Балога підтримав самовисунення на виборах екс-ректора УжНУ Вегеша та нейрохірурга Смоланки

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, колишній ректор Ужгородського національного університету Микола Вегеш і відомий нейрохірург, депутат облради Володимир Смоланка зареєструвалися кандидатамии до Верховної Ради України. Про це стало відомо із постанови ЦВК №147 від 3 серпня.

Балога підтримав самовисунення на виборах екс-ректора УжНУ Вегеша та нейрохірурга Смоланки

 

 

Микола Вегеш балотуватиметься як самовисуванець на 70 окрузі, куди входить Свалявщина, Міжгірщина, Воловеччина, Березнянщина, Перечинщина, частина Мукачівщини. Володимир Смоланка – від ужгородського округу.

Самовисунення своїх однопартійців прокоментував лідер Єдиного Центру Віктор Балога:

– Дуже радий, що Микола Вегеш – давній і загартований боєць нашої команди, відомий науковець, який за дуже непростих випробувань був ректором провідного вишу Закарпаття – Ужгородського національного університету, все-таки прийняв рішення балотуватися до Верховної Ради України.

У парламенті, як вищому ЗАКОНОДАВЧОМУ органі держави, повинні бути не золоті голоси, руки чи ноги, нащадки-мажори і протеже посадовців, особи з кримінальним досвідом, а люди з глибокими знаннями суспільних процесів, системні науковці, аналітики, практики. Ті, хто будує майбутнє, добре орієнтуючись у світовому досвіді, уроках минулого.

Микола Вегеш з тих, для кого Україна, незалежна держава, українська мова, рідна земля, Закарпаття, Верховина – не просто файні слова. Це те, що складає його стержень. Він дуже добрий, щирий, часом м’який, але лиш доти, поки не пробують нагинати, а тим більше ламати його основні принципи.

Скільки не експериментували з освітою, скільки Ужгородський національний з самих «крутих» кабінетів не пробували «загнати в стійло» -- і під конкретну мету, і під певну людину, цей чоловік не поступився. Зате йшов до всіх небайдужих: треба Закарпаттю готувати власних таких-то фахівців, треба, по совісті, забрати бібліотеку з будівлі, яка належить церкві, треба щоб була можливість готувати фахівців мовами основних нацменшин краю. І відкривав нові спеціальності, перевозив бібліотеку, розширював можливості університету.

Я і наша команда завжди були послідовними у підтримці добрих справ, які Вегеш робив і для Ужгородського національного, і для своєї рідної Верховини, від якої він, попри високе звання ректора, не відірвався. Сім років тому Микола Миколайович пройшов вибори у величезному колективі УжНУ – серед еліти Закарпаття. Зараз зробив ще один громадянський вчинок – йде на вибори по мажоритарному округу. І я від усієї нашої команди запевняю: це достойна людина, наша людина і ми будемо його підтримувати.

– Очікувалося, що Володимир Смоланка мав бути висунутий кандидатом по Ужгороду на партійному з’їзді Єдиного Центру...

– Напевно для багатьох було інтригою: Єдиний Центр передбачав, що на Закарпатті висуватиме свого кандидата від кожного з шести мажоритарних округів і раптом після партійного з’їзду були висунуті тільки четверо. Ми свідомо двом кандидатам – Миколі Вегешу та Володимиру Смоланці дали ще трохи часу самостійно прийняти остаточне рішення. І, як засвідчила їхня реєстрація, наша команда таки представлятиме всю область.

Один з найважчих округів – за концентрацією людей з освітою, доступом до сучасних технологій, а тому критично налаштованих виборців обрав Володимир Смоланка. Але це його рідний округ. Звідки він своїм розумом і талантом став не тільки людиною України, а й Європи, світу. З усім тим, що ми вкладаємо в поняття цивілізований світ. І це місто, де він залишається. Хоча мав і має всі можливості спокійніше і забезпеченіше віддаватися своїй роботі у будь-якій країні.

Хтось скаже: для чого Смоланці йти в парламент -- він хірург від Бога, хай рятує людей. Але вже більше двох десятків років тяжко хвора вся наша система охорони здоров’я. І саме такі люди як Смоланка знають причини болячок, а найголовніше – протоколи лікування. Володимир Іванович не з чужих слів, а з власного досвіду знає як медицина організована у різних державах, провідних клініках, кращих наукових центрах і якою вона є в українських селах, на рівні районів, областей, міністерських чиновників.

