Пацкан розповів, які закони вдосконалюватимуть після підписання Угоди про асоціацію з ЄС

29 жовтня в Києві відбувся круглий стіл на тему «Детермінанти розвитку українського законодавства у контексті майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», під час якого представники українського парламенту, а також наукових установ, громадських та міжнародних організацій і фондів обговорювали системні соціально-економічні та політико-правові реформи в Україні з метою подальшого наближення до стандартів ЄС.

Зокрема, голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерій Пацкан звернув увагу присутніх на необхідності запровадження європейських стандартів у таких чутливих для суспільства питаннях, як статус іноземців та осіб без громадянства, біженців, мігрантів, свобода пересування та вільний вибір місця проживання, свобода на мирні зібрання, захист персональних даних, забезпечення прав національних меншин, недопущення дискримінації людей.

«Поряд із збереженням закріплених у законодавчих актах прав та свобод національних меншин в Україні, не менш важливо, щоб наша держава вживала належні заходи щодо задоволення  освітніх, мовних, культурних, інформаційних та інших потреб українців за кордоном. Особливо актуально постає це питання останнім часом, коли з року в рік чисельність українців за кордоном зростає, зокрема, внаслідок трудової міграції», - зазначив Валерій Пацкан (фракція «УДАР Віталія Кличка»).

За словами голови Комітету, загальна кількість українців, які  сьогодні тимчасово працюють за межами держави, не має сталого статистичного обрахунку. За різними оцінками вона складає від 3 до 5 мільйонів громадян України, окремі фахівці називають  й більші дані: «Звичайно, це досить великий трудовий потенціал, який Україна фактично  віддала іншим державам. Не менше 50% українських працівників, працює за кордоном з неврегульованим правовим статусом. Дуже прикро, що нелегальна міграція стає дуже поширеним явищем, поряд з якими йде торгівля людьми, соціальна незахищеність, трудове рабство та інші негативні соціальні явища», - додав Пацкан.

Разом з цим, народний депутат України зазначив, що упродовж останніх років  суттєво поповнилися не тільки ряди вихідців із України за кордоном, але і іноземців в Україну. За даними Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України на території нашої держави проживають 5,3 млн. осіб, які народилися за межами нинішньої території країни.

«З огляду на це, ми маємо чітко усвідомлювати, які загрози і переваги для нашої держави несуть зростання міграційних потоків та збільшення кількості представників інших етносів на території України.  Зокрема, можуть посилюватися ризики ксенофобії, наростання соціальної напруги та конфліктів в суспільстві. Тобто, сьогодні є потреба у модернізації законодавства щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства в Україні, удосконалення законодавства з питань біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту,  забезпечення більш ефективного міграційного контролю, інтеграції іммігрантів та біженців в українське суспільство», - підсумував Пацкан.

Закарпатська обласна організація партії «УДАР Віталія Кличка», Закарпаття онлайн.Політичні партії
15 листопада 2013р.

Теги: УДАР, законопроект

/ 2Рахівчани закупили бронежилети і необхідні закарпатським солдатам речі
Закарпатці вимагають відставку парламенту
Пацкан: Кількість вимушених переселенців в Україні сягнула 34 тисяч
«УДАРна молодь» організує День молоді в Ужгороді
Молодь УДАРу оголосила про старт рейдів по маршрутках
В Берегові обрали голову районної організації УДАРу
/ 1Пацкан: В Ужгороді поки що перезавантаження влади не відбулося
Втікачів потрібно облаштовувати в Україні – Пацкан
Помічники В.Пацкана провели прийом громадян в Рахові
/ 1Хустський УДАР провів Акцію «Не купуй у окупанта» !!!
/ 3Пацкан: Ми повинні якнайшвидше провести дострокові парламентські вибори
В Хусті і Іршаві пройшов прийом громадян помічниками народного депутата Пацкана
Закарпатців закликають вступати в батальйон територіальної оборони
Пристая з УДАРу: Слід дати Порошенку перемогу вже в 1 турі
Пацкан: Конституційна реформа є необхідністю, а не маніпуляцією перед виборами
/ 1Пацкан: Українці отримали шанс вже найближчим часом їздити в країни ЄС без віз
Буланов: Робота міліції буде незадовільною, поки не розкриваються політичні замовлення
Активістка УДАРу взяла участь в молодіжній конференції у Брюсселі
/ 5Пацкан подарував бронежилети народним ополченцям Миколаївщини
Пацкан: Правоохоронці, що склали свої щити, мають нести кримінальну відповідальність
Пацкан: Путінська «Гра м’язами» не допоможе йому знищити Україну
/ 1Закарпатець пройшов курс школи помічника народного депутата в Києві
Пацкан: Україна зробила перший крок до енергетичної незалежності від Кремля
Спостерігачі Посольства США зустрілися з представниками закарпатського УДАРу
/ 4Пацкан: Український паспорт повинен стати пластиковим, як у ЄС
» Всі записи