"Говерла-Закарпаття" виграла в донецького "Олімпіка" - 4:1 (ВІДЕО)

У матчі 29-го туру Першої ліги Чемпіонату України з футболу ужгородська "Говерла-Закарпаття" розгромила донецький "Олімпік", з яким зустрічалася вдруге в своїй історії.

"Говерла-Закарпаття" виграла в донецького "Олімпіка" - 4:1 (ВІДЕО)

Голи: Трішович 57, Косирін 64, 85, 87, Драченко 77.

Трішович 57, Косирін 64, 85, 87 Голи Драченко 77
18 Удари 5
11 в ствір воріт 1
5 Кутові 1
3 Офсайди 1
- Попередження -

«Говерла-Закарпаття»: Яшков – Єлісєєв, Щедраков, Сагайдак, Мелікян – Даниловський (Гібалюк, 66), Нудний, Муховиков, Трішович (Ситник, 60), Трухін (Гринченко, 65) – Джакобія (Косирін, 46).
Запасні: Надь, Комарницький, Като
Тренер – Олександр Севідов

«Олімпік»: Жданков (Махарадзе, 38) – Іванов, Ливицький, Змієвський, Глушицький – Лебедь (Доронін,63), Піднебенний, Огиря, Санжар (Мішенін,83), Головченко – Драченко.
Запасні: Чех
Тренер – Ігор Петров

Спека,  яка накотилася напередодні вихідних на Закарпаття протрималася й до початку звітного двобою. Досить ранній початок гри за такої жари о 15.00 передбачав, що матч пройде у повільному темпі.

До гри у стані господарів у клубному лазареті  до травмованого в попередньому матчі Райчевича додалися Свиридов та Печенкін, взамін відновився Нудний. Саме через велику кількість травмованих футболістів центральної зони Головний наставник «Говерли-Закарпаття» Олександр Севідов вдався до кадрових ротацій.
Вперше останній рубіж ужгородців захищав молодий Яшков, у захисті – вже звичні Щедраков з Єлісєвим, по краях – новоспечений капітан  Мелікян та молодий Сагайдак.  У центральній зоні з перших хвилин вийшов – Даниловський, Муховиков,

Нудний, зліва – Трухін, справа – Трішович, попереду – Джакобія.
У команди Ігоря Петрова було теж чимало кадрових проблем. За ловами наставника «олімпійців» у складі донеччан – 11 травмованих гравців основи. У заявочному листі у розділі «Запасні» були лише 4 прізвища футболістів та й то необстріляна молодь.
Як і очікувалося поєдинок за температури під  40 розпочався у повільному темпі.  «Олімпік» хоч і вибудував гру від оборони, проте сміливо йшов у контргру й не підсідав на власній половині поля. Перший момент глядачам довелося чекати  аж до 30 хвилини - Даниловський потужно пробив, воротар «Олімпіка» парирує постріл Сергія. Через 3 хвилини знову перевірив голкіпера донеччан ударом метрів з 20 Джакобія. Через 6 хвилин Мелікян небезпечно виконує штрафний удар, знову надійно на останньому рубежі діє Жданков. Мабуть у цьому випадку воротар «Олімпіка» зазнав ушкодження, бо через хвилину його змінює молодий Заурі Махарадзе. Йому ж одразу довелося вступати в бій. Спочатку Джакобія віддав на Трішовича, той сходу пробив – над перекладиною.

Гості відповіли на 35 хвилині активний Піднебенной наважився на удар – поруч зі стійкою.А от на 44 хвилині господарі втратили чудову нагоду відкрити рахунок у матчі. Трішович правим краєм увірвався до краю штрафного прострілив вздовж лінії воріт, Джакобія замикає, але м’яч скрутився над воротами і відлітає до Трухіна, але завдати удару останньому вже завадили захисники.
Другий тайм розпочинається з кадрових ротацій у стані господарів. На вістрі атаки замість Джакобії з’являється Косирін. Проте першими на початку другого тайму загострення створили гості – оборонці «Говерли» випустили з поля зору Головченка, який вивалився практично віч-на-віч з Яшковим, однак його удар став неточним. Через хвилину Трухін завершує ударом атаку закарпатців «Олімпік» у карколомному стрибку рятує Махарадзе. На 55 хвилині вже Трухін прорвався лівим флангом до краю штрафного гостей прострілює на набігаючого Косиріна, однак Олександр не влучив як слід по м’ячу.

Наступна атака господарів вже стала гольовою. З лівого флангу м’яч партнери переводять на протилежний фланг у вільну зону, де його підхопив Трішович, Александар на швидкості увійшов у карний майданчик «олімпійців» і філігранно відправив м’яч під дальню стійку. Через три хвилини рахунок міг бути вже 2:0, але не судилося. Нудний протягнув углиб штрафного м’яч до лівого краю воротарського, а звідти відкотив під удар Косиріну, Олександр вгатив над поперечиною. Гості помітно підсіли і дозволяли «говерлянам» хазяйнувати на власній половині поля. На 64-й хвилині Даниловський обікрав захисника донеччан, який намагався розпочати атаку, й одразу ж віддав передачу Косиріну, останній в дотик відправляє м’яч у сітку воріт суперника. Господарі після цього тиску не послабили, а моментами почали заграватися, а інколи й не використовували стовідсоткові моменти.

На 75-й хвилині стався черговий вихід віч-на-віч Косиріна проти Махарадзе, цей епізод завершився перемогою останнього, який самовіддано парирував удар кращого голеодора першої ліги. А на 77-й хвилині за голову схопилися уболівальники ужгородців. З центру поля пройшов разючий пас на єдиного гравця атаки «Олімпіка» у сьогоднішньому матчі Драченка, котрий холоднокровно обіграв Яшкова й відправив м’яч за призначенням. Пропущений гол змусив занервувати місцеву публіку, але через 8 хвилин Косирін знімає всі питання щодо переможця цього двобою.  З правого флангу проходить передача  Муховикова, яку на дальній стійці точно замикає Косирін, за котрого чомусь призабули оборонці «Олімпіка».  Через дві хвилини Олександр ставить потужну крапку у цій грі, й записує хет-трик на свій рахунок. Передачу з правого краю під удар Косиріну накотив Нудний, цього разу Олександр не залишив жодного шансу для кіпера, відправивши м’яч точно в кут.  Що ж гадаю приємна перемога «Говерли» перед вирішальним протистоянням у цій частині чемпіонату, - повідомляє UA-Футбол.
 

02 травня 2012р.

Теги: Говерла, Олімпік

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини