Прототипом 61-ї мініскульптурки в Ужгороді став полеглий на війні екскурсовод Тарас Гайдук
/ 1Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
/ 7Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
У Кам’янському на Берегівщині працює денний центр допомоги постраждали від домашнього насильства
У Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові кількох груп
Учні Ужгородського класичного ліцею долучилися до Всеукраїнського уроку єдності
/ 4Кошенята, над якими знущалися дівчата на Тячівщині, – під наглядом ветеринара
"Українська академія лідерства" провела в Ужгороді акцію для підтримки ЗСУ
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
На Мукачівщині провели йога-ретрит "Мистецтво самопізнання"
В Ужгороді актори Донецького театру представили свою 8 виставу
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
На Закарпатській обласній станції переливання бракує крові усіх груп
На Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові усіх груп
На Закарпатті проводять екскурсії з сурдоперекладачем для людей, які втратили слух
Три роки в Мукачеві виготовляють титанові імпланти
В Ужгороді відбудеться українсько-німецька зустріч письменників "Міст з паперу"
"Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль" вчетверте проведуть в Ужгороді
» Всі записи