92-річна бухгалтер з 78-річним стажем вважає комп'ютерний бухоблік недосконалим (ВІДЕО)

У свої 92 ужгородка Ганна Карбовська все ще допомагає молодим бухгалтерам опановувати мову цифр та звітів. Її безперервний стаж роботи – 78 років. Є у цьому стажі і роки роботи в нашій компанії. Попри поважний вік жінка невтомно вивчає основи роботи за комп’ютером та нові, сучасні бухгалтерські програми. Однак вважає їх не досконалими і такими, що ніколи не замінять паперові звіти.

92-річна бухгалтер з 78-річним стажем вважає комп

З ветераном бухгалтерської справи спілкувалися Тетяна Шімон і Василь Старух, а коментував директор Ужгородського  міського центру зайнятості Сергій Олексіюк.

Суспільне Закарпаття, Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
10 червня 2013р.

Теги: бухгалтер

Коментарі

Сусідка 2013-06-14 / 10:07:42
Моя сусідка!)) Вона молодець - завжди така як тепер в сюжеті - з манікюром, зачіскою, і в блузках, навіть у дворі кожен вечер так гуляє, і це в 92 роки!!! І при здоровому глузді, завжди привітна і посміхнена!!! МОЛОДЕЦЬ!!!

економіст 2013-06-12 / 19:36:54
Ну да ніхто не посадить:) За віком.

Я висловив свою думку. Із власного досвіду. Звичайно ж я не бухгалтер:) і безпосередньо не зайнятий в комунвальній сфері, але фінанси - моя сфера діяльності. Маю величезний досвід співпраці з бухгалтерами різних організацій (державних, комеційних і т.п.). Є звичайно серед пенсіонерів унікуми, котрі профі як в самій бухгалтерії, так і в роботі з різноманітним програмним забезпеченням. Проте більшість з них все таки є досить зашкарублі, не бажають щось змінювати (навіть, усвідомлюючи, що тим самим приносять збиток фірмі), намагаються зберегти свою зону комфорту. Молоді ж не вистачає досвіду. Хороший бухгалтер, котрий і роботу знає, і готовий застосовувати нові технології, і вболіває за бізнес - це рідкість. Однак інколи таланить і тобі дістається врешті така перлина:) Мені наприклад:)

ференц 2013-06-11 / 12:19:52
Хто б і що б не говорив але але совкові бухгалтера такими і залишаться і звичайно що їм і не потрібні компи бо не навчені на них, а чесним і нормальним бухгалтером можна бути і в 21 столітті з тим же самим компом. А двійне ведення бухгалтеріі це наслідок корумпованості і гнилі державних законів і чиновників але це вже інше питання.

пеппероні 2013-06-11 / 09:46:09
З таким бухгалтером можна сміливо йти на "дєло"-її вже ніхто не посадить!

спортсмен 2013-06-11 / 01:08:24

Попередній коментар до "економіста 2013-06-10 / 23:53:58"

спортсмен 2013-06-11 / 01:03:21

Сам вислів, що Ви маєте відношення до «комунального бізнесу», говорить про Ваше віддалене відношення до свого ніку.
Так можуть мислити, вибачте, тільки депутати, на кшталт І.Волошина, та йому подібних, та сам В.Погорєлов із своєю «молодою» командою.

Завданням головного бухгалтера комунального підприємства є бізнес? - Цікава думка. Напрочуд «фахова».
Виступів В.Погорєлова на сесії чи виконкомі наслухались?
Але він відомий аферист з двома «ходками». Бажаєте скласти йому компанію в «третю», коли з Ваших слів «це явище стане навіть більш вираженим»???

Щоб «не засмічувати ефір далі», просто приєднаюсь до думки щодо Вас «економісту блін 2013-06-11 / 00:34:08».

економісту блін 2013-06-11 / 00:34:08
Даруйте пане економіст, Вас взагалі ніхто не знає, а Карбовську серед бухгалтерів й керівників будь-яких бюджетних установ, організацій, спортивних федерацій знають багато! Вибачте, але коло Вашого світогляду досить обмежене. Бачу Ви і не при посаді, і ніколи не цікавилися економічною складовою міста, от же й писати "вперше чую" додає Вам доволі вагому характеристику необізнаності. Ґанна Григорівна - економіст й на відміну від багатьох, Вона наділена глибокою свідомістю і переконанням у господарських відносинах відстоювати інтереси громади мешканців міста їх власності - стадіону. Запитайте у всіх директорів стадіону "Авангард" - Гаупта,Петруса,Бобаля,Адилова,Салая, жоден з них, хоча вони різні люди не наважився "по волі директора" замінити бухгалтера на більш прогресивного і роботящого на відміну від Вашого "консервативного і лінивого". Також викликають сумніви Ваша фахова приналежність до ніку. Ви або не слідкуєте за мінливістю законодавства, або взагалі ніколи не працювали на посадах, пов"язаних з фінансовою або матеріальною відповідальністю.

економіст 2013-06-10 / 23:53:58
Мої висновки підкріплені практикою (не спортивною звичайно). І стосуються вони як приватного бізнесу, так і комунального (в даному випадку це явище навіть більш виражене). Щодо різних завдань і т.п. - це не змінює суті та й "різні" вони досить умовно.
Звісно про героїню данного матеріалу я не маю підстав говорити щось негативне, оскільки вперше про неї чую.

спортсмен 2013-06-10 / 23:09:01
до економіста 2013-06-10 / 22:39:52

Не плутайте бухгалтерів, які працюють у приватних установах, та тих, що у комунальних чи державних.
Різні завдання,, звіти, перевірки (фін.інспекція, колишня КРУ, наприклад) та існування «захищених статей».
Тому Ваші «висновки» - не до Ганни Григорівни. Вона все життя працювала на державних та комунальних підприємствах, де «оптимізаторство» можливе лише у рамках закону, а не по волі директора, який сам найманець.

економіст 2013-06-10 / 22:39:52
Бухгалтера старшого віку досить консервативні і ліниві. Вони могли б опанувати роботу на компьютері, але чинять страшенний супротив (вигадуючи немислимі причини) коли їх власники бізнесу з певних причин намагаються спонукати до цього. Гірше за все, що досить часто вони тормозят роботу, розвиток. А причин цьому декілька:
1) бухгалтер найманний працівник, який працює за зарплату і йому плювати, чи зможе підприємець на чомусь економити, чи ні. Так до прикладу одна з бухгалтерів відповіла: "Біда мені до його грошей. Буду я їх ще рахувати та економити";

2) навіщо щось міняти, "ускладнювати " собі життя, коли й так усе працює. Це зона їх комфорту і людина завжди опирається, коли щось порушує звичний хід;

3) усі бухгалтера побоюються скорочення, пониження доходів - автоматизоване виконання роботи звільняє їм чимало часу і власник бізнесу може не захотіти оплачувати "звільнений від оботи" час. Їм вигідно створювати міф про свою незамінність, про унікальність своєї праці і т.п. - спрацьовує звичайний інстинкт самозбереження та інстинкт захистити свою зону комфорту - навіть якщо це і в збиток роботодавцю.

спортсмен 2013-06-10 / 22:33:37

Маю честь особисто бути знайомим з Ганною Григорівною. Це професіонал, яких ще треба пошукати.
Не дивлячись на свій поважний вік, вона до цих пір веде переписку (!) з журналом «Бухгалтерський облік». Хто закінчував бух. облік на економічному – знає, чого це варте.

Довгий час Ганна Григорівна працювала на стадіоні «Авангард» і була реальним кошмарним сном для таких аферистів від футболу, як І.Шиц, Є.Дорошенко, іншим «адміністраторам» з «Говерли», яких вона заставляла хоч щось платити стадіону на зарплату працівникам, не дивлячись на різні «домовленості» Н.Шуфрича.

Завдяки своїм знанням, вона особисто вигравала судові господарські процеси по вічній заборгованості колишнього «Закарпаття» КП «Стадіон «Авангард».
ЇЇ поважали і шанували всі директора стадіону, з якими вона працювала, в незалежності від їх освіти, господарських здібностей, відношення до великого спорту та партійності. Вона вміла переконувати так, що в її присутності заїкались навіть мери міста. Не кажучи вже про любі перевірки.

А секрет цього був простий: Г.Карбовська була майже єдиним головним бухгалтером у комунальних підприємствах міста, який завжди вів бухгалтерію тільки «по білому»!

Якби журналісти її докладніше попитали, вона б багато що розповіла про «земельне питання» на «Авангарді» та про жуликів та елементарних тупаків у цьому питанні В.Погорєлову та О.Касперському, яких вона драла, як помийних котів до останнього дня своєї праці на стадіоні, захищаючи майно стадіону від елементарного дерибану.

Ганна Григорівна, здоров’я Вам та ще довгих років праці!

Микола 2013-06-10 / 21:46:55
То що виходить бабуля бухгалтерує з 14 років?

В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
/ 7У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
В Ужгороді організували акцію "Фото з Патріотичним Янголом"
/ 1Прем'єр Словаччини фіцо зустрінеться з главою українського уряду Шмигалем у середу в Ужгороді
На Закарпатті суд виніс вирок чоловіку за підозрою у зґвалтуванні жінки з інвалідністю
Закарпатці відвідали могили родичів у День пам’яті померлих
В Ужгороді 27 закладів середньої освіти змінили тип та назву
/ 1Прототипом 61-ї мініскульптурки в Ужгороді став полеглий на війні екскурсовод Тарас Гайдук
/ 1Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
/ 7Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
У Кам’янському на Берегівщині працює денний центр допомоги постраждали від домашнього насильства
У Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові кількох груп
Учні Ужгородського класичного ліцею долучилися до Всеукраїнського уроку єдності
/ 4Кошенята, над якими знущалися дівчата на Тячівщині, – під наглядом ветеринара
"Українська академія лідерства" провела в Ужгороді акцію для підтримки ЗСУ
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
На Мукачівщині провели йога-ретрит "Мистецтво самопізнання"
В Ужгороді актори Донецького театру представили свою 8 виставу
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
На Закарпатській обласній станції переливання бракує крові усіх груп
На Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові усіх груп
На Закарпатті проводять екскурсії з сурдоперекладачем для людей, які втратили слух
Три роки в Мукачеві виготовляють титанові імпланти
В Ужгороді відбудеться українсько-німецька зустріч письменників "Міст з паперу"
» Всі записи