Німецький фонд виділив 33 тисячі євро дитячому реабілітаційному центру на Закарпатті

Німецький фонд «Серце дітям» за сприяння Фонду Братів Кличків надав допомогу маленьким закарпатцям на суму 33 тисячі євро. Реабілітаційне обладнання, високоякісні інвалідні візки та професійні медичні апарати – все це отримав ужгородський медико-реабілітаційний центр «Дорога життя», який опікується 155 дітьми з особливими потребами.

Німецький фонд виділив 33 тисячі євро дитячому реабілітаційному центру на Закарпатті

Тепер вихованці  «Дороги життя» мають у своєму розпорядженні ходунки на колесах, спеціальні стійки та візки. Беручи до уваги їхню універсальність, вони украй необхідні для реабілітації дітей з вадами опорно-рухового апарату. Особливу цінність представляють чотири  апарати, які призначені для зняття болю та стимулювання роботи м’язів.

Благодійна допомога дитячому реабілітаційному центру стала черговим кроком у рамках багаторічної співпраці Віталія та Володимира Кличків з фондом «Серце дітям». Наприкінці минулого року вони взяли участь у благодійному телемарафоні, який щороку проводить німецька організація. Під час нього було зібрано близько 14,5 млн. євро. Частина цих коштів спрямовується на допомогу українським дітям.

На початку цього року, за поради Наталії Кличко, дружини українського філантропа Віталія Кличка, центр «Дорога життя» подав заявку на отримання гранту. Наталія давно займається благодійністю та просвітницькою діяльністю у сфері охорони здоров'я та роботи з дітьми. У жовтні минулого року вона відвідала медико-реабілітаційний центр в Ужгороді.

«Результати багаторічної діяльності центру справили глибокий вплив на Наталію, у неї з’явилося непереборне бажання допомогти дітлахам. Саме вона запропонувала працівникам організації звернутися до фонду «Серце дітям» з проханням надати найнеобхідніше обладнання, яке, власне, нещодавно і надійшло до центру», - розповів народний депутат Валерій Пацкан, який протягом багатьох років підтримує дитячий реабілітаційний центр.

 «При створенні запиту ми керувалися потребами конкретних дітей, а тому обладнання адаптоване спеціально для них. Скажімо, нові візки підходять навіть для тих, хто не в змозі оперувати руками. Ціна кожного з них становить щонайменше 350 євро, а  тому очевидно, що батьки не змогли б самотужки забезпечити дітей обладнанням такого типу», - зазначив керівник центру «Дорога життя» Олег Кириленко. 

Представники Фонду Братів Кличків та організації «Серце дітям» переконані, що отримана допомога сприятиме покращенню здоров‘я дітей та зміцненню їхньої віри у щасливе майбутнє.

Довідка:

«Серце дітям» - німецький фонд, який щороку проводить благодійний телемарафон задля залучення коштів на реалізацію проектів у різних країнах світу. 15 грудня 2012 року Віталій та Володимир Клички взяли участь у тридцять третьому щорічному благодійному Гала-вечорі, під час якого було зібрано близько 14,5 млн. євро. Частина цих коштів буде спрямована на допомогу українським дітям.

Фонд Братів Кличків - це Всеукраїнська благодійна організація, заснована Віталієм та Володимиром Кличками у 2003 році задля створення належних умов для гармонійного розвитку підростаючого покоління України. Фонд реалізує проекти у сфері спорту та освіти і співпрацює з багатьма міжнародними організаціями, зокрема і з німецьким благодійним фондом "Серце дітям" ("Ein Herz für Kinder").

«Дорога життя» - медико-соціальний реабілітаційний центр, який знаходиться у м. Ужгород. За різними програмами заклад обслуговує 155 дітей з особливими потребами.

Закарпатська обласна організація партії «УДАР Віталія Кличка», Закарпаття онлайн.Політичні партії
22 травня 2013р.

Теги: Пацкан, Дорога життя, благодійність

Коментарі

Клим 2013-05-22 / 13:18:05
Неправда!!! Не опікується цей центр ТАКОЮ кількістю дітей! Від сили 30-40 діточок відвідують цей заклад. А в слова "обслуговує" можна вкласти дуже-дуже багато...
Краще б батькам таких дітей роздали ці стільчики особисто в руки під підпис...

/ 2Рахівчани закупили бронежилети і необхідні закарпатським солдатам речі
Закарпатці вимагають відставку парламенту
Пацкан: Кількість вимушених переселенців в Україні сягнула 34 тисяч
«УДАРна молодь» організує День молоді в Ужгороді
Молодь УДАРу оголосила про старт рейдів по маршрутках
В Берегові обрали голову районної організації УДАРу
/ 1Пацкан: В Ужгороді поки що перезавантаження влади не відбулося
Втікачів потрібно облаштовувати в Україні – Пацкан
Помічники В.Пацкана провели прийом громадян в Рахові
/ 1Хустський УДАР провів Акцію «Не купуй у окупанта» !!!
/ 3Пацкан: Ми повинні якнайшвидше провести дострокові парламентські вибори
В Хусті і Іршаві пройшов прийом громадян помічниками народного депутата Пацкана
Закарпатців закликають вступати в батальйон територіальної оборони
Пристая з УДАРу: Слід дати Порошенку перемогу вже в 1 турі
Пацкан: Конституційна реформа є необхідністю, а не маніпуляцією перед виборами
/ 1Пацкан: Українці отримали шанс вже найближчим часом їздити в країни ЄС без віз
Буланов: Робота міліції буде незадовільною, поки не розкриваються політичні замовлення
Активістка УДАРу взяла участь в молодіжній конференції у Брюсселі
/ 5Пацкан подарував бронежилети народним ополченцям Миколаївщини
Пацкан: Правоохоронці, що склали свої щити, мають нести кримінальну відповідальність
Пацкан: Путінська «Гра м’язами» не допоможе йому знищити Україну
/ 1Закарпатець пройшов курс школи помічника народного депутата в Києві
Пацкан: Україна зробила перший крок до енергетичної незалежності від Кремля
Спостерігачі Посольства США зустрілися з представниками закарпатського УДАРу
/ 4Пацкан: Український паспорт повинен стати пластиковим, як у ЄС
» Всі записи