В Ужгороді говорили про корупцію

В Ужгороді відбувся «круглий стіл» на тему «Люстрація влади. Як очистити владу від корупціонерів».

В Ужгороді говорили про корупцію

 Участь у заході взяли активісти громадських організацій, представники антикорупційних рухів та молодіжних об’єднань. На форумі йшлося про можливі інструменти боротьби з корупцією на національному та місцевому рівні; створення Антикорупційного агентства; механізми ефективного громадського контролю проти корупційних діянь.

Під час «круглого столу» були розглянуті успішні приклади антикорупційної боротьби в інших країнах світу, плюси та мінуси деяких антикорупційних програм та можливості використання цього досвіду в Україні.

Голова Громадської Ради при Державній екологічній інспекції у Закарпатській області Валентин Волошин розповів про існування чітких напрацьованих методів ідентифікації, виявлення та ліквідації корупці, про що свідчить і успішний приклад Грузії у її боротьби з цим негативним явищем. Експерт відмітив важливість адаптації таких методів боротьби з корупцією до українських реалій, необхідність організованого соціального контролю з боку громадянського суспільства та сильної політичної волі керівництва держави, у даному випадку – майбутнього парламенту. Тому, наразі для громадян України питанням номер один порядку денного є вибір партії, за яку вони голосуватимуть на цьогорічних парламентських виборах.

Про можливі форми ефективної взаємодії партії (у тому числі фракцій у парламенті та місцевих радах) і громадянського суспільства у боротьбі з корупцією розповів депутат Ужгородської міськради Ростислав Буланов. Він висвітлив антикорупційну ініціативу партії «УДАР», яка полягає у отриманні інформації про корупціонерів та їх дії: «Готуючись до проведення в Україні антикорупційної люстрації, партія «УДАР» у взаємодії з громадськістю проводить збір інформації щодо конкретних проявів корупції у регіонах. Дана акція передбачає встановлення скриньок для збору бланків «Повідомлення про корупціонера» та «Запропонуй свій антикорупційний захід» у штабах, громадських приймальнях та агітаційних наметах партії «УДАР». Наразі частину таких скриньох вже відкрито, а аналіз бланків свідчить про велику кількість скарг щодо хабарництва у закладах освіти та охорони здоров’я», - зазначив депутат.

«Корупцію варто розглядати як проблему рівня національної безпеки. Економічна корупція знижує ефективність ринкових інститутів і регулюючої діяльності держави, - вважає Денис Ман, голова організації Єдине студентство, -  І в цьому надзвичайно важлива сильна політична воля вищого керівництва держави і сформована на її основі єдина державна політика в області боротьби з корупцією, яка б включала комплекс заходів державного, політичного, економічного, соціального і правового характеру».

На думку депутата Ростислава Буланова, наразі ані законодавчі, ані адміністративні, ані будь-які інші заходи, спрямовані на протидію корупції не можуть бути ефективними, якщо немає політичної волі на всіх рівнях влади: «Саме тому програма партії «УДАР» передбачає проведення в Україні антикорупційної люстрації – після незалежної перевірки всіх чиновників, правоохоронців, суддів та прокурорів, звільнити з посад всіх корупціонерів; створити для виявлення і притягнення до відповідальності корупціонерів незалежне Антикорупційне агентство, а також запровадити механізм відкликання депутатів всіх рівнів», - розповів Ростислав Буланов.

Закарпатська обласна організація партії «УДАР Віталія Кличка», Закарпаття онлайн.Політичні партії
03 жовтня 2012р.

Теги: корупція, УДАР

Коментарі

/ 2Рахівчани закупили бронежилети і необхідні закарпатським солдатам речі
Закарпатці вимагають відставку парламенту
Пацкан: Кількість вимушених переселенців в Україні сягнула 34 тисяч
«УДАРна молодь» організує День молоді в Ужгороді
Молодь УДАРу оголосила про старт рейдів по маршрутках
В Берегові обрали голову районної організації УДАРу
/ 1Пацкан: В Ужгороді поки що перезавантаження влади не відбулося
Втікачів потрібно облаштовувати в Україні – Пацкан
Помічники В.Пацкана провели прийом громадян в Рахові
/ 1Хустський УДАР провів Акцію «Не купуй у окупанта» !!!
/ 3Пацкан: Ми повинні якнайшвидше провести дострокові парламентські вибори
В Хусті і Іршаві пройшов прийом громадян помічниками народного депутата Пацкана
Закарпатців закликають вступати в батальйон територіальної оборони
Пристая з УДАРу: Слід дати Порошенку перемогу вже в 1 турі
Пацкан: Конституційна реформа є необхідністю, а не маніпуляцією перед виборами
/ 1Пацкан: Українці отримали шанс вже найближчим часом їздити в країни ЄС без віз
Буланов: Робота міліції буде незадовільною, поки не розкриваються політичні замовлення
Активістка УДАРу взяла участь в молодіжній конференції у Брюсселі
/ 5Пацкан подарував бронежилети народним ополченцям Миколаївщини
Пацкан: Правоохоронці, що склали свої щити, мають нести кримінальну відповідальність
Пацкан: Путінська «Гра м’язами» не допоможе йому знищити Україну
/ 1Закарпатець пройшов курс школи помічника народного депутата в Києві
Пацкан: Україна зробила перший крок до енергетичної незалежності від Кремля
Спостерігачі Посольства США зустрілися з представниками закарпатського УДАРу
/ 4Пацкан: Український паспорт повинен стати пластиковим, як у ЄС
» Всі записи