Валерій Пацкан: Путін «не повівся» на мовний PR від Януковича

Заяву про те, що Україна найближчим часом прийме закон про дві державні мови – українську і російську – Янукович зробив акурат перед своїм візитом до Москви. Співпадіння? Навряд.

Валерій Пацкан: Путін «не повівся» на мовний PR від Януковича

Політтехнологи регіоналів все-одно традиційно порадили б Віктору Федоровичу розіграти цю карту ближче до жовтня (вони щоразу пригадують свою «фішку» як напередодні  парламентських виборів, так і перед виборами Президента).

На цей раз згадали про цю тему вчасно – перед вильотом Віктора Федоровича у Москву. Проте, очевидно, що такий «хитрий хід» враження на Путіна справив нульове: зановообраний президент Росії демонструвати ніжні почуття до підлабузництва Януковича не поспішає, рівно як і надмірну повагу до самого візиту. Так, на переговорах про дешевий газ, за яким, власне, і їхав Янукович на аудієнцію до Володимира Володимировича, навіть не був присутній голова «Газпрому» Олексій Міллер. Та й зустріч вийшла короткою, а газ і далі коштуватиме Україні 412 доларів за 1 тисячу куб.

Чи буде в Україні мусолитись це питання далі? Ймовірно, що так, адже у нього є ще інша мета: цією темою не вперше пробують розколоти Схід і Захід. Політика президента, як не дивно, логічна: коли країна розділена, нею легше управляти. Але особисто я вірю, що українці не купляться на чергову політичну провокацію.

Чи стало в Україні жити краще?  Чи Партія регіонів вирішила всі нагальні питання українців? Чи більше не зосталося питань, які в Україні насправді піднімати варто?

Ні! Але, щоб відволікти українців від реальних проблем, зіштовхнути лобами правобережну і лівобережну Україну, нації нав’язується дискусія, яка, насправді, цікава виключно самим політикам.

Насправді ж, ніхто не забороняє меншинам спілкуватися тією мовою, яка їм рідніша чи, можливо, приємніша. І це чудово, якщо в Україні будуть створюватись умови для повноцінного розвитку мов кожної з меншин, у тому числі і російської. Але питання єдиної державної мови взагалі не має підлягати обговоренню. Мусолити це питання вигідно тільки політикам, які замість того, щоб працювати над ідеєю єдності серед  громадян, вкотре починають сварити Схід і Захід!

Не можна спекулювати на мові держави, в якій ти живеш. Тоді давайте надамо статус угорській, болгарській, румунській... Ніхто з україномовного свідомого населення не відноситься упереджено до росіян і російськомовного населення, а навпаки розуміють людей, які розмовляють російською, і навіть, щоб не було дискомфорту, багато хто старається відповісти російською, коли хтось не розуміє. Спекулює на цьому лише ця влада, бо це вже майже останній козир ( окрім, звичайно, залякувань і розправи).

 «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову». Мені подобаються цей вислів геніальної Ліни Костенко. І нічого робити в політиці людині, котра керуючи країною чхати хотіла на всю важливість і навіть делікатність такого питання, як мова народу. Про патріотизм Президента взагалі промовчу.  Україні потрібен лідер, який не буде свідомо сварити громадян, а навпаки, буде працювати на об’єднання Заходу і Сходу, лідер, який самостійно досяг успіху і створив свій позитивний імідж, через призму якого впізнається, а в подальшому  сприйматиметься Україна. Тільки разом ми зможемо заново побудувати нашу Батьківщину.

Голова Закарпатської обласної організації Політичної партії "УДАР Віталія Кличка" Валерій Пацкан

, Закарпаття онлайн.Політичні партії
23 березня 2012р.

Теги: УДАР, мова, Валерій Пацкан

Коментарі

міша 2012-04-03 / 10:00:33
яникови і ригиналам недопоможе.а ні мова ні поросячии язик

флегматик 2012-03-30 / 22:50:30
Пацкану керівником сектору багато керувати, а вІН з своїм прізвищем пише ПУТІН, Міллер - прокинься Валера, свій ентилект і свою значущість так не піднімеш. Що ти зробив конкретно 1. ..2.3.4.5 а то пуста бесіда завжди БАЛАБОЛ

сумно 2012-03-27 / 16:09:16
Ця країна - це просто пінкєц. Людей водять за ніс, дають їй теми для обговорення. А в цей час крадуть-крадуть-крадуть...

Вітя 2012-03-26 / 11:44:48
"все-одно"! перше речення основного матеріалу і вже помилка!Я не філолог, але таку елементарщину знаю. Шліть ви свого журналіста геть.Чи то сам Пацкан писав?

Ужгородець 2012-03-25 / 01:05:34
Ой тримайте мене... Валерка Пацкан уже учить Медведева-Путина и Януковича як жити... Ну - ну...

/ 2Рахівчани закупили бронежилети і необхідні закарпатським солдатам речі
Закарпатці вимагають відставку парламенту
Пацкан: Кількість вимушених переселенців в Україні сягнула 34 тисяч
«УДАРна молодь» організує День молоді в Ужгороді
Молодь УДАРу оголосила про старт рейдів по маршрутках
В Берегові обрали голову районної організації УДАРу
/ 1Пацкан: В Ужгороді поки що перезавантаження влади не відбулося
Втікачів потрібно облаштовувати в Україні – Пацкан
Помічники В.Пацкана провели прийом громадян в Рахові
/ 1Хустський УДАР провів Акцію «Не купуй у окупанта» !!!
/ 3Пацкан: Ми повинні якнайшвидше провести дострокові парламентські вибори
В Хусті і Іршаві пройшов прийом громадян помічниками народного депутата Пацкана
Закарпатців закликають вступати в батальйон територіальної оборони
Пристая з УДАРу: Слід дати Порошенку перемогу вже в 1 турі
Пацкан: Конституційна реформа є необхідністю, а не маніпуляцією перед виборами
/ 1Пацкан: Українці отримали шанс вже найближчим часом їздити в країни ЄС без віз
Буланов: Робота міліції буде незадовільною, поки не розкриваються політичні замовлення
Активістка УДАРу взяла участь в молодіжній конференції у Брюсселі
/ 5Пацкан подарував бронежилети народним ополченцям Миколаївщини
Пацкан: Правоохоронці, що склали свої щити, мають нести кримінальну відповідальність
Пацкан: Путінська «Гра м’язами» не допоможе йому знищити Україну
/ 1Закарпатець пройшов курс школи помічника народного депутата в Києві
Пацкан: Україна зробила перший крок до енергетичної незалежності від Кремля
Спостерігачі Посольства США зустрілися з представниками закарпатського УДАРу
/ 4Пацкан: Український паспорт повинен стати пластиковим, як у ЄС
» Всі записи