Смоланку на все вистачає. Унікальні надскладні операції робить. Вчить їх проводити кращих хірургів світу. Створення одного з провідних в Україні медичних центрів -- від документації, цегли і труб до найсучаснішого обладнання – його заслуга. Те, що сьогодні медицина Закарпаття хоча б третього, обласного рівня значно краща і доступніша людям ніж у багатьох інших областях – у тому числі результат його роботи як голови комісії обласної ради. Те, що реформування охорони здоров’я Ужгорода і Ужгородського району треба робити за принципом не «скоротити – зекономити», а «підняти якість» -- його принципова позиція. Відбирає і терпляче «вирощує» кожного фахівця-нейрохірурга зі студентів медичного факультету УжНУ. При цьому його вистачає на зцілююче слово тисячам людей, які приходять з розпачем і найстрашнішою бідою. Вистачає на наукову роботу, велику родину, десятки друзів, захоплення музикою, мрії зняти фільм.

Володимир Смоланка – Талант, Честь, Порядність, Людяність. Все – з великої букви. Поважаю. Маю за честь називати таку людину членом своєї команди. І переконаний: його треба підтримати на виборах, бо він може вилікувати медицину України.  

08 серпня 2012р.

Теги: Балога, Вегеш, Смоланка, Єдиний Центр

Коментарі

честь 2012-08-13 / 08:41:54
Кримінальний авторитет Блюк-Ланьо - ще більша людина. Наше майбутнє в небо.

Справедливість 2012-08-11 / 21:44:37
Вегеш - велика людина! Наше майбутнє...


В яму....

Гість 2012-08-09 / 22:07:53
До Прагматика
Шановний Прагматик, що за набір слів Ви тут написали. Походу Ви самі щойно стали в очередь за дипломом на заочне відділення "вечірнього ПТУ". Нам всім, колишнім випускникам УжНУ відомо яким його залишили Вегешу, і яким він зараз став, такщо раджу вам притримати язика, і хочаби здобути базову середню освіту, перед тим як робити якісь висновки

До слова 2012-08-09 / 15:26:55
Балотування - перевірений спосіб уходу від кримінального переслідування і збереження "нажитого непосильною працею біля корита". І які там "основні принципи"? Це про що?

Прагматик 2012-08-09 / 00:25:32
До "Гість".Вибачте...Ви тупий студент. Де базова освіта-не критерій. На щось не вистачає???На гречку?Не виправдовуйтесь.Нема хоробрості,шукайете міліцію?Всі продались?А може не всі,а Ви...

міжгірець 2012-08-08 / 21:57:12
по Міжгірському району вже бігає підлабузник Балоги Ярема І В і розносить Барви гроші на вибори, так як вже розносив на попередніх виборах !! І коли нарешті прокинеться міліція ??? а то вони не можуть дати кримінальні справи про підкуп виборців !!!

Маруся 2012-08-08 / 21:55:26
Так тепер він хоча б ще існує, а через 6 років при новій команді будемо мати філію ЗакДУ

про вегеша 2012-08-08 / 21:38:54
діяльності вегеша дала оцінку цьогорічна вступна компанія, котра засвідчила шо ужну уже не самий престижний вуз краю.
прикро адже сам його кінчав, але за 6 років його опустили "професионали"...

Михайло 2012-08-08 / 21:17:06
до Опитміста +100500
уже барва почала цукор по "ценам ниже краденых" продавати. Сам бачив і сам затарювався, але це аж ніяк не вплине на мій голос.

Оптиміст 2012-08-08 / 21:13:21
"Я і наша команда завжди були послідовними "
Ужас він уже говорить як Льоня Космос. Народ готуйте комори для гречки.

Гість 2012-08-08 / 21:01:14
УжНІВЦЯ
Вам пощастило що ви застали тільки ПРИХІД Вегеша, бо якби ви продовжили там навчатися то побачили б що до слова "деребан", безвідповідальність і т.д. і т.п. він має саме пряме відношення

УжНІВЕЦЬ 2012-08-08 / 20:57:27
Шановний гість:
Я у свій Час, закінчував УжНУ і застав якраз прихід Вегеша на посаду. Хочу сказати, що він був адекватним і ніякого відношення до слова "деребан" не мав.

Гість 2012-08-08 / 20:45:31
Команда "Деребан" йде до влади

Виборець 2012-08-08 / 17:18:44
Ну, хто б сумнівався...

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини