На Закарпатті зніматимуть сцени італійського фільму

Італійські кінематографісти готують спільний проект з українськими колегами. Сценарій є історією про італійця, який повинен привезти з Італії в Карпати труну загиблого на виробництві українського мігранта. Ставка в проекті робиться на комедійні ситуаційні моменти з елементами чорного гумору.

На Закарпатті зніматимуть сцени італійського фільму

 

Італійська кінокомпанія Bartleby Film у співпраці з українською Fresh Production готує, без перебільшення, сенсаційний кінопроект. Його назва – «Брати».

Італійський режисер і сценарист Андреа Маньяні і його ділова партнерка Кьяра Барбо, які приїхали до Києва, прийняли запрошення Fresh Production. Італійців цікавлять Україна та її територіальні пам'ятки. Продюсери Fresh Production Юлія Чернявська та Олег Щербина познайомилися з Андреа і К'ярою в 2010 році на тренінгах MFI (Середземноморський кіноінститут), де разом зі сценаристом Зазою Буадзе шліфували сценарій фільму «Любов вбивці», а Андреа і Кьяра — фільму Easy. У лютому нинішнього року на Берлінському кінофестивалі вони зустрілися знову і обговорили цікаві зміни. Цікаві тому, що сценарій Easy, який спочатку стосувався Сербії і Косово, тепер міг стосуватися і України, оскільки потенційні сербські та косовські інвестори пішли з проекту.

Сценарій є історією про депресивного 40-річного італійця, колишнього красеня і успішного пілота «Формули-3», який опустився на саме дно відчаю і, будучи не в змозі покінчити життя самогубством, змушений у всьому коритися своєму братові, єдиному, хто підтримує в ньому іскру життя... Тепер його завдання — привезти з Італії тепер уже до України труну загиблого на виробництві (тепер уже українського) трудового мігранта.

Крім ділових розмов (можливості виробництва, податки, бюджет), метою італійців було знайти відповідні локації. За сценарієм герой повинен з Італії (Венеції або Трієста) їхати в Словенію, потім Угорщину і, врешті-решт, — в Україну, з фінальною зупинкою в гірському карпатському селі недалеко від Верховини.

Неймовірно, але якщо проектом «Брати» режисера Вікторії Трофименко і продюсера компанії Prontofilm Ігоря Савіченко знадобилося для вибору місцевості три експедиції по тижню кожна, то для Easy всі місця потенційних зйомок обрали за чотири дні: в закарпатському Береговому, закарпатському Тячеві та Верховинському районі.

Ставка в проекті робиться на комедійні ситуаційні моменти з елементами чорного гумору. «Я швидше бачу цю комедію з традиційним італійським гумором, в дусі старих фільмів з Роберто Беніньї, або, якщо хочете, в дусі француза Луї де Фюнеса, – каже Олег Щербина. – Так чи інакше, це повинен бути фільм без циганщини».

На головну роль планується 44-річний популярний італійський актор Джузеппе Баттістон. За його плечима — близько півсотні ролей в телевізійному і великому кіно, 20-річна театральне життя. Він грав з Орнеллою Муті і Алессіо Боні, Бруно Гансом і Катериною Муріно, Мікі Манойловічем і Валерією Голіно.

Після співпраці з італійцями, німцями та сербами прийшла черга українців — акторська і взагалі знімальна трупа фільму Easy буде українською. Невеликий бюджет — до двох мільйонів доларів — не дасть можливості запросити дорогих зірок, однак полегшить пошуки фінансування.

За словами Олега Щербини, сценарій італійці перероблять «під Україну» за лічені тижні. А коли проект остаточно сформують, тоді визначать режисера, знімальну групу, знайдуть інвесторів для покриття 50% бюджету, пропишуть локації і вимоги до виробництва. Зйомки заплановані на літо 2013 року. Розпочнуться вони з Венеції.

16 червня 2012р.

Теги: фільм, італійський. мігрант,

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини