Іршавський район приймав працівників культури Закарпаття (ФОТО)

У суботу, 19 травня, працівників культури краю щиро вітав Іршавський район.

Іршавський район приймав працівників культури Закарпаття (ФОТО)

П’ять років тому з ініціативи управління культури Закарпатської облдержадміністрації та обласного комітету профспілки працівників культури було започатковано відзначення Дня працівників культури у районах області, щороку в іншому. За основу було взято алфавітний порядок. У попередні роки працівників культури області гостинно приймали Берегівський, Великоберезнянський, Виноградівський та Воловецький райони. 

У рамках святкових дійств відзначили кращих працівників галузі культури. Почесними грамотами були нагороджені Надія Мельник-Гудь,  Василь Югас, Інна Галіна, Микола Ляхович, Ольга Матей, Ганна Дрогальчук, Антоніна Дурда, Мар’яна Попович, Іван Тужеляк, Мирослав Петій та інші.

Про досягнення та працю на ниві культури розповів документальний фільм «Духовні скарби Іршавщини», створений народною фото-кіностудією Іршавського РБК (керівник Василь Ловска).

А у святковому концерті взяли участь найкращі колективи Іршавського району: народний хор «Боржава» будинку культури села Довге (керівник Іван Кертис) та соліст – заслужений працівник культури України Василь Гичка, хор працівників культури Іршавського району (керівник Оксана Сідор), народний фольклорний ансамбль «Іршава» (керівник – заслужений працівник культури України Надія Мельник-Гудь, хореограф-постановник – заслужений працівник культури України Михайло Шютів), народний цирк «Весела арена» (керівник Ніна Попович), зразковий дитячий фольклорний ансамбль «Кирниченька» (керівник Едіта Канчій), духовий оркестр (керівник Іван Кула), жіночий вокальний квартет «Гармонія» (керівник Олена Йонаш) Іршавського районного будинку культури,  народний струнний ансамбль та танцювальний колектив Іршавської дитячої школи мистецтв (керівники Сергій Голубокий та Світлана Огарь), фольклорний колектив будинку культури села Лисичово (керівник Світлана Гойс), шоу-балет «Black Angels» у складі Наталії Яценко та Юрія Буряса, народний вокально-інструментальний ансамбль «Коло друзів» (керівник Олександр Голіба), лауреати міжнародних і всеукраїнський конкурсів Василь Кузан, Віталіна Кізляк, Юрій Мельник, Марина Гайсак, Іван Котубей та інші. Приємно, що у концерті прозвучали пісні на слова Михайла Машкіна, Василя Кобаля та музику Олесі Худи, талановитих митців Іршавщини. Вела концертну програму Оксана Сідор.

Грамоти і цінні подарунки отримали переможці обласного огляду- конкурсу районних (міських) будинків культури та методичних кабінетів, який проходив у минулому році, а також обласного конкурсу на кращий сільський музей.

Народні художні промисли Іршавщини відомі далеко за її межами. Край славиться своїми майстрами, які з покоління в покоління передають традиції роботи з природними матеріалами.  Там широко була представлена вишивка, ткацтво, різьба по дереву, гончарство та кераміка, народна картина, лозоплетіння тощо. Традиційно свої роботи репрезентували члени народного об’єднання художників та майстрів народної творчості «Колорит Боржави» (керівник Василь Філеш).

Захід пройшов на гарному організаційному рівні і продемонстрував у черговий раз безмежність таланту нашого народу, його могутній творчий потенціал. Галузь культури пережила важкі часи, а тепер іде шляхом відродження. Наступного року день працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначатиметься на Міжгірщині.

 

Володимир Мишанич, для Закарпаття онлайн

22 травня 2012р.

Теги: мистецтво, народ, культура

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини