Закарпатські театрали на міжнародному фестивалі показали майстер-клас з біомеханіки (ВІДЕО)

В період з 26.ІІІ.–04.IV.2012 р. у столиці України відбувся ІІІ Міжнародний фестиваль театральних шкіл «Натхнення». Фестиваль мав на меті сприяння популяризації театрального мистецтва серед молоді, розширення міжнародних зв'язків і обміну досвідом між вищими навчальними закладами мистецького профілю, які представляють сучасні театральні школи України та країн світу.

Закарпатські театрали на міжнародному фестивалі показали майстер-клас з біомеханіки (ВІДЕО)

У програмі фестивалю взяли участь театральні колективи навчальних закладів з 15-ти країн світу. Українську театральну школу представляли три колективи, у тому числі один вищий навчальний заклад Закарпаття, який здійснює підготовку фахівців для галузі культури і мистецтв – Ужгородський коледж культури і мистецтв (в.о. директора Наталія Шетеля).

В рамках фестивалю ужгородські учасники під керівництвом режисера Євгена Тищука показали свою кращу творчу програму – майстер-клас з біомеханіки Всеволода Мейєрхольда (система тренінгів, що дають змогу акторові природно і достеменно керувати механізмами рухів тіла та циркуляцією енергії).

Під час майстер-класу на сценічному майданчику були задіяні студенти другого курсу спеціалізації «Театрально-видовищні заходи» (В.Шікало, Д.Чумаченко, А.Моргун, Л.Пукас, М.Кривка, А.Гриньо, В.Молнар, Н.Смоляк). Під час зустрічі і бесіди з  студентами спілкувалися такі поважні особи, як – ректор КНУТКіТ ім. І.К.Капенка-Карого, член-кореспондент Академії мистецтв України, професор, заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства Безгін Олексій Ігорович та заслужений діяч мистецтв України, професор Костянтин Михайлович Дубінін.

Представниками учасників делегації на фестивалі театральних шкіл були голова циклової комісії видовищно-театралізованих заходів, старший викладач Ужгородського коледжу культури і мистецтв Оксана Василівна Шип та викладач режисерських дисциплін Євген Віталійович Тищук.

На завершення організатори фестивальних заходів відзначили учасників театральної школи з Ужгороду пам’ятним дипломом та спеціальним призом фестивалю – футбольним м’ячем з автографами гравців Національної збірної України з нагоди змагань «ЄВРО-2012». Після театрального спілкування земляки привезли додому з собою ще й багато вражень, емоцій та міжнародний досвід.

Фестиваль «Натхнення» проводився з ініціативи  Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, при підтримці Міністерства культури України, «INTECO» і фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», під егідою Національної комісії у справах ЮНЕСКО.

Організували творчу поїздку студентської молоді в.о. директора Ужгородського коледжу культури і мистецтв Наталія Шетеля та директор Закарпатського обласного державного російського драматичного театру Юрій Шутюк за сприянням керівництва облдержадміністрації та управління культури Закарпатської ОДА.

Віталій Рац для Закарпаття онлайн

09 квітня 2012р.

Теги: Натхнення, фестиваль, театр

Коментарі

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини