Хто створює галас навколо "розколу" в обласному БЮТі?

Офіційна заява прес-служби обласної організації партії ВО «Батьківщина» з приводу так званих зборів депутатів місцевих рад усіх рівнів в Ужгороді.

Хто створює галас навколо "розколу" в обласному БЮТі?В деяких обласних ЗМІ з’явилася інформація про зібрання 2 червня в Ужгороді частини депутатів місцевих рад, обраних за списками БЮТ, які нібито висловили недовіру керівникам обласної організації партії «ВО «Батьківщина» і відправили листа відповідного змісту Юлії Тимошенко. Конретних прізвищ депутатів під цим зверненням до голови партії не було: чогось засоромилися, мабуть. Щоб з’ясувати ситуацію, ми звернулися за коментарем до прес-служби обласної організації партії «ВО «Батьківщина».

Блок Юлії Тимошенко на сьогодні є єдиною політичною силою, яка намагається послідовно виконувати свої передвиборчі обіцянки і насамперед активно втілювати у життя ті зміни, які за ініціативою БЮТ були внесені до чинного законодавства України.

Так, у зв’язку із прийняттям нової законодавчої норми стосовно депутатів місцевих рад, депутат, що пройшов до місцевої ради (обласної, районної або міської) за списками певної політичної сили, повинен дотримуватись політичної лінії цієї сили. Якщо депутат місцевої ради порушує партійну або фракційну дисципліну, він може бути позбавлений депутатського мандата, а його місце у раді займе більш відповідальна людина.

БЮТ наполягав на впровадженні норми про імперативний мандат саме тому, щоби підвищити відповідальність депутатів перед виборцями. Адже непоодинокими стали випадки, коли депутати, пройшовши у раду під гаслами однієї політичної сили, насправді почали представляти інтереси іншої, перетворивши місцеві ради на комерційні підприємства, а процес голосування на заробіток. І це проблема не лише Закарпаття, а всієї України.

Слід зазначити, що за списками Блоку Юлії Тимошенко до рад усіх рівнів пройшли не лише члени партій „Всеукраїнське об’єднання ”Батьківщина” та „Українська соціал-демократична партія”, які є засновниками блоку, але й позапартійні особи. Та це не означає, що останні можуть не виконувати політичних вимог блоку та порушувати фракційну дисципліну.

На жаль, у Закарпатті склалася ситуація, коли частина депутатів від Блоку Юлії Тимошенко, відчувши, що їх можуть позбавити депутатських мандатів внаслідок неодноразового порушення статутних та фракційних вимог, вибрали найактивніший захист – напад. Створюючи галас навколо неіснуючого розколу в Закарпатському БЮТі, ці депутати намагаються відвернути увагу від справжньої проблеми – вони поставили власні інтереси вище партійних і, що найгірше – вище інтересів тих простих людей, які голосували за БЮТ.

Тривалий час обласна партійна організація „ВО”Батьківщина” намагалася проводити виправну, роз’яснювальну роботу з такими депутатами, та врешті-решт було прийняте рішення про виключення їх із лав партії.

Оскільки таких користолюбних відступників знайшлося чимало, вони навіть стали проводити власні зібрання, де приймають недійсні рішення. Чергове таке зборище відбулося 2 червня. Людей на нього запрошували вибірково, керуючись принципом „свої-чужі”. Не були запрошені ні керівництво обласної партійної організації, ні керівництво блоку. Було прийняте звернення до Юлії Тимошенко, у якому висунуто ряд вимог.

Нагадуємо – це заяви людей, яких виключили з партії за порушення партійної та фракційної дисципліни. Рішення про їх виключення приймалося колегіально, а не одноосібно, обласним бюро партії. Політична рада партії дії обласної організації підтримала. Оскаржувати це рішення можна у контрольно-ревізійній комісії протягом місяця з дня його прийняття.

Рано чи пізно за свої дії доводиться відповідати. З метою уникнення чергових ускладнень пропонуємо оприлюднити результати голосувань депутатів Ужгородської міської ради щодо земельних питань і дати можливість виборцям самостійно вирішити, чиї інтереси насправді представляють їх обранці.

А тим, у кого слова розходяться з ділом, у Блоці Юлії Тимошенко не місце. У них є реальна можливість створити блоки власного імені і на наступних виборах довести, чого вони варті.

Політичні цілі Блоку Юлії Тимошенко є чесними, справедливими і відкритими, тому втілювати їх у життя повинні люди, які здатні своїми вчинками чесно і відкрито довести, що насправді змагаються за справедливість.
11 червня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини