Тимчасовий керівник УжНУ продовжує масові звільнення

Минулого тижня, після проведення вченої ради УжНУ, під час якої голова Закарпатської обласної ради Іван Балога назвав призначення нового виконувача обов’язків ректора політичним рішенням, а "губернатора" Олекандра Ледиду і ректора ЗакДУ Федора Ващука – причетними до реорганізації закарпатських вишів, в закладі посилилися кадрові чистки.

Тимчасовий керівник УжНУ продовжує масові звільнення

Так, уже в четвер з посади було звільнено проректора з адміністративно-господарської роботи УжНУ Віктора Бульчака. Останній  – земляк колишнього ректора Миколи Вегеша і до роботи в УжНУ працював керуючим справами виконавчого апарату обласної ради. Новим проректором вже в п’ятницю призначили колишнього директора Ботанічного саду УжНУ Дмитра Сойму.

Також звільнили й керівника охоронної служби Зенека Розлуцького та начальника юридичного відділу Вікторію Кляп. Окрім того, Віталій Ніколайчук почав «наводити лад» й на рідному йому факультеті – біологічному. Звільнено 32-річного кандидата наук, завідуючого кафедрою зоології Федора Куртяка, який в березні цього року під час голосування на цю посаду обійшов давнього друга Нікалайчука Тиберія Дудинського.

Колишній ректор УжНУ, професор Микола Вегеш прогнозує, що Ніколайчук такими діями наражає себе на нові  судові позови. Нагадаємо – колишній проректори Олександр Сливка та Ігор Студеняк вже оскаржили своє звільнення в суді.

«В принципі, коли ректор підбирає під себе команду – це нормальне явище. Але спочатку потрібно бути обраним на цю посаду, а вже потім мати юридичне і моральне право створювати нову команду. Якщо людина не хоче писати заяву на звільнення, а її знімають з посади через догани, то це призводить до судових процесів. Тому новому керівництву слід очікувати на нові судові тяганини. Але як бачимо, виконувач обов’язків ректора вже звільняє і науковців, яких обирають на посаду – завідуючих кафедр. Це взагалі незаконне рішення. Таким чином готують грунт для звільнення будь-якого неугодного викладача УжНУ.

Щодо звільнення керівника юридичного відділу, тут можна впевнено заявити: на нового начальника відділу покладають обов’язки збирати компромат на колишнє керівництво закладу», – вважає професор Микола Вегеш.

04 червня 2012р.

Теги: Ніколайчук, УжНУ, звільнення

Коментарі

саша 2012-11-23 / 19:51:25
СЕРгій,а ви "из какой деревни"?

старожил 2012-11-23 / 19:39:00
КАДРИ прийняті на роботу в ужну з 2000 року -це суцільний парадокс ,кого попало куди попало.50-х бабусь на ставки завідувачок .А ДЕ ЗАКОН ПРО ПРАЦЮ??? А ХІБА ФАХ В УЖНУ НІЧОГО НЕ ОЗНАЧАЄ.І ЩЕ ЖАХЛИВЕ РОДИЧАНСТВО- ЦЕ ДІЙШЛО ДО АБСУРДУ.МАМА,ТАТО,БАБА,ДОЧКИ2-І,ВУЙКО.ТІТКА--ЖАХ,жах.

ВІН 2012-06-15 / 00:20:32
Можу сказати одне - це є крик душі! Почалися реальні репресії, залякування, пресінг, повірте - це не ефемерні слова, це правда. Люди почувають себе загнані в кут, бояться, важка атмосфера, нездорова обстановка... Біологи прийшли до влади, то вже думають, що вони "властелини УжНУ".

добро 2012-06-12 / 20:56:58
Романюк ще один хамеліон під любе керівництво підстроїться хоча в кадрових питаннях такий далекий ...... йому давно пора на заслужений відпочинок з подякою за "сумлінне виконання обовязків"

ХХХХХХХ 2012-06-11 / 22:06:08
Добре,що шановні керівні бухгалтери і фінансисти тепер Вегеша перед новим керівництвом обпльовують і на коліна падають, щоб їх не позвільняли Може тепер порядок з ними наведуть, хоть п"янки серед білого дня в бухгалтерії припиняться, бо лиш це і вміли, а Боднар очі на це закривала Нормально зарплату ще ніколи в житті не порахували Цікаво? Чому їх залишили і не звільнили? а ще краще дайте відповідь на питання чому Романюка главного кадра не звільнили? Чому приховують, що всі проблеми в універі від них? Може мають компромати на нове керівництво?

Голова Межигірської РДА тупий юрист Пацюк 2012-06-08 / 23:19:00

Хамство і тролінг. Коментар видалено. Амін

добро 2012-06-08 / 22:49:50
Хочу зазначити бо пані Боднар і пані Машіка добре знали крутити п.Вегешом обікрали всю університетську казну нагороджували себе щоквартально преміями у двох окладах, а тепер говорять, що колишнє керівництво розікрало всі гроші. простому смертному робітнику університету ніколи не вистачало грошей на премію чи матдопомогу, бо ці дві панянки все рубали на "корню", може пане в.о.ректора нарешті наведете порядок з цими "всемогучими" дамами, які крутять студентськими грошима направо-наліво, і постійно вигойкують "нема грошей"

Сергей 2012-06-07 / 13:41:38
Удивляет тот факт, как амбициозно З- Онлайн предоставляет свои услуги для того, чтобы поливать грязью ведущий универ области. Все нарушения предусмотренные законодательством должны рассматриваться в судебном порядке.
То, что можно прочесть здесь, ничто иное, как горьковские "Мещане".
Глубокие провинциалы. http://az.lib.ru/g/gorxkij_m/text_0170.shtml

Мудрий 2012-06-06 / 15:02:18
За всі фінансові промахи в установі відповідає керівник та головний бухгалтер. І це вина головного бухгалтера та начальника планово-економічного відділу УЖНу, що стало питання про виплату з/п, на яку начеб-то не хватає грошей. Де ж ви були, коли здійснювали видатки, і бачили, яка ситуація буде через місяць-два? Чому в письмовій формі не доповідали керівнику? А тепер Ви багато чого можете говорити, і про незаконні рішення і про те що до Вас не прислухались. Кожен бухгалтер, який на свому місці, завжди находить з керівником спільну мову, а то ви Марія Юрівна та Оксана Іванівна, так контактували з Вегешом, як він з Міністерством, але себе Ви в обіду не давали

mudak 2012-06-06 / 13:17:27
ce universitet dla takych jak vony - Oficinskie Lemaki Palinchaki Na meste Slivki i Studenaka ja bi dal ... po rozam kazdomu iz nich i tatuirovku sdelal na celo - JA BOLVAN

За УЖНу 2012-06-06 / 10:57:57
Правильно, прес-конференцію, і тільки так можна цих сволочей, по інакшому їх назвати не можна, вивести їх на чисту воду. Своїми діями вони толкають людей на вчинки, які тянуть за собою кремінальну відповідальність. Підробка документів та фальсифікація документів карається законом! Так що не забувайте про це!

до шугай 2012-06-05 / 22:06:59
Напишеш коли обдере тя як нитку, позвідайся студентів біофаку...

микола шугай 2012-06-05 / 21:46:29
правильно робить МОЛОДЕЦЬ, ми студенти УЖнУ, повністю підтримуемо його !!!

ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯя 2012-06-05 / 21:02:53
у суддівському оточенні всі знають, що за рішення по судовій справі УжНУ до Державної інспекції навчальних закладів України домовлявся один із теперішніш проректорів із головою суду Головуючою по справі була інша суддя, але подала самовідвід, бо порядна людина і не велася на погрози голови суду і у справу вступив Андрійцьо Але цікаво, що справу розглядали не у 10.30 як було вирішено ухвалою раніше а у 14.10 Можливо цей час ні для кого значення не має, але ж у той час на засіданні Вченої ради оголосили про признаення в.о. ректора От Андрійцьо знаючи що новий в.о. не буде оскаржувати рішення і вступив у справу і прийняв нужне рішення До речі по сьогоднішній день постанову суду колективу так і не показали, просто прокатали по пресі, що університет продув, але ж ніхто не сказав що представники інспекції без поважної причини не являлися на засідання 4 рази, а представник УжНУ через хворобу був відсутній перший раз і в суді була довідка лікувального закладу, проте, суд замість того щоб відкласти розгляд справи, то розглянув її за відсутності УжНУ Але ж правди не сховаєш і всі знають чий це грандіозний план і хто за таке провальне рішення став проректором

МАКСИМ 2012-06-05 / 20:27:25
Віталій Іванович пороблема такого фінансового стану в університеті не стільки Вегеша,а його оточення.Машика та Сойма відповідали за штат та за фінанси ва університеті.Головний бухгалтер набрала соьі 5 заступників і дала ім зарплатню біліше професора,а це біля 300000 в рік лише.Марина який переконав ректора і с подачі якого відбувся цей цирк з виборами деканів біологічного та юридичного факультетів,бо він Рожку та Лемаку пообіцяв,що будуть деканами.Я дивуюся,що така людина як Лемак робить в вашій команді.Якщо він продав Вегеша який його призначив проректором він продасть потім вас. Я вас поважаю як фахівця своєі справи.Але Лемак це ваше слабе місце.Вас люди поважають,а Лемака ні тому він на факультеті набрав аж один голос.Якщо він буде біля вас то стільки голосів не дай Бог наберете ви,а я би цього не хотів.Я розумію,що вам його навязало Міністерство,але колективу УЖНУ ви це не пояснете.

МАКСИМ 2012-06-05 / 20:21:02
Віталій Іванович пороблема такого фінансового стану в університеті не стільки Вегеша,а його оточення.Машика та Сойма відповідали за штат та за фінанси ва університеті.Головний бухгалтер набрала соьі 5 заступників і дала ім зарплатню біліше професора,а це біля 300000 в рік лише.Марина який переконав ректора і с подачі якого відбувся цей цирк з виборами деканів біологічного та юридичного факультетів,бо він Рожку та Лемаку пообіцяв,що будуть деканами.Я дивуюся,що така людина як Лемак робить в вашій команді.Якщо він продав Вегеша який його призначив проректором він продасть потім вас. Я вас поважаю як фахівця своєі справи.Але Лемак це ваше слабе місце.Вас люди поважають,а Лемака ні тому він на факультеті набрав аж один голос.Якщо він буде біля вас то стільки голосів не дай Бог наберете ви,а я би цього не хотів.Я розумію,що вам його навязало Міністерство,але колективу УЖНУ ви це не пояснете.

зацікавлений 2012-06-05 / 19:46:52
Ні, ні, панове кореспонденти. Я згоден продемонструвати документи під час прес-конференції. При чому, є не одна папка, і сфальсифіковані папери перевірок, і недопрацьовані документи покійного проф. Заяця, і оригінали відомостей які змушував підписувати Ніколайчук..... Цікавого для Вас та прокуратури масса....

Біров 2012-06-05 / 19:44:44
До Анни!
Раніше чинний в.о. ректора напивався "до всрачки" в ресторані "Атлант" з бувшим ректором юрфаку! До речі - це любима точка діючого першого проректора. А наразі - розмінявся на дрібязок! Видно, що гроші економить для еміграції...

Совість 2012-06-05 / 16:36:06
Пан Ніколайчук, згадайте Вчену Раду, коли Ви приписали собі два роки стажу? От сміху-то було! Ви і тепер, своїми діями смішите весь колектив УЖНу! Але дивіться, щоб цей сміх не перетворився у Ваші сльози!

Анна 2012-06-05 / 15:59:30
Непюще???
в.о. Ректора кожен день бухає в піцерії що напроти ректората УжНУ

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